Merhabalar bu gece Microsoft’un internet sitesinde sörf yaparken dikkatimi çeken bir reklama tıkladım ve aynen böyle yazıyordu. “Çocuklarınızı Zararlı Sitelerden Koruyun” yazıyordu nedir ne deÄŸildir diye bir göz atayım dedim ve Netron Gözcü - Ebeveyn Kontrol Yazılımı ile karşılaÅŸtım bir deneyelim dedim ve indirdim. Sizlerle de paylaÅŸmak istedim.
Peki nedir bu Netron Gözcü - Ebeveyn Kontrol Yazılımı ? Aileler için gerçektende harika bir program diyebilirim. Anne ve Babalar artık çocuklarının internette gezerken nereye nasıl girdiklerini takip edebilmelerini kötü, şiddet, sex, porno, adult gibi içeriklere karşı çocuklarını koruyabilecekleri bir program. Peki nasıl çalışır bu program biraz bahsedelim ve GÖZCÜ isimli bu programı beraberce test edelim.
Programı öncelikle Microsoft ‘un internet sayfasından indirebilirsiniz. Programı indirmek için Microsoft Orjinal Windows kullanıp kullanmadığınızı denetliyor. Bu denetimi yükledikten sonra programı indirebiliyorsunuz.
PROGRAMI İNDİRMEK :
Programı indirmek için Microsoft Türkiye sitesini yada burayı tıklayınız.
Size Windows Orjinal Ürün Avantajı Eklentisi Yüklenmesi ni soracaktır. DEVAM tuşuna basarak programın yüklenmesine izin veriyoruz. Sistemimiz Microsoft tarafından kontrol ediliyor ve Orjinal Windows kullanıyorsanız dosyayı download edebilme yani yükleme ekranı karşımıza geliyor. Ekranın sağ tarafındaki FIRSATI AL butonuna basıyoruz ve programı yüklüyoruz.
KURULUM :
Kurulum esnasında hiçbir ayar yapmanıza gerek yok programı çift tıklayıp kurmaya başlıyoruz. Kurulum bittikten sonra program çalışıyor ve sizden bir şifre belirlemenizi istiyor.
Belirlediğiniz şifreyi sakın unutmayın bu şifre sayesinde programın ayarlamalarını yapacağız. ve programın yönetim ekranına sadece bu parola ile ulaşabilmekteyiz. Şifreyi belirlerken birde şifreyi hadi ne olur ne olmaz unutursunuz diye gizli soru bölümüde eklenmiş bu sayede şifreyi sıfırlayabilme imkanıda sunuyor.
AYARLAMALARI :
Kurulduğu zaman bilgisayar saatinin oraya bir simge olarak yerleşiyor. Bu simgeyi çift tıklayınca ayarlama ekranı açılıyor. tabi önce sizden parola istiyor. Bu parola sayesinde ayar ekranına kimse ulaşamaz. Programı açtığınız zaman karşınıza renkli ve kolay kullanımı olan bir arayüz geliyor.
Program gayet basit hazırlanmış kolay bir arayüze sahip olması herkesin kullanabileceğini gösteriyor. Sağ resimde de görebildiğiniz gibi bir takım özelleştirme yapabilmektesiniz. Bu ekranda 3 ana bölüm var. Bunlardan birincisi yani sol bölüm izin verilen siteler bölümü isterseniz çocuklarınıza sadece oraya ekleyeceğiniz internet sitelerine giriş için izin verilebilir. Yani Soldaki bölüme birkaç tane site ekleyip bu sitelerin dışında internette gezinmeyi yasaklayabiliyorsunuz. Buraya siteleri ekledikten sonra aşağıdaki SADECE İZİN VERİLE SİTELERE ERİŞİM işaretlediğinizde bu internet siteleri dışındaki hiçbir internet sitesine ulaşamazlar.
Orta bölümdeki YASAK WEB SİTELERİ kısmı da adıda üstünde olduğu gibi zararlı, porno, adult, sex içerikli siteleri barındırıyor. Bu bölüme istediğiniz kadar site ekleyebilirsiniz ben bilmiyorum derseniz YASAK SİTE LİSTESİNİ İNDİR buton8una basarak firmanın hazırlamış olduğu YASAK İNTERNET SİTELERİ ni otomatik olarak internetten indiriyor ve YASAKLAYABİLİYORSUNUZ. Tabi yine Ekle botununa basarak kendiniz de liste oluşturabilmektesiniz.
SaÄŸ bölümde ise YASAK KELİME LİSTESİ ise tam iÅŸinize yarayacak bölüm diyebiliriz. Bu bölüme küfürleri yada Sex, adult, porno gibi kelimeleri ekleyerek YASAK SİTE LİSTESİNDE olmayan fakat içeriÄŸinde bu kelimeleri barındıran zararlı internet sitelerinden de korunmuÅŸ olabiliyorsunuz. Kolay basit ve Rahat….
Ve gelelim Sol taraftaki ikinci butonumuza UYGULAMALAR…. İşte bu bölüm de çok iÅŸe yarar bır kısım bu bölümde saÄŸdaki resimde de gördüğünüz gibi listeden istediÄŸiniz programı yasaklayabilmektesiniz. Bu listede yer alan programlar bilgisayarınızda yüklü olan programlar bunları bir tıkla yasaklayabilmektesiniz. İstemediÄŸiniz program varsa bu bölümden yasak koayarak bilgisayarda çalışmasına izin vermemiÅŸ oluyorsunuz. Böylelikle bilgisayarınızda ne kadar program olursa olsun istediÄŸiniz dışında hiçbir program çalışmıyor. Örnek verirsek bir oyunu yasaklarsınız ve çocuklarınız bu oyunu oynayamaz.. Yani bir nevi ceza gibi de kullanabilmektesiniz. Yada bilgisayarınızı bozmamaları için Windows’a ait programların çalıştırılmasını izne tabi tutarak yasaklı konuma alabilirsiniz. Programın ÅŸifresi girilmediÄŸi taktirde bu programlarıda kullanamazlar.
İşte sağ resimde gördüğünüz bölüm ise en güzel tarafı BİLGİSAYARI veya İNTERNETİ kullanım için SAAT ve gün belirleyebiliyorsunuz. Yani Belirli gün ve saat belirleyerek Bilgisayarınızında kullanımını yasaklayabilmektesiniz. Sağ resimde üst bölümde de gördüğünüz kısımda kutucuklara tıklayarak kutuların renklerini KIRMIZI yapıyorsunuz böylelikle O gün O saatte yani kırmızı yaptığınız günün saatinde İNTERNETİ KULLANAMIYORLAR. İnternet kullanımını yasaklamış oluyorsunuz. Haftanın 7 gününü ve saatlerini kırmızı yaparak internet kullanımınıda belirlemiş oluyorsunuz.
Alt tarafta gördüğünüz kısım ise BİLGİSAYARIN KULLANIMINI ayarladığınız bölüm bu bölümde de istediÄŸiniz saat ve günleri kırmızı yaparak BİLGİSAYARINIZIN KULLANIMINIDA YASAKLAMIÅž olursunuz. Mesela Gece saaat 9 dan öğlen 12 ye kadar bilgisayarı yasaklayabilirsiniz. Böylelikle evde olmasanız dahi bilgisayar kontrolünüz altında oluyor. İstenmeyen saatlerde bilgisayarı açsalar dahi otomatik olarak kapanacağı için sistem kullanıcıyı bilgisayarı kullanmasını engelliyor. Yeterki KUTULARI KIRMIZI yapın…!
Ve bir diğer bölüm Programı ayarladınız ve çocuğunuz öğlen saat 12 ile gece 20:00 a kadar bilgisayarı kullanmasına izin verdiniz. Peki çocuğunuz biraz akıllı
ise ve bilgisayarın saatini deÄŸiÅŸtirirse ? Ona da bir çözüm bulunmuÅŸ emin olun programı yazanlarda akıllı ve zeki insanlar bunuda düşünmüşler sol resimde de gördüğünüz gibi Saati otomatik olarak ayarlayabilmekte. Ayrıca bilgisayardaki ÇALIÅžTIR ve ARAMA bölümlerinide iptal edebiliyorsunuz. Bunun yanında Disk sürücüleri yani Sabit Disklere eriÅŸimide yasaklayabilmektesiniz…
Ve son olarak saÄŸ resimde gördüğünüz gibi SOL TARAFTAKİ BUTONLARDAN EN ALTTAKİ DEVREYE AL butonuna basarak programı aktif ediyorsunuz…. Bundan sonrası NETRON GÖZCÜ programına kalmış içiniz rahat olabilir. Bizzat test ettim.. Gayet güzel .. Kullanımı rahat ve Piyasadaki en iyi İnternet Filtre programlarından birisi..
Tek bir Eksiği var Sadece İnternet Explorer ile çalışıyor. İ.E7 ile de test ettim problem yok. Fakat bunun dışındaki Mozilla, Opera vs. Explorer ler ile çaşışmıyor. Gerçi Microsoft ile anlaşmalı bir yazılım ve Microsoft tarafından dağıtılan bir program yani Microsoft için yazılmış Doğal olarak sadece İ.E ile çalışacaktır.
NOT: Ben Ebeveynler için dedim ama gördüğüm kadarıyla İnternet Kafe ler için filitre programı olarak da kullanılabilmekte. Yapısı tam buna göre bence İnternet kafeler bu yazılımı muhakkak ki kurmalı göreceksiniz ki sizlerinde iÅŸine yarayacak. internet kafelerde de bu filtre programlarına artık ihtiyaç var. Önceden Yasak siteler için bir denetlenem yoktu. Fakat artık denetlemeler var. Bence sizde önleminizi alın sadece denetleme deÄŸil. Etik kurallar içinde bu programı yüklemenizi tavsiye ederim. Hadi internet kafeler bu e-filtre (internet filtre) programını bir kurun…
Siz Ebeveynler bunu kaçırmayın.. Çocuklarınızın daha iyi bir geleceÄŸe hazırlayın. İnterneti de kontrol altına alabilirsiniz….
Hadi kolay gelsin………..!
http://www.teakolik.com
Tarih:Ekim 1st, 2008 - 16:36
Netron Gözcü programını ilk çıktığı günden beri kullanıyorum.Orjinal xp kullanıcıları mikrosfttan ücretsiz indiriyor.(windows doğrulaması gerekiyor)
Kopya xp kullananlar ilk önce internetten (framework)eklentisini blup yüklerse sorunsuz çalışıyor.Ancak netron gözcüç vista ie uyumlu değil.
Tarih:AÄŸustos 26th, 2008 - 09:10
ya arkdaslar ben şimdi kurdum bu programı guzesel çalısıyo ama şimdi 2 gun sonra açıldı bu orada simgede yok onu nasıl çıkarda bılırım netrona basıyom devrede çalısıyo dıyo ya arkdaslar bi cevap bulun nolursunnn
Tarih:Mayıs 10th, 2008 - 11:12
ya arkadaşlar ben programı xp de kullanmıştım çok güzel bir program ama vista uyumlu deil. Acaba bu programın vista uyumlu bir versiyonu yok mu? eğer varsa nereden bulabileceğimi söylermisiniz
Tarih:Aralık 7th, 2007 - 13:29
Hocam anlamadım yardımcı olun bu netron gözcü programı ücretlimi dir acaba ??
Tarih:Kasım 13th, 2007 - 02:20
[...] Netron Gözcü - Ebeveyn Kontrol YazılımıBahsetmiÅŸtim… [...]
Tarih:Eylül 27th, 2007 - 20:27
Bu yazılım ücretsiz mi?Sonradan sorun çıkmasın da.Bilgi veriseniz sevinirim.
Tarih:Eylül 17th, 2007 - 09:09
Bu ebeveyn programı tüm internet tarayıcılarında çalışıyor. Hatta browser bağımsız.
http://hilspot.com/ueks/index.html
Tarih:AÄŸustos 25th, 2007 - 19:13
oturduğunuz yerden cocuğunuzu kontrol edebileceğiiniz bir program mevcut. uzaktan ebeveyn kontrol sistemi adı altında başka bir bilgisayardan cocuğunuzun hangi siteye girdiğini tüm yazdıklarını okuyabiliyor istemediğiniz adrreslerini engelleyebiliyorsunuz. hatta programın en güzel yanlarından birisi google de istemediğiniz kelimelerini aramasını bile engelleyebilyorsunuz..ben kullanıyorum oldukca güzel adresi bu
http://hilspot.com/ueks/index.html
Tarih:Temmuz 9th, 2007 - 13:33
Program cok güzel ama firefoxla ve digerleriyle uyumlu degil yani firefoxu indiren yine istedigi her yere girer sadece firefox da degil netscape ilede uyumlu degil.eyer bu dediklerim de olursa yani uyumlu olursa program yani süper olur
Tarih:Haziran 23rd, 2007 - 18:31
alaeddin ;
Programın ÅŸifresini unuttuysanız…. Bilgisayarı güvenli kipte baÅŸlatın sistem geri yükleme ile programı yüklemediÄŸiniz tarihe dönün …
Tarih:Haziran 22nd, 2007 - 02:23
şifreyi bulamıyorum
Tarih:Mayıs 17th, 2007 - 10:09
Gözcünün henüz sınırlayamadığı, msn gibi programları da kontrol altına alan Akın Soft internet filtre programını tavsiye ederim.Üctersiz ve program hataları yok…
http://www.webeliza.com/programlar/ucretsiz.php
Tarih:Mayıs 2nd, 2007 - 22:34
Ali ;
Firmaya E-Mail ile bilgi verdim bakalım hala cevap gelmedi…
Tarih:Mayıs 2nd, 2007 - 22:34
aykut yıldırım;
Hocam öncelikle hoÅŸgeldiniz yorumunuz içinde teÅŸekkür ederim. Programdan memnunsanız program ücretli mi ? DeÄŸil mi İnternet sitesinide yazarsanız sevinirim bir makalede o program için yazarız diÄŸer arkadaÅŸlarda kullanırlar…
microsoft konusundahaklısınız fakat gözcü programı microsoft tarafından yazılmadı sadece partnerlerinden birisi yazmış….