Dominos Pizza’nın 30 Dakika Yalanı

Bilemiyorum böyle şeyler beni mi buluyor, mıknatıs gibi mi çekiyorum çözebilmiş değilim. Ancak ne kadar sevsem de bazen markalar sözleri, taahhütleri ve bu sözleri yerine getirmemeleri ile insanın canını sıkabiliyor.

Uzun bir süre önce Dominos ile sıkı bir macera yaşamıştım. Tam 1,5 saatte siparişimi getirmiştiler. Üstüne üstlük suçu da bana yüklemenin derdindeydiler. Neyse ben kapattım konuyu aradan bayağı bir zaman geçti ve sipariş vermiyordum. Sonrasında müşteri hizmetleri beni aradı…

Anlaşılan o ki sipariş vermeyince böyle bir arayıp yokluyorlar. Müşteri temsilcisine aylar önce yaşadığım kötü tecrübeyi, şubenin yalanlarını tek tek anlattım. Hatta şikayet ettiğimi de ama hiçbir şekilde dönüş yapılmadığını da…

Velhasıl kelam sağ olsun müşteri temsilcisi arkadaş kırk kere özür diledi. Hatta bedava pizza teklif etti. Kabul etmedim. Bunun da üzerine yine ısrar edince tamam bir sonraki siparişimde olur diyerek geçiştirmiştim.

Mesele bedava pizza değil, öyle olsaydı bedavadan bana hemen pizza gönderiyordu. Ancak almadım… Derdimi anlatmam bana yeterdi.

Bu tarz sorunlar olabilir, marka elinde sonunda bana dönüş yaptı. Hiç alakasız bir konu için bile dönüş yapmış olması bile yeterli oldu. İlgi ve alaka sonsuzdu. Adam en sonunda haklı olduğumu şubenin terbiyesizlik yaptığını kabul etmişti.

Bir süre daha sipariş vermemiştim. Sonra tekrar sevdiğim tada Dominos’a geri döndüm. Bir süredir de siparişlerime devam ediyordum ki bugün benzer bir olayla daha karşılaştım.

NOT: Sipariş verdiğim bayi yürüme mesafesi ile 300 adım yani 3 dakikalık mesafede!

Siparişin üzerinden 45 dakika geçmesine rağmen elime ulaşmadı. Neyse bekleriz dedik, arkadaş geldi. Siparişimi aldı. Çatır çatır da kredi kartımdan…

Siparişleri 45 dakikada getirdiğini söyleyince… Surat bir karış bana bakıyordu.

_Bunu merkez ile görüşmeniz gerekiyor!

Öyle mi? Tamam, çek kredi kartımdan?

_Efendim burada nakit yazıyor?

Ben kredi kartı ile sipariş verdim. Yok mu yanında pos makinesi?

_Var

Neyse kredi kartımdan çekim yaptı ancak şifre istemedi? Şifresiz bir güzel kredi kartımdan çekimi yaptı arkadaş? Bir de bana

_Şifresiz çekti

O zaman makinen bozuktur!

Diyerek yolculadım arkadaşı…

Müşteri hizmetlerini aradım. Bana ilk söylediği şey ise enteresan geldi.

_6 Hazirana Kadar Bu Taahhütü Vermiyoruz!

_Öyle mi neden haberimiz yok?

_Web sitemizde yazıyor

_Hayır yazmıyor biraz önce internetten sipariş verdim ve 45 dakikadır web sitenizde dolaşıyorum.

_Hayır yazıyor…

_Eğer yazıyor olsaydı şuan ben sizi meşgul etmiyordum. Oraya bir yazı koyun kimse sizi meşgul edip, boşuna oyalamasın!

“Bu yazıdan sonra herhalde oraya bir uyarı koyarlar?”

Velhasıl kelam daha önce başımdan geçen kötü tecrübeyi umursamamış, önceki müşteri temsilcisinin bana iyi davranmasına kanmıştım. Halbuki birçok kişide bu sorun var. Herkese bir bahaneleri var?

  • Kısacası şube kafasına göre takılır
  • Kredi kartı dersin nakit ister
  • Kredi kartından çekim yapar şifresiz…
  • İnce hamur dersin kalın getirir
  • Otuz dakika dersin 45 dakikada gelir (3 dakikalık yürüme mesafesi)
  • Taahhüt dersin yalan söylerler…
  • Web sitesinde yazıyor derler ama yazmaz!

Eyvallah, biz de bundan sonra Dominos’un yüz kırk kere de özür dilese yüzüne bakmayız artık.

Keyfiniz bilir! İşinize geldiğinizde biz şöyleyiz, böyleyiz, işinize gelmediği zaman da yok öyle demedik, yok böyle taahhüt etmedik… Madem taahhüt veriyorsun o zaman yerine getir! Senin taahhütün yüzünden rakiplerin suratına bakmıyoruz.

Evet, rakipler 60 dakika diyor. Sırf bu yüzden sizden sipariş veriyor, sizi seviyoruz. Ancak bu şekilde yalan söyleyerek müşteriyi aptal yerine koymak da bir yere kadar! Kusura bakmayın bundan sonra aptal yerine konmak istemiyorum! Rakipleriniz 60 dakikada getirir, ancak yalan söylemezler.

Şube Sipariş Numarası:131

Sipariş Takip Numarası:8971c6

Şuraya not olarak ekleyelim!

Mesele beleş pizza değil, olsaydı daha önceki hediyelerinizi kullanırdık. Ancak kullanmadım. Eğer bedava pizza olsaydı siparişi alırken çamura yatardım. En kötü bankamı arayıp, şifresiz işlem imzasız işlemden dolayı itiraz eder, yine beleşe getirirdim! Paşa paşa verdim kartı çektiniz.

Asıl mesele yalan söylemeniz. Sanıyorum ki bir markanın yalan söylemesi ve bunun birkaç kere ortaya çıkması tüketiciyi bezdirir. Öğrendim ki bunu birçok kişiye yapıyorlar… Maalesef!

Domino’s Pizza, söz veren ancak bu sözün arkasında DURMAYAN bir markadır. Ona göre siparişlerinizi veriniz!

“Dominos Pizza’nın 30 Dakika Yalanı” üzerine 6 yorum

  1. Aynı durum bende de KFC’de oldu 1 saat oldu gelmedi tam vazgeçip başka bi yerden söyleyecektim kapı çaldı sordum adama niye geç geldi bu kadar diye kurye kaza yaptı dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama eğer yapamayacaksanız garantisini vermeyin deyin ki 1 saatte gelecek kabul ediyorsanız gönderelim bizi de boş yere bekletmeyin.

    Yanıtla
  2. Aynı sorunları birden fazla defa ben de yaşadım. Şikayetvar’a yazınca arayıp durumu soruyorlar, sonra bayi müdürü arıyor tekrardan. Azarlar gibi konuşmaya başlıyor. En sevdikleri cümle de: ben senin siparişi biliyorum ya, doğru çıktı o. Sanırsın müdür değil pizza şefi.

    Dominos, sırf bu yaptıkları yüzünden haftanın 5 günü sipariş veren müşterisini 6 aydır kaybetti.

    Yanıtla
  3. Kabul edin ama pizzaları süper 🙂 her ne kadar gecikselerde ! artık sipariş vermek yerine gidip yerinde yiyorum.

    Yanıtla
  4. Dominos Karagümrük Şubesi aynı şekilde 1 saatte siparişimi getirince evden çıktım kardeşim beni 3 kere aradılar açmadım. Pizzasıyla geri döndü. Bir daha da sipariş vermedim. Hem pahalı hem kalitesiz ürünler kullanıyor hem de geç geliyor. Sende her kes gibin oldun Dominos, kimse sipariş vermezse yakında batar gidersin.. inş.

    Yanıtla

Yorum yapın