2004-2010 Yılları Arasındaki Zararlı Yazılım Artışı

Rik Ferguson ile yaptığımız görüşmede 2004 yılı ile 2010 yılları arasındaki internet kullanıcıları ve yazarlı yazılımların artışını incelemiştik.  2004 yılında 680 milyon olan internet kullanıcıları 2010 yılına geldiğimizde 1,7 milyara çıktı. Fakat zararlı yazılımların artışı çok daha büyük.  2004 yılında 3 milyon olan zararlı yazılımlar 2010 yılında 30 milyon gibi bir sayıya ulaşmış.  Trend Micro’nun yaptığı bu araştırmaya baktığımızda korkutucu bir tablo karşımıza geliyor.

İnternet kullanıcıları hemen hemen 3 kat gibi bir artış gösterirken malesef ki zararlı yazılımlar 10 kat birden artış gösterdi.  Şuan ki teknolojide antivirüs yazılımları olmazsa olmaz hale gelmişken birkaç yıl sonra zararlı yazılımların bizi çok daha büyük şekilde tehdit edeceğini görebilmekteyiz.

Korkutucu bir tablo…

Elbetteki Trend Micro ve birçok antivirüs firması farklı şekillerde koruma yöntemi alıyor ve çeşitli şekillerde yeni teknolojiler üretmekteler.  Yinede olgu malesef ki insan etkeninin üstüne yoğunlaşıyor.  Trend Micro ise mümkün olduğunca insan olgusunu en aza indirmiş. Önümüzdeki günlerde testlerine başlayacağım Trend Micro Titanium ürünü ve bu ürünün bizlere katacağı yenilikleri siz değerli okuyucularımla paylaşmayı düşünüyorum…

Yorum yapın