Sansürcü Whatsapp! Telegram’ı Yasakladı!

Biraz önce Whatsapp’ın son sürümü ile birlikte “Telegram” kelimesine yasak getirdiğini fark ettim. Artık kendine rakip görmüş olacak ki, Whatsapp yazışmaları içerisinde geçen “telegram.org, telegram.com, telegram.me” veya benzeri domainleri bağlantı tıklanmasın diye bloke ediyor.

Üstelik telegram.com alan adı gerçek Telegram’ın olmamasına rağmen, domainin bağlantısını kesip, öyle gösteriyor. İçerisinde Telegram olan domainlere yasak getirmiş belli ki!

Üstüne üstlük, bir metini kopyalamak için üzerine basılı tuttuğunuz zaman, içerisinde yine “telegram.com” kelimesi geçiyorsa kopyama tuşu çıkmıyor! Yani metini de kopyalanamıyor!

Sansür!

Umarım bu teknik bir hatadır ve öyle olur! 

Sanırım böyle düşünürsek kendimizi kandırırız ancak! Her şey ortada adamlar rakip görmüş ve yasaklamışlar. İnternet tarihinde unutulmayacak yasaklar arasına girmesi lazım…

El insaf yani, koskoca Whatsapp, koskoca Facebook… Utanmasalar, Facebook üzerinden de içerisinde “Telegram” geçen tüm kelimeleri silecek!

Hatta silsin hiç bizi uğraştırmasın, direk silsinler. İçerisinde “Telegram” geçen her şeyi silsinler daha iyi değil mi?

Whatsapp tarihinin en büyük ve en unutulmayacak sansürlerinden biri ile karşımıza geldi.

Telegram güvenli bir mesajlaşma aracıdır. Birçok özelliği vardır. Hele ki bir mesajı gönderdikten 3-5 saniye sonra karşı taraftan silmeye bile ayarlayabilirsiniz. Telegram mesajların ve dosyaların güvenli bir şekilde iletilmesini sağlıyor ve uygulama farklı cihazlarda kullanılabiliyor. Android ve IOS sürümleri olduğu gibi Windows Phone sürümü dahi var!

Eh artık inadına Telegram diyorum!

Hala Telegram ile tanışmayan varsa, buradan uygulamasını indirebilirsiniz. Bizde yasak yok! 🙂

https://telegram.org

“Sansürcü Whatsapp! Telegram’ı Yasakladı!” üzerine 2 yorum

  1. Teknik bir hata gibi duruyor. Telegram linkini iki telefonda denedim. Linkler çalışıyor. Kopyalama da yapılabiliyor.

    Yanıtla
    • Eski sürümler değil, yeni sürümde böyle. Ayrıca şimdilik sadece Android uygulamasında, yakındır. IOS’a da gelir update…

      Yanıtla

Yorum yapın