Turkcell T50 İnceleme

Turkcell_T50_On_caprazTurkcell T50, 4G destekli bir akıllı telefon,  henüz ülkemizde 4G desteklenmiyor olsa da gelecek için chazır bir telefon olduğunu söyleyebiliriz.

Turkcell T50 orta seviyede bir cihaz. Akıllı telefonlara geçiş yapmak isteyenler için iyi bir alternatif olacaktır. İlk baktığım zaman ileri seviye cihazlara tasarım olarak çok benzediğini görüyorum. Ancak ileri bir seviye cihaz olmadığını fiyat / performans kıyaslaması yaptığımız zaman orta seviye için iyi bir alternatif olacağını söyleyebiliriz.

Turkcell T50’yi tek elle kullanabiliyorsunuz. Büyük ekran ve hafif bir cihaz olduğunu görüyoruz. T50, tam 7,8 mm kalınlığa sahip aynı zamanda 130 gram ağırlığı ile gayet hafif olduğunu görüyoruz. 

T50 ekranının üst kısmına baktığımız zaman ön kamera ve bildirim ışığını görüyoruz. Orta kısımda ise hoparlör konumlandırılmış. Sağ yan kısma baktığımız zaman ise fiziksel açma / kapama ve ses tuşlarını görüyoruz. Sol yan kenarda da micro Sim girişini konumlandırdıklarını görüyoruz.

Alt kenarda 3,5 mm kulaklık girişini ve mikrofon deliğini görüyoruz. Üst kenarda ise micro USB girişi dikkatinizi çekiyor olacak.

Arka kısmını çevirdiğimiz zaman çıkıntısız ve düz bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Üst sol bölümde 13MP’lik ana kameramız ve hemen altında led flaşı görüyoruz. T50’nin ön ekran bölümünde herhangi bir logo veya Turkcell yazısı yok. Ancak arka orta kısımda Turkcell logosu dikkatinizi çekecektir. Altta ise T50 yazısı ve diğer bilgileri görüyoruz. Alt sağ kısma doğru da dış ses hoparlör çıkışının konumlanmış.

Telefonumuz iyi bir plastik yapıya sahip. Aynı zamanda ele aldığımızda ileri düzey cihazlara çok benziyor. Ancak eliniz terli ise elinizden kayması muhtemel bir durum olabilir.

Turkcell_T50_yan   Turkcell_T50_On_capraz   Turkcell_T50_On_Arka

Tasarım konusunda fiyatına göre benden iyi bir puan alan Turkcell T50’nin 5 inç büyüklüğünde bir ekranı var.

İnce ve hafif olması kullanımını kolaylaştırıyor. Ekran 5 inç olmasına rağmen tek elle rahatça kullanabilirsiniz. Beş inçlik ekranımız 1280×720 çözünürlüğü destekliyor ve TFT IPS teknolojisine sahip. Görüntü net ve gayet yeterli. Çok ileri düzey bir film izlemediğiniz sürece de ekrandan memnun kalabileceğinizi söyleyebilirim. Güneş altında ise ekranımız başarılı bir görüntü sağlayabiliyor.

Ön camınızın üstünde çizilmeye karşı film yapıştırılmış. Gorilla Glass teknolojisi hakkında bir bilgi edinemedim. Bu yüzden bu filmi çıkarmamanızı tavsiye ediyorum. Ancak bu film sayesinde çizilmeye karşı korunabilirsiniz.

Tasarımında kenarlar yuvarlatılmış ve yanlarda hafif düz bir şekil verilmiş.

Arka kısımda ise çapraz çizgilerle oluşturulan desten, tasarıma ayrı bir hava katıyor. Ekranımız kapalı durumda iken, ön yüz tamamen siyah görülüyor. Bu sebeple tasarım konusunda başarılı bir cihaz olduğunu söylemek mümkün…

Turkcell T50 içerisinde dört çekirdekli Snapdragon 400 işlemci bulunuyor. İşlemcimiz 1,2 GHz saat hızında çalışıyor. Aynı zamanda işlemciye 1GB Ram desteği verilerek performansı ideal seviyede tutulmuş. Grafik kartına baktığımız zaman Adreno 305 modeli grafik işlemci olduğunu görüyoruz.

Turkcell_T50_On   Turkcell_T50_Arka_Marka   Turkcell_T50_Arka

 

Cihazımız aynı zamanda 16GB’lık dahili hafıza ile geliyor.

Yalnız Turkcell T50 üzerinde bir microSD kart yuvası bulunmuyor. Hafızamızın 7GB’ını uygulamalar ve işletim sistemi işgal ediyor. Size ise 9GB kadar bir hafıza boş olarak geliyor. Gerçi fotoğraf ve müzik arşivi yapmadığınız sürece 9GB’lık alanın, orta seviye bir kullanıcı için yeterli olabileceğini düşünüyorum.

Turkcell T50 ile Fifa 2014, Modern Combat 4 gibi oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ancak ileri düzeyde 3D grafikleri beklememek gerekiyor.

Turkcell T50 akıllı telefonumuz Android 4.2.2 işletim sistemi ile karşımıza geliyor.

Arayüz içerisinde sol ekran bölümünde ise Turkcell’e özel bir panel eklendiğini görüyoruz. Bu kısımda uygulama bildirimleri ve mesajlaşma için başarılı bir arayüz oluşturulduğunu söyleyebilirim.

Ses konusunda gayet iyi sayılabilecek olan T50 içerisinde Dolby Digital yazılımını da varsayılan olarak geliyor. İyi bir kulaklıkla kullanıldığında ses konusunda başarılı olduğunu görebilirsiniz.

Her ne kadar T50 üzerinde kocaman Turkcell yazmasalar dahi, telefon içeriğinde Turkcell’e özel ve diğer birkaç yazılımın varsayılan olarak yüklü geldiğini görüyoruz.

Turkcell T50’nin 13MP’lik arka ana kamerası 1080p video çekimi destekliyor.

Gün ışığında ve iyi aydınlatılmış ortamlarda başarılı çekimler yapabilirsiniz. Özellikle de gün ışığında net fotoğraflar görülüyor. Performansını beğendim, ancak düşük ışıkta aynı performansı beklememek lazım.  Ön kameramız ise popüler selfie fotoğrafları için ideal görüntüler sunabiliyor. Turkcell T50’de 2MP’lik bir ön kamera kullanılmış. Standartlara uyduklarını söyleyebiliriz.

Peki pil? 

Turkcell T50 içerisinde tam 2300mAh değerinde bir pil bulunuyor. Telefonumuz günlük kullanımda başarılı bir şekilde benden puan aldı. Akşama kadar Turkcell T50 ile rahat bir kullanım sağlayabilirsiniz. Hele ki yoğun kullanımlarda başarısını ortaya koyabilecek bir cihaz…

Sonuç olarak…

Yuvarlatılmış tasarımını beğendim. Plastik yapısı fiyatına göre gayet başarılı. Aynı zamanda ön ve arka kameraları orta seviye bir cihaz için iyi düşünülmüş ve alternatiflerinden öne çıkmasını sağlıyor. 700 TL’lik fiyatı ile de iyi bir performans sağladığını söylemek mümkün…

Turkcell T50’de 1GB Ram ve 1,2 GHz hızında Snapdragon 400 işlemci kullanılmış. Performansına ciddi bir katkı sağlıyor. Ekran ise 5 inç ve 1280×720 çözünürlüğü ile orta seviyedeki cihazlara göre iyi bir alternatif olmasını sağlıyor. İşletim sistemi Android 4.2.2  versiyonunda bu yüzden geleceğe açık bir sistem ve güncelleme gibi bir probleminiz olmayacaktır.

Turkcell T50’yi ZTE firması Çin’de üretiyor. Önceki modeli T40 ile kıyasladığımız zaman çok daha başarılı ve müthiş farklılıklara sahip olduğunu göreceksiniz.

Hoşunuza gideceğini düşündüğüm bir cihaz. Turkcell satış noktalarından cihazı inceleyebilirsiniz.

Turkcell T50, 700 TL civarında bir fiyat etiketi ile satışa sunuldu…

“Turkcell T50 İnceleme” üzerine bir yorum

Yorum yapın