Oki.com.tr beni yazmış…

Merhaba arkadaşlar ;

Arada bir Google de arama yaparım TEAkolik olarak bakarım ne var ne yok kim ne yazmış benim hakkımda diye son zamanlarda bakmıyordum. Gerçi uzun zamandır bakmıyordum bugün gördüğüm şey beni çok şaşırttı.

Oki.com.tr internet sayfasındaki arkadaşlar mı yoksa sistemi otomatiğe bağlayıp birşeyler mi yapıyorlar yada bir BUG mı ? Bilmiyorum ama şuraya bakmanızı tavsiye ederim.

Oki bana iş mi teklif ediyor ?

Henüz oki gibi bir firmadan iş teklifi almadım açıkcası ama şunu söylemeliyim eğer bu bir iş teklifiyse sevinirim doğrusu :) Neden mi böyle söylüyorum. Şuradaki linke dikkatlice bakarsanız oki.com.tr sayfasında HAKKIMIZDA bölümüne koymuşlar.

Oki gibi bir firmada oki bünyesinde iş sahibi olmak gerçektende mutluluk verici henüz resmi olarak bana bizimle teakolik.com olarak çalışır mısın ?  Yada teakolik.com ‘u  satın almak istiyoruz demediler fakat önbelleğe almışlar bile :)
Sanırım bu bir bot’un BUG’ı yani bir çeşit önbellekleme yapan site botları olabilir. Şuradaki yazımı site botları oki.com.tr linkinden printscreen yapmış olmalı ki resmini çekip fcgi-bin dizinine kaydetmiş. Anlamadığım HAKKIMIZDA bölümünde ne işim var :) Gerçi Webmaster hakımızda bölümüne TEAkolik.com diye bir link vermemiş ama sanırım Google ‘nin gözünden kaçmamış
I LOVE YOU GOOGLE :)
Bunu oki.com.tr webmaster’ine yarın sabah bildirmeyi planlıyorum karizmalarını çizmişler aslında
Windows Wista sürücüleri
başlığı ile sisteme kayıt edilmiş. En azından 10 yaşındaki bir çocuk bile Vista olarak yazardı. Sanırım bir Bot’un Oki.com.tr nin başına açtığı bir bela :) Karizmayıda çizdirmişler..!
Orjinal yazım : http://www.teakolik.com/oki-vista-suruculeri-drivers/
Oki Print Screen : http://www.oki.com.tr/fcgi-bin/public.fcgi?pid=37&cid=145&pncid=1&nid=6705
FaceBook ile paylaş... Friendfeed ile paylaş... Twitter ile paylaş

Yönetici Notu :
#0
Lütfen yapacağınız yorumlarda kişi ve kurumlara hakaret etmeden, kişilik haklarına zarar vermeden düşüncelerinizi yazınız.
  1. Burak Budak
    Ağustos 25th, 2008 00:01

    küçük çaptaki kişilerin çalıntılarına alışmıştık ama bir firmanın böyle bir şey yapması gerçektn çok ilginç.
    Dediğin gibi karizmayı çizdirmişler
    bakalım sana bunu nasıl açıklayacaklar …

  2. efecan
    Ağustos 25th, 2008 00:43

    Bu galiba bir önbellek sayfası yüzünden kaynaklanıyor ancak oki gibi bir firmada bu nasıl oldu onu hala anlayamadım:) Genelde böyle talihsiz yazım yanlışları warez sitelerinde olur bildiğiniz gibi. Yani direk başka sitenin içeriği otomatik olarak copy-paste yapılır.

  3. oceangray
    Ağustos 25th, 2008 01:22

    gerçekten ilginç :)

  4. henster
    Ağustos 25th, 2008 10:30

    Senin oki’cilerin sitesi uçmuş gibi. (:

  5. TEAkolik
    Ağustos 25th, 2008 11:07

    Sanırım oki bunu fark etti ve sistemi kapattı. Oki.com.tr çalışmıyor …

  6. CmlGndz
    Ağustos 25th, 2008 14:00

    Belki bot bu sitede kendini görünce kendini de eklemek isteyip sonsuz döngüye girmiştir. Biraz sonra stack overflow verir… :)

  7. TEAkolik
    Ağustos 25th, 2008 14:03

    CmlGndz ;

    İşte o zaman koparım :) Sanırım adamların karizmasını fena çizdik kapattılar siteyi :)

  8. erdem tuzen
    Ağustos 26th, 2008 00:47

    abi oki sana göz kırpmış :D kesiyor seni :D

  9. TEAkolik
    Ağustos 26th, 2008 08:21

    Arkadaşlar Oki.com.tr açıldı tekrardan
    Buradasınız Hakkımızda » Teakolik.com
    hala aynı durumda hatayı oki.com.tr ye bildirdim fakat Erdem arkadaşımızın söylediği gibi Oki beni kesiyor :)

  10. CmlGndz
    Ağustos 26th, 2008 20:52

    Tanıtım için -yada hit için dicem ama garip olacak- yapılmış bir bot galiba. Çünkü adres satırındaki son parametreyi artırdığınızda ürüninceleme, teknoajan gibi sitelerden de alınmış ekran görüntülerini görebilirsiniz..

  11. TEAkolik
    Ağustos 26th, 2008 22:18

    CmlGndz ;

    İyi bir noktaya değinmişsin dostum tamamiyle resim ve hepside oki hakkında merak ettiğim bunu neden yapıyorlar ilginç tuhaf belkide arşiv yapıyorlar ama site için değil kendileri için tabi Google bunu yalayıp bana gönderdi :)

  12. TEAkolik
    Ağustos 26th, 2008 22:26

    6701 den printscreen ler başlıyor. Ayrıca 6250 ye bir bakmanızı öneririm.

    6750 de hiçbirşey yok .

    6701 den başlayıp 6710 da sona eriyor.

    6701 den aşağısı ve 6710 dan sonra sayfa yok. :)

  13. TEAkolik
    Ağustos 27th, 2008 10:51

    Oki’den Cevap geldi :

    Merhaba,

    Uyariniza tesekkurler bu sayfayi siliyoruz.

    Iyi calismalar,

    Ergun Kutval
    OKI Printing Solutions Turkey

    Bende şöyle yazdım ;

    Merhabalar ;

    Oki gibi bir firmanın internet sayfasında PrintScreen olarak bile gözükmek gurur verici. Silmenizi istemedim. Sadece Wista yazısını Vista olarak düzeltirseniz iyi olur dedim. Karizmanız çizilmesin…

    iyi çalışmalar dilerim
    Hamza ŞAMLIOĞLU

  14. htc
    Aralık 24th, 2008 11:47

    cvplarını merak ettim:)
    her insan hata yapabilir falan derler snrım ya da sükut en güzel cvptır:):p

  15. htc
    Aralık 24th, 2008 11:48

    tarihi gördükten snra yorumu geri alasım geldi:)