Xiaomi Mi 4 İnceleme

Xiaomi merak ettiğim akıllı telefon üreticilerinden biriydi. Geçen seneden beri çıkarttığı modelleri İnternet üzerinden takip ediyordum. Geçtiğimiz günlerde ise Xiaomi Mi 4 ile tanıştım…

İki akıllı telefonum var ve ikisinin de ekranı kırıktı. Bir tanesi Lumia 920 diğeri ise Lumia 925… Teknoloji konusunda merakım kadar, kullanımda da bir o kadar umursamaz olduğumu söylemem lazım. Bu müthiş cihazları kullanırken biraz umursamaz davrandığımı itiraf etmeliyim 🙂

Neyse, bu iki cihazın tamir parası 1.000 TL’yi bulunca, tamir ettirmek yerine 1.000 TL civarında bir akıllı telefon almanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Arayışlarım sırasında ise Xiaomi Mi 4’ün Hepsiburada.com’da satıldığını fark ettim.

Xiaomi Mi 4 fiyatı 1.100 TL

Elbette ki alternatifleri arasında fiyat / performans kıyaslaması ile Xiaomi Mi 4’ü tercih ettim. Sanırım sebebini merak ediyorsunuzdur. Aşağıdaki gibi satır aralarında özel notlarımla sizlere bu cihazı anlatmak istiyorum.

Xiaomi, dünyada adından sıklıkla bahsettiren bir akıllı telefon üreticisi. Öyle Çinli diyerek geçmemek lazım. Gayet kaliteli ve performanslı ürünler ortaya çıkarıyor. Xiaomi Mi 4 ise bu cihazlardan bir tanesi.

Xiaomi MI4 tasarımı, fiyatı ve performansı ile dikkatleri üzerinde toplayan bir cihaz.

Çin’in en önemli teknoloji üreticilerinden biri olan ve fiyat/performans açısından başarılı ürünleriyle tanınan Xiaomi, geçtiğimiz yıl amiral gemisi olarak Mi 4’ü tanıtmıştı. Mi 4’den sonra da birkaç model çıkararak adından söz ettirmeye devam ediyor.

Xiaomi Mi 4 modelinde 2,5 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon işlemci ve 3 GB ram bulunuyor. Xiaomi Mi 4 aslında fiyatına göre iyi bir performans cihazı olarak görülebilir. Hızlı, yüksek performanslı, şık ve eğlenceli bir telefon almayı düşünüyorsanız, benim gibi fakirin tekiyseniz 🙂 tercih edebileceğiniz bir cihaz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

[mavi]Xiaomi Mi 4 ele alındığı zaman gayet güzel bir şekilde sağlamlığını hissettiriyor. Paslanmaz çelik ve alüminyum çerçeve ile donatılmış olan Xiaomi Mi 4 gayet sağlam ve iyi bir tasarıma sahip.[/mavi]

Birçok kişi bu cihazı iPhone’a benzetiyor. Ancak çok da üstünde durulacak bir benzerlik görmedim.

Ön yüzüne baktığımız zaman üst sağ kısımda 8 MP çözünürlükteki ön kameramızı görüyoruz. Özçekim tutkunları için 8 MP çözünürlük gerçekten de ilgi çekecektir. Üst sol kısımda Mi logosunu, sensörleri ve ortada hoparlörün konumlandığını görüyoruz. Ekranımız 5 inç büyüklüğünde ve alt kısımda dokunmatik olarak konumlanan Android menüleri görülüyor.

Ortadaki menü tuşuna dikkatle bakarsanız altında bir led olduğunu göreceksiniz. Farklı renklerle bu led bildirimler gösteriyor.

Xiaomi Mi 4 alt kenarına baktığımız zaman micro USB girşini ve hoparlör deliklerini görüyoruz. Sağ kenarda açma / kapama ve ses tuşları konumlanmış. Sol kenarını çevirdiğimiz zaman sadece SIM girişi yuvası olduğunu görmekteyiz. Xiaomi Mi 4 üst kısmında ise 3,5 mm kulaklık girişi ve bir Infrared konumlandığı dikkatinizi çekecektir.

[kirmizi]Bu sayede televizyon ve benzeri cihazlarınızı da içerisindeki Mi Remote yazılımı ile kontrol edebilirsiniz.[/kirmizi]

Biraz kalın ve ağır bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. 

Gerçi son zamanlarda Casper Via V10 gibi cihazları incelemekten olsa gerek, 120 gram ve üzeri cihazlar bana ağır gelmeye başladı… Xiaomi Mi4, 68x139x8.9 mm boyutlara sahip ve 149 gram ağırlığında.

Xiaomi’nin özellikle Asya bölgelerinde satış rekorları kırdığını söylüyorlar. Haklılar da, fiyat / performans açısından iyi bir cihaz ürettiğini görüyorum.

İlk defa gören arkadaşlarım da hayranlıklarını gizleyemediklerini söyleyebilirim.

Ürün hem tasarımıyla hem de teknik özellikleriyle dikkatleri çekecektir. Özellikle de paslanmaz çelik bir çerçeveye sahip olması onu önemli kılan özellikleri arasında geliyor. Tasarım açısından çok beğendim.

Xiaomi Mi4 akıllı telefonumuzun arka kısmını çevirdiğimiz zaman 13 MP çözünürlükteki ana kamerasını ve altındaki flaşı görüyoruz. Arka kapak açılmıyor. Ancak, bir vantuz ile çekerseniz arka plastik kapağın açıldığını görebilirsiniz. Kapağı açtığımız zaman ise pilimiz bizi karşılıyor.

Micro SD kart desteği yok.

Bana bu telefonun negatif tarafını sorarsanız ağzımdan çıkacak iki şey var. Birincisi micro SD kart yuvası olmaması, ikincisi ise performans modunda cihazın biraz fazla ısındığı olacaktır.

Xiaomi Mi4 16 ve 64 GB’lık kapasiteler ile satışa sunuldu. 

Özellikle de Samsung telefonların işçiliğinden nefret ediyorum. Piyasaya sürdükleri uygun fiyatlı akıllı telefonlar maalesef ki işçilik konusunda başarılı değil. Ancak Xiaomi Mi4’de böyle bir sorun yok. Uygun fiyatlı bir akıllı telefon olmasına rağmen iyi bir işçiliğe sahip olduğunu görüyorum.

Hem sağlam, hem şık hem de dayanıklı bir akıllı telefon.

Çerçeve dünyada birçok kullanıcının şikayetçi olduğu bir konudur. Özellikle de çerçevelerin ezilmesi, çizilmesi, bastırdığınız zaman gıcırtı sesi çıkarması en nefret ettiğimiz şeydir. Plastik kasalı cihazlarda ise bu durum biraz daha fazla öne çıkıyor. Fakat Xiaomi tasarım ve dayanıklılık konusunda profesyonelce hareket etmiş ve paslanmaz çelik bir çerçeve kullanmış.

Xiaomi Mi4 Ekranı

Mi 4, inç başına 441 piksel düşen ve 5 inç büyüklüğündeki Full HD (1920×1080 piksel) bir ekrana sahip. Kusursuz bir renk kalitesi sunuyor. Ekran camı Gorilla Glass değil. Ancak Concore Cam denilen bir teknoloji kullanıyor.

Geleneksel cam teknolojisinden farklı bir yapıya sahip. Daha ince ve daha hassas bir dokunmatik kullanan bazı üreticiler bu teknolojiyi tercih ediyor. Gorilla Glass kadar olmasa da benzer bir biçimde çizilmeye ve darbelere karşı dirençli bir yapısı var. 

Yine de, her akıllı telefonda olduğu gibi ekranda koruyucu bir film kullanmanızı tavsiye ederim. Ben biraz hor kullandığım için bir ay içinde minik çiziklere neden oldum. Sanırım siz de 6-7 ayda bu tarz çizikler görebilirsiniz.

[mavi]Gorilla Glass çizilmiyor mu? Elbette ki çizilir! Sadece çizilme ve darbelere karşı dayanıklılık sağlar. Getirin, ben 2 günde çiziyorum :)[/mavi]

Devamı bir sonraki Xiaomi Mi4 inceleme ve sonuç yazımda…

“Xiaomi Mi 4 İnceleme” üzerine 9 yorum

  1. fakiriz ve fiyatı iyi gibi hocam 😀 ama lg g3 de hemen hemen bu fiyatlardaç lg lg3 mü yoksa xiaomi mi*

    Yanıtla
  2. Bahadir Teknoloji de bütün telefonları Xaomiye geçirdik gerçekten kullanışlı ayrıca grafiksel olarakda mükemmel bir tasarım ve arayüze sahip

    Yanıtla
  3. xiaomi derim başkan bence tereddüt etmeden al 1 yıl boyunca araştırdım huawei p8 ve MI4 arsında kaldım.Huawei p8 uçuk rakmla girdi türkiyeye ama xiaomi şuan tedarikçisinde 980.00 tl civarında pişman olmazssın derim

    Yanıtla
  4. Ben geçen yil aldim aldiğimdan beri 4.kez ekran değiştirmek zorunda kaldim.diğer markalarda ekran tuz buz olduğu haldeyken bile ekran sorunsuz çalişirken bu mi4 ekrani nda oluşan ince kilcal çatlakda dahi çalişmiyor. Ekrani yenilemek zorunda kalıyorsunuz.bilginiz olsun

    Yanıtla
  5. N11 fen yılbaşı indiriminden 700 TL te aldım tek kelime ile mükemmel kirlenme takılma yok tek sorun şebekelerden 4G görünmüyor diya mesaj geliyor 4G devreye girdiğinde sorun çıkmassa mükemmel ötesi.

    Yanıtla
  6. asus zen fone 2 ile bunun arasında kaldim hangisini tavsiye edersiniz kamera önemli özellikle benim için

    Yanıtla
  7. Düşünen arkadaşlar için bir karşılaştırma yapayım. Sony Xperia tüm serilerinde Gorilla Glass kullanıyor. YIllarca Z1 ‘inden tutun Z3 ‘üne Sony kullandım. Son telefonum Z3 COmpact’tı.. Gporilla Glass 3 olmasına rağmen küçük bir yüz üstü düşmede ekran paramparça oldu ve malum son ekranı serviste 700 TL.. Gorilla Glass kadar dandik ekran olamaz. Farklı marka kulllanmasaydı bunu da almazdım ama emin olun çok çok daha sağlam duruyor bu ekran. Xiaomi çok kaliteli bir telefon çelik kasa kendini belli ediyor..

    Yanıtla

Yorum yapın