Trend Micro Türkiye Ofisi ve Rik Ferguson

Dün  Trend Micro Türkiye’nin davet ettiği Rik Ferguson’un mini konferansındaydım.   Trend Micro’nun netbook güvenliği için geliştirilmiş olan yeni ürünü Trend Micro Titanium Security for Netbooks hakkında bilgi aldık.  Konu her ne kadar Trend Micro Titanium olsa da diğer güvenlik konularına da değinildi. Özelliklede antivirüs yazılımları, zararlı yazılım tespit türleri ve tarama şekilleri, botnetler ve saldırganların veri toplaması üzerine uzun uzadıya görüştük.

Aralarda  Boğaz manzarasının keyfini çıkarttığımı itiraf etmeliyim 🙂

Nişantaşı’ndaki Trend Micro ofisinde yaptığımız bu toplantıda  ilk defa netbook güvenlik çözüm olarak piyasaya sürülen Titanium hakkında bilgi verildi.  Özelliklede netbook kullanıcılarının e-posta, sörf gibi günlük işlevlerinde güvenli kullanımları için piyasa sürülen Titanium ürünü rahat kullanımlı ve daha az sistem kaynaklarını kullanan bu ürün olarak piyasaya sürülüyor.

Rik Ferguson sunumuna internet dünyasındaki tehditleri anlatarak başladı. Bilgisayarlarımıza gelen tehditlerin büyük bir kısmının internet üzerinden yayıldığına dikkat çeken Ferguson Trend Micro’nun araştırmalarını ve kendi yorumlarını dile getirdi. Dikkatimi çeken ise bilgisayar dünyasındaki yeni saldırıların artık internet tarafının daha büyük bir yüzdeye sahip olduğuydu.

İnternet üzerinden gelen saldırılarda virüs içeren sitelerin payı %42
Tehdit içeren yazılımların payı %34
E-posta ve bağlantıların payı %9
Taşınabilir diskler ile bulaşma payı %8

Bu tabloya baktığımız zaman internet üzerinden gelen virüs saldırılarının çok büyük önem taşıdığını görebiliyoruz.  Trend Micro bu tip durumlarda savunma tekniğini zararlı yazılımların bağlanmak istedikleri ip adresleri, yönlendirilen sayfaları inceleyerek kontrol altına alabiliyor. Kısacası bir bağlantı adresi, bir web sayfası isteği yada bir e-posta içerisinden çıkan bağlantı istekleri eğer zararlı olarak ilan edilen iplere yönleniyorsa Trend Micro durumu kontrol altına alıyordu.

Toplantı da Ferguson birçok tehditi anlatmasına rağmen Zeus zararlı yazılımı epeyli ilgimizi çekmişti.  Dünya üzerinde ki yayılma hızı oluşturduğu botnet ve kredi kartı, kişisel bilgiler gibi dataların nasıl çalındığını ve ne şekilde işlediğini uzun uzadıya anlattı. Zeus merak ettiğim bir botnet türüydü bol bol soru sorarak bu fırsatı değerlendirdim 🙂

Yeni ürün Triend Micro Titanium Netbook çok yakında tekno marketlerde yerini alacak. Vatan, Bimeks, Carrefour ve NT mağazalarında Haziran ayından itibaren satışa sunulacak. 29USD’ye Amerika’da satılan Titanium ürünü Türkiye için özel bir fiyatla geliyor.

Ülkemizde Haziran ayında 19USD’ye satılacak olan Titanium ürününü 2GB’lık bir flash disk içerisinde 19USD’a satışa sunulacak.

http://www.trendmicro.com

“Trend Micro Türkiye Ofisi ve Rik Ferguson” üzerine bir yorum

Yorum yapın