Berqnet Firewall İnceleme

Firewall nedir? Basitçe çalışma mantığını öğrenmek isterseniz  öncelikle “Bir Firewall Hikayesi” yazımı okumanızı tavsiye ederim. Firewall cihazları, ağınızdaki bilgisayarları korumak ve dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı koyabilmek için üretilen donanım ve yazılımlardır. Firewall cihazları temel olarak şirketinizin iç ağındaki bilgisayarları ve sunucuları internet ortamından sınırlayarak korumak üzerine tasarlanmıştır. Saldırganların, virüslerin, zararlı kodların iç ağınızdaki bilgisayarlara erişimini kısıtlama ve olumsuz içeriklere karşı koruma için geliştirilirler.

Firewall cihazlarının çalışma prensiplerine baktığımızda; sisteminize yani şirketinizin iç ağına bir bağlantı isteği geldiği zaman (TCP, ICMP, UDP paketi gibi) katman katman bu istekleri kontrol edilir. Üst katmanlara doğru iletilmek istenen bağlantı isteğin niteliği, amacı ve benzeri aktiviteler Firewall cihazınız tarafından incelenerek izin verilir veya bağlantı isteği kesilerek iletişime son verilir.

Sisteminize gelen TCP paketinin bir uygulamaya ulaşabilmesi için Layer 6 ve 7. seviyelerde inceleme yapılır. Gelen paket Firewall üzerinden geçerken, legal bir istek olduğuna karar verirse yoluna devam etmesi sağlanır ve uygulamanıza ulaşarak bağlantı işlemi tamamlanır. Bu işlem temel bir çalışma prensibidir ve bu mantık üzerinden geliştirilerek farklı sürümler ve özelliklerle UTM cihazları üretilmektedir.

Hemen hemen her şirketin vazgeçilmez donanımları haline gelen Firewall cihazlarını birkaç yıl öncesine kadar yalnızca büyük çaptaki firmalar tarafından kullanılmaktaydı. Siber saldırganlar kredi kartınızın, muhasebe verilerinizin, siparişlerinizin ve hatta tüm müşteri bilgilerinizin peşindeler. Kripto virüsleri ve benzeri zararlı kodlarla da sistemlerinize zarar vererek büyük / küçük hedef gözetmeksizin her türlü saldırıyı yapmaya çalıştıklarını görüyoruz. Son yıllarda KOBİ’lere karşı hızla artan siber saldırılar, kötü niyetli kişilerin saldırı yaparken büyük veya küçük hedefler gözetmediğini de ortaya koymaktadır.

Siber saldırılar arttıkça ve saldırganların hedef alanları genişledikçe kobiler, orta ve küçük çaptaki firmaların da Firewall ve benzeri siber güvenlik ürünleri ile sistemleri korumak zorunda olduklarını hatırlatmak gerekiyor.

Berqnet Firewall İncelemesi

Yerli olarak karşımıza gelen ve Türk mühendisler tarafından geliştirilen bu güvenlik cihazlarından bir tanesi de Berqnet UTM firewall cihazlarıdır. BerqnetUTM cihazları ülkemiz mühendisleri tarafından üretilen ve bu konuda uzmanlaşmış siber güvenlik mühendisleri tarafından üretilmektedir.

Kolay Arayüz

Berqnet yönetim arayüzüne giriş yapmak için ilk adım olan https://192.168.12.1 adresini tarayıcı üzerinden açıyoruz. Bu sayfada aşağıdaki gibi bir parola ekranı bizleri karşılıyor. Berqnet UTM cihazımıza bu bölümden ilk kullanımda standart kullanıcı ve parolamız “Kullanıcı: berqNET Şifre: berqNET” ile giriş yapıyoruz.

Birçok Firewall cihazının ara yüzü karmaşıktır. Hatta Firewall cihazı aldığınız zaman bu ara yüzü kullanabilmek ve kurallarınızı girebilmek için eğitim almak zorunda kalabilirsiniz. Ancak Berqnet yönetim ara yüzüne giriş yaptığımızda karmaşıklıktan uzak ve bir IT uzmanının rahatlıkla çözebileceği özel tasarımı bizleri karşılıyor. Kurulumu birkaç adımda tamamlanmakta ve sistem yöneticilerinin kolayca öğrenebildikleri bir hale getirilmek için çalışıldığını görmekteyiz.

İlk olarak ana ekran bizleri karşılıyor ve donanımsal olarak cihazımızın durumunu bu arayüzün üzerinde görebiliyoruz. Berqnet yönetim arayüzünde sağ üst kısımda saatin yanında bizim için en önemli olan işlev tuşları eklenerek dizilmiş. Sağ üstteki kırmızı bayrak simgesini tıkladığımız zaman sistemde gerçekleşen olayları bir popup pencere içerisinde karşımıza çıkarıyor.

Uyarı mesajları içeriğinde tespit edilen saldırılar ve benzeri mesajlar karşımıza gelerek özet bir biçimde bilgilendirme yapılması sağlanıyor. Bu alan üzerinde karşımıza gelen uyarıları da pencere üzerinden bir tıklama ile kaldırabiliyoruz. Bayrak simgesinin hemen sağında çıkış ikonu görülüyor. Güvenli bir şekilde çıkış yapmak için yuvarlak X ikonuna bir kez tıklamak yeterli olacaktır. En sağda ise “uygula” butonu konumlandırılmış. Bu buton sayesinde de yapmış olduğumuz değişiklikleri sisteme uygulayarak cihazın yeni ayarlarımızı uygulamaya geçirmesini sağlıyoruz.

Menülerimiz

Berqnet yönetim ara yüzünde sol üst bölümde “izleme, ayarlar, firewall, web filtre, vpn, ips, kayıtlar” menülerini görmekteyiz. Bu menülere daha sonra değinerek teker teker anlatmaya çalışacağım.

İzleme:

İzleme alanında ağ arayüzlerimizi net olarak görebiliyor ve hangi portun ne amaçla kullanıldığı hakkında bilgi alabiliyoruz. Arayüzlerin aktif veya pasif durumları ile port hızlarını küçük bir görselle bize sunabiliyor. Diğer bir yandan kaynak tüketimi, sistem bilgileri ve servisler gibi alanlarda da görselleştirmeler yapıldığını ve bu bilgi alanlarının daha verimli bir şekilde sunulmak için üzerinde çalışıldığını söylemek mümkün.

Birçok firewall firmasının ücretli olarak sunduğu trafik durumunu ve ağ kullanımını grafik ekranlarda anlık olarak görebiliyoruz. Aynı zamanda bu grafikleri PNG, JPG gibi formatlarla da dışarı aktarmamız sağlanarak bizleri ekran görüntüsü almaktan kurtarmışlar.

Ayarlar:

Bu sekmeye geldiğimiz zaman ağ yapılandırma ayarları, sistem ayarları, servis ayarları ve güvenlik ayarları bizleri karşılıyor. Ayarlarımızın hemen sağ kısmında ise hali hazırda yapılmış olan ayarlar hakkında küçük bir özet ekran eklendiği dikkatinizi çekecektir.

Ayarlar menüsü altında mümkün olduğu kadar basite indirgenerek ihtiyaç duyabileceğiniz her şey konumlandırılıyor. Bu alanda seçmiş olduğunuz ayarları popup penrece içerisinde açarak karşınıza getiriyor ve kolayca yapılandırabilmeniz sağlanmış. Herhangi bir ayarı değiştirirseniz sağ üst kısımda bulunan “uygula” butonu gri renkten sarı renge dönerek ayarları uygulamanız için size bilgi verebiliyor. Bu menü içerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü ayarı rahatlıkla bulabilirsiniz.

Firewall:

Firewall menüsüne geldiğimiz zaman firewall kuralları ve port yönlendirme sekmeleri bizi karşılıyor. Sol menüde ise; Ağ Nesneleri, Ağ Servisleri ve Limit Nesneleri grupları halinde firewall kurallarımız hazır halde bekliyor. Bu bölümlerde yapmak istediğimiz ayar için sol menü üzerindeki nesneyi çift tıklamak yeterli olacaktır. Karşımıza gelen popup pencere içerisinden ilgili nesneyi yönetebiliyoruz. Herhangi bir kurala nesne eklemek isterseniz sol menü üzerinden fare ile sürükleyerek ilgili sütunun üzerine bırakmanız yeterli. Bu sayede basitçe kuralımızı oluşturabiliyoruz.

Burada dikkatinizi çekmek istediğim nokta her ayarın ve nesnelerin sürükle-bırak mantığı ile gerçekleştirilmesidir. Nesneleri, ilgili sütunlar altında tanımladıktan sonra işiniz tamamlanmış olacaktır. Bu kadar kolay ve basit bir mantıkla yapılan bir cihaz yönetirseniz diğer cihazları yönetmek istemeyeceksiniz.

Web Filtre:

Web filtre menüsüne geldiğinizde Web Filtreleme Kuralları, https Hariç Tutulanlar ve Antivirüs Hariç Tutulanlar sekmeleri bizleri karşılıyor. Firewall menüsünde olduğu gibi sol tarafta yine ilgili ayarları ve filtrelemeleri rahatlıkla seçebiliyoruz. Özellikle de geniş kategori yapısı ile medya formatları dikkatinizi çekmek istiyorum.

Berqnet filtreleme konusunda gerçekten de başarılı ve akla gelebilecek her türlü ayarı bu bölümde bizlere sunabiliyor. Aynı zamanda engelleme sayfalarını da özelleştirebilmenize olanak sağlıyor. Bir şirketin ihtiyaç duyabileceği tüm filtreleme isteklere cevap verebilecek şekilde tasarlanarak hazırlandığını görüyoruz. Yapmanız gereken, sadece ve sadece gerekli olan kuralı veya kuralları sürükle bırak ile tanımlamak.

berqnet web filtre

Berqnet Web siteleri için saat aralığı, black list, white list veya benzeri birçok gruba göre kural tanımlanmasına olanak sağlıyor. Kuralı tanımlarken sağ taraftaki bir nesneyi fare ile tutarak sol taraftaki ilgili sütununun üzerine bırakıyoruz. Bu sayede ilgili nesneyi sürükleyerek kuralda aktif hale getirmiş olacaksınız. Bir kuralı pasif hale getirmek isterseniz durum sütununa çift tıklamanız yeterli olacaktır. Birkaç saniye içerisinde de pasif hale getirebiliyor.

VPN:

VPN menüsünü açtığımız zaman IPSec ve SSL VPN olarak iki farklı bağlantı oluşturabildiğimizi görüyoruz. Hem Site-to-site hem de Client-to-Site olarak VPN yapılandırmaları da kolaylıkla yapılabiliyor. Yine sürükle bırak mantığı ile sol menü üzerindeki nesnelerimizi taşıyarak kuralımıza ekleyebiliyoruz. Kobilerin veya küçük – büyük birçok şirketin ihtiyaçlarını karşılayabilecek hemen hemen her özelliğin eklendiğini söyleyebilirim.

Ağ nesnelerimizi tanımladıktan sonra kuralımız hazır hale geliyor. Kuralımızın ayarlar sütunu üzerine çift tıklarsanız, açılan popup pencere içerisinden kullanıcı tanımlamalarını yapabilirsiniz. Kullanıcı ekleme, dns, protokol seçimi ve diğer ayarları bu bölümde bulunuyor. Ayrıca Active Directory bağlantısı ile AD üzerindeki kullanıcıları seçebilme özelliği de unutulmamış.

IPS / UYGF:

IPS / UYGF ekranına geldiğimiz zaman uygulama bazlı koruma ve IPS / IDS türü saldırı tespit ve önleme sistemleri karşımıza geliyor. Karşımıza gelen seçenekleri ve sekmeleri incelerseniz akla gelebilecek her türlü kuralın eklendiğini ve zengin bir içeriğe sahip olduğunu görebilirsiniz.

berqnet ips

Sol menü üzerindeki nesnelerimizi taşıyarak kurallarımızı ve filtrelerimizi hazır hale getirebiliyoruz. Sonrasında ise sağ üstte bulunan “Uygula” butonuna basmamız tüm değişikliklerin aktif olmasını sağlıyor. Sistemde bulunan yüzlerce kural sayesinde bir IT / Güvenlik uzmanının ihtiyaç duyabileceği tüm işlevler birkaç saniyede aktif edilebiliyor.

Kayıtlar:

Kayıtlar menüsüne geldiğimiz zaman önizleme ekranında olduğu gibi renkli bir dashboard bizleri karşılıyor. Önizleme ekranında göre daha zengin ve birçok sekmeden oluşan bu ekranda grafiklerimiz ve kayıtlarımıza ulaşabiliyoruz. Genel bilgilerin yer aldığı kayıtlar ekranında firewall, trafik, DHCP, VPN, Antivirüs, Web Filtre, IPS, Uygulama, Hotspot ve sistem sekmeleri bulunuyor. Bu sekmeler üzerinde log kayıtlarını anlık olarak görebiliyor ve bilgi alabiliyoruz.

Her sekmenin altında oldukça detaylı bir şekilde log kayıtları bulunuyor. Bu loglar arasında istediğimizi bulmamız için bir filtre ikonu da eklenmiş durumda ve log kayıtlarını yukarıdan aşağıya değere göre sıralayabiliyoruz. Elbette ki loglarımızı (zip olarak indiriyoruz) excel CSV formatında indirdikten sonra bilgisayarımız üzerinden de inceleme yapabiliriz

Sonuç

Sonuç olarak Berqnet UTM Firewall cihazımız gayet başarılı ve kendinden bekleneni fazlası ile yerine getirebilecek bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Tasarımı ve bağlantı portlarını bir kenara bırakırsak arayüzü, kullanım kolaylığı ile gayet başarılı bir şekilde dizayn edilmiş. KOBİ’ler için vazgeçilmez bir ürün olduğunu küçük ve orta ölçekli firmalar için uygun fiyatlı siber güvenlik ürünleri arasında en tepeye yerleştirebiliriz.

Destek konusunda da gayet başarılı olduklarını ve bir telefonla Türk mühendislerden yardım alabileceğinizi de hatırlatmak isterim. Bir güvenlik ürünü için destek ekibine ana dilde derdini anlatmak ve çözüm bulmak, gerçekten de insana keyif veriyor. Ülkemiz kaynakları ve ülkemiz insanları tarafından yerli olarak geliştirilen nadir ürünlerden bir tanesi olarak karşımıza gelen Berqnet Firewall cihazını kesinlikle tavsiye ediyorum.

Raporlama konusunda başarılı olduğu gibi bu özelliğin ürünün içerisinde geldiğini ve rakiplerine göre çok daha fazla detay vererek avantaj sağladığını unutmayalım. Benzeri birçok özelliğe ek ücret vermektense, Berqnet ile tüm özelliklere tek bir lisansta sahip olabiliyorsunuz.

5651

5651 “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi” hakkındaki kanununa da tam uyumlu olarak karşımıza gelen Berqnet UTM cihazımız ek bir donanıma veya yazılıma ihtiyaç duymadan kendi içerisinde zaman damgası ile log kayıtlarını imzalayabiliyor. 5651 yasasına göre internet kayıtlarının tutulması işletmeler için zorunludur. Bunun için de hem loglama cihazı hem firewall cihazı olan Berqnet iyi bir üründür. Birçok firewall üreticisi ülkemiz kanunlarından 5651 için ek modüller geliştirip, ek yazılımlar kurdururken Berqnet sayesinde hiçbir uğraşa ve donanıma ihtiyaç duymuyorsunuz. Log kayıtlarını cihaz üzerindeki bir USB portu ile alabildiğiniz gibi iç ağınız üzerinde açacağınız bir ftp alanına da aktarım yapabiliyorsunuz. Hali hazırda piyasadaki yabancı ürünleri kullanırken 5651 konusunda bu kadar rahat değildik.

berqnet ürünleri

Gerektiğinde de cihazın tüm güncellemelerini otomatik olarak alabilir ve sisteme yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Berqnet ağınızı ve sunucularınızı siber saldırılara karşı koruyabildiği gibi zararlı yazılımların iç ağınıza bulaşmasını da engelleyebiliyor. IPS modülü üzerinden hazır kuralları girerek veya kendinize özel bir kural oluşturarak zararlı aktiviteleri otomatik olarak engelleyebilir ve anlık olarak bu saldırılardan haberdar olabilirsiniz. Gelişmiş firewall özelliği ile kurum ağınız yetkisiz girişlere karşı koruma sağlayarak güvende olmanız hedeflenirken, web filtre özellikleri ile de kullanıcılarınızın zararlı sitelere girişini yasaklamanıza imkan sağlıyor.

Berqnet iç ağınızın dışarı ile olan tüm veri iletişimini de kayıt altında tutarak raporlarla hangi kullanıcının ne yaptığını, hangi siteye girdiğini görebilmenizi sağlıyor. Diğer bir yandan mobil çalışanlarınız veya uzak lokasyonlardaki ofislerinizin iletişimi için VPN bağlantı desteği vererek güvenli iletişim kurmanız için gerekli tüm ihtiyaçları karşılamaktadır.

En çok merak ettiğim konulardan biri de yedek hatlar konusunda desteğiydi. Berqnet UTM cihazımızın birden fazla internet bağlantısı kullanabilmeyi desteklediğini ve yedekli çalışmaya uygun olarak tasarlandığının da altını çizmek istiyorum.

Unutulmaması gereken bir diğer konuda Berqnet’in hotspot özelliği ve destek sağlamasıdır. Birçok restoran ve kafe gibi işletme müşterilerine hotspot hizmeti sunabilmek için ek donanım ve ek yazılımlar satın almak zorunda kalıyor. Ancak Berqnet’e sahipseniz, hotspot özelliğini de almış oluyorsunuz. Bu sayede ek bir donanıma veya yazılıma ihtiyaç duymadan hotspot sistemi kurabilir SMS, TC Kimlik gibi doğrulama sistemlerine tam uyumlu bir şekilde kurulumlarınızı birkaç dakika içerisinde tamamlayabiliyorsunuz.

Berqnet Firewall Teknik Özellikleri;

Güvenlik Duvarı Özellikleri

  • Durum korumalı paket izleme
  • Kaynak, hedef, servis, zaman bazlı kurallar
  • Bant genişliği limitleme
  • Statik, kaynak, hedef bazlı port yönlendirme
  • Kural bazlı yönlendirme
  • NAT / SIP NAT
  • Birden fazla dış ağ desteği
  • Bir arayüz üzerinden birden fazla dış IP adresi desteği
  • VLAN desteği
  • IP / MAC eşleştirme
  • Köprüleme (bridge) desteği
  • VoIP desteği

IDS/IPS Özellikleri

  • Kategori ve imza bazında hazır kurallar
  • Bloklama veya alarm üretme seçenekleri
  • Bloklanan adresler listesi

Antivirüs Özellikleri

  • Virüs, solucan, trojan, zararlı yazılım engellemesi
  • Otomatik imza veritabanı güncellemesi
  • 6 milyon imza

Web Filtre Özellikleri

  • URL filtreleme
  • HTTPS filtreleme
  • Kategori, dosya tipi, kelime bazında filtreleme
  • Özelleştirilebilir engelleme sayfası

Uygulama Filtre Özellikleri

  • Layer7 (uygulama katmanı) düzeyinde kontrol
  • Kategori ve uygulama bazında hazır kurallar

IPSec VPN Özellikleri

  • Lokasyonlar arası (site-to-site) VPN
  • MD5, SHA-1 hash algoritmaları
  • 3DES, DES, AES şifreleme algoritmaları
  • Karşı tarafın koptuğunu tespit etme (DPD)

SSL VPN Özellikleri

  • İstemci – lokasyon arası (client-to-site) VPN
  • TCP ve UDP ile tünelleme
  • AES şifreleme algoritması
  • Yerel veritabanı veya AD ile kullanıcı/grup yetkilendirme
  • Verileri sıkıştırarak iletme seçeneği
  • İstemcilere dinamik/statik IP adresi verebilme

WAN Yönetimi Özellikleri

  • Otomatik WAN yedekleme
  • WAN yük paylaşımı
  • 3G/4.5G USB modem desteği

Ağ Yönetimi Özellikleri

  • DHCP sunucu
  • Statik/dinamik IP adresi dağıtabilme
  • DNS proxy
  • Statik DNS kaydı girebilme
  • PPPoE

Hotspot Özellikleri

  • Misafir kullanıcılar için tümleşik hotspot
  • Türkçe, İngilizce dil desteği
  • Kullanıcı giriş arayüzünün özelleştirilebilmesi
  • Farklı diller ekleyebilme
  • Yönlendirme sayfası belirleyebilme
  • Süre veya tarih bazlı zaman sınırlayabilme
  • Kullanıcının cihaz sayısını sınırlayabilme
  • Kullanıcılara ilişkin raporlar
  • Yetkilendirme seçenekleri:
  • Manuel, TC kimlik no, SMS ile doğrulama

Kullanıcı Yetkilendirme Özellikleri

  • Yerel veritabanı
  • Active Directory entegrasyonu
  • Hotspot yetkilendirme yöntemleri

Kayıtlar ve Raporlama Özellikleri

  • Firewall, Antivirüs, IPS/IDS, Web Filtre, Uygulama Filtre, VPN, Hotspot, DHCP, Trafik, Sistem kayıtları
  • Grafik ve veri formatında raporlar
  • Zaman bazında filtreleme
  • Anlık ağ kullanımı izleme
  • Rapor türüne göre ek filtreleme seçenekleri
  • Raporların yöneticilere e-posta ile gönderilebilmesi
  • Kayıtlarının 5651 yasasına uygun olarak tutulması
  • Kamu Sertifikasyon Merkezi ve Turktrust zaman damgası entegrasyonları
  • Kayıtları bilgisayara indirebilme
  • Kayıtların ağ üzerinde bir alana aktarılabilmesi
  • Kayıtların USB belleğe aktarılabilmesi
  • Syslog desteği

Sistem Yönetimi Özellikleri

  • Türkçe ve İngilizce web yönetim arayüzü
  • Sürükle bırak konfigürasyon kolaylığı
  • Merkezi yazılım güncelleme
  • Yedekleme / geri yükleme
  • E-posta ile alarm bildirimleri

Berqnet şirketinizin ağ trafiği ve hat kapasitesi ile donanımlarına göre birkaç çeşit olarak sunuluyor. Fiyatları ve detaylı bilgi için Berqnet Firewall internet sayfasını  ziyaret edebilir veya uzmanlarından yardım alabilirsiniz.

“Berqnet Firewall İnceleme” üzerine 7 yorum

  1. hocam iyi günler ben yıllardır hastanelerin bilgi işlemlerinde çalıştım labris güvenlik duvarı kullanan hastanelerden çok şikayet geliyordu duyuyorduk en son labris kullanan bi hastaneye gönderdi firmam beni güvenlik kısmı beni ilgilendirmiyor fakat destek konusunda çok sıkıntı çektikleri belliydi . Sözleşme süreleri bitene kadar sorunlar devam etti ve forti ye geçerek kurtuldular resmen. Şimdi bunu neden anlattım yeni cihaz alınırken bi kişi berqNET önerisinde bulundu ve labris deki sıkıntıları gözönüne aldıklarında bilmedikleri yakın çevreden duymadıkları cihaza soğuk davranıp labris aldılar. Sizce uzun kullanım ve hastane gibi yönetimlerde bile sorunsuz çalışacak kadar güçlü bir altyapısı ve desteği var mı ?

    Yanıtla
    • Merhaba;

      Öncelikle bu gibi cihazlarda teknik destek çok önemli, ürünün ve hizmetin arkasında durmak, kullanıcının sorunlarını eksiksiz ve sorunsuz çözmek bu işin olmazsa olmazıdır. Şöyle bir algı var ülkemizde, yabancıysa iyi üründür diye aslında bu yanlış bir algı ve kusursuz ürün yoktur. Eğer sorunsuz ürün olsaydı sizin de bahsettiğiniz ürünlerin teknik destek hatları olmaz ürün kusursuz çalışırdı. berqNET’e gelecek olarak arkasında dev bir yazılım şirketi olduğunu unutmamak gerekiyor. berqNET, bu ülkenin öz kaynaklarıyla çıkardığı ve globalleşmiş neredeyse ilk ve tek yazılım şirketi Logo Yazılım’ın kanatları altında büyüyor. Ekibini ve yapıyı çok iyi tanıdığım bir marka. Her şeyden önce yabancı rakiplerine tur bindirdiği bir nokta var: O da teknik destek. Yabancı markaların çoğu teknik desteği ücretli sunuyor ve bunu da yabancı dilde veriyorlar.

      berqNET, %100 ücretsiz ve Türkçe teknik destek hizmeti veriyor iş ortaklarına üstelik gerektiği yerde ar-ge ekibi dahil herkes olaya dahil olarak sorunu halletmek için emek veriyor. Şimdi bakıldığı zaman Labris ve berqNET aynı kategoride çok yer almıyor. berqNET daha yaygın ve daha çok kobilerin ihtiyaçlarına çözüm üretmek için geliştirildi. 5.000’i aşkın işletmeye ulaşmışlar, çok hızlı büyüyorlar ve birçok kamu kurumunun da kullandığını bizzat biliyorum. Ordu birlikleri, hastaneler, belediyeler, öğretmenevleri…

      Bu noktada ben çevreme zaten tavsiye ediyorum berqNET’i. Enterprise seviye olmadığı sürece gayet sabit ve sorunsuz ürünleri mevcut. Bir işletmenin ihtiyacı olan tüm ürünleri tek kutuda toplamışlar. Bu işte ne var diyebilirsiniz. Her ek hizmete ekstra lisans bedeli almıyorlar mı diye sorabilirsiniz? İşte bu olayı bitirmişler mesela. Tek lisansta her şeyi kullanıma açıyorlar. Bu alanda ek olarak sosyal sorumluluk anlamında eğitimler verip seminerler de düzenliyorlar, devlet okullarına siber güvenlik laboratuvarları açtıklarını biliyorum.

      Dilersen [email protected] adresine benim selamımla bir mail gönder, arkadaşlar en güzel bilgiyi direk birinci elden versinler 🙂

      Yanıtla
    • Merhaba Arkadaşlar,
      BerqNet ürünlerini bir süreden beri bölgemde (İzmir,Manisa, Aydın) satıyor ve teknik desteğini veriyorum. BerqNet ile tanışmadan önce sizin de bahsettiğiniz ürünler ile çözüm üretiyordum. Küçük firmalarda bu ürünlerin hem pazarlanması hem de kurulum ve yerinde yönetimi anlamında oldukça zorlanıyorduk.
      Öncelikle BerqNet için güvenlik duvarı tanımı eksik kalıyor. UTM demek daha doğru.
      KOBİ için tümleşik bir çözüm sunduğu için hem ekonomik hem de IT personel maliyetleri açısından olumlu bir etki yaratıyor.
      Logo gibi güçlü bir şirketin tecrübesi sayesinde sahada da çok aktif.
      Firmalarda oluşan farklı taleplerde bile cihaz için yazılım sürümü çıkartacak kadar ilgililer.

      Yaptığı etkinlik ve eğitimlerle de çözüm ortağı ve teknik destek edinmek, firmanız için çözüm yaratmak oldukça kolaylaşıyor.

      Enterprise ürünlere de bu sene girdiler. Bu konuda da risk almayıp kaliteli çözüm üreteceklerine inanıyorum.

      Yanıtla
  2. Merhaba;
    Bende IT tarafında çalışan birisiyim LAbris hakkında çok olumsuz şey duydum şahsen kullanmadım.
    ben Cyberoam ve Sophos ürünlerini sattım ve destek verdim berqnet kesinlikle denicem arayüzü bence 10 numara
    ayrıcabir bilgi geçenlerede yurt dışında bağımsız bir kuruluş piyasadaki Firewall ‘ları test edip karşılaştırmış
    ve sophos birinci olmuş böyle bir makale okudum internette bulabilirsiniz.
    Amncak biz IT tarafı için basit ve kolay arayüz olmasından ötürü bende bundan sonra berqNET üzerine yoğunlaşıcam.

    Yanıtla
    • Piyasada yerliler varken yabancıya gitmenin üç sebebi olur. Birincisi ihtiyacını karşılamıyordur, ikincis ise fiyat rekabetidir Üçüncüsü ise teknik destek olarak nitelendiririm. Eğer ki yerliler bu konuda kendilerine düşen görevi yapıyorlarsa, yerli datamız yerinde kalsın 🙂

      Yanıtla
  3. Yazıyı detaylica okudum, yorumlarıda okudum şimdi size ne dıyecegım bılıyor musunuz, berqnet benım ıcın artık bir numaradır

    ben demır-celık sektorunde calısan bır ıt yonetıcıyım, aıle fırmamızda calısıyorum yani oyle her onune gelen markayı yazılımı sokmayız sırketımıze. yıllardır bıze Sap alın dıye baskı yapıyorlar yıllardır LOGO kulllanırız. Tiger, e fatura vs her seyde LOGOcuyuzz

    Şimdi buradakı yorumları okuyunca cok uzuldum, yahu Berqnet i biz 7 lokasyonumuzda kullanıyoruz, web fıltreleme, ozellıkle 5651 ve vpn konularında dunya varmıs dedık

    Yabancı urunlerı ogrenmek bır dert, teknık destek bır dert, ben gunlerce ıngılızce teknık destek alabılmek ıcın yırtındıgımı bılırım sımdı berqnette de sorunlar olmuyor mu oluyor ama cozuyor

    bır kere kullanması kolay ve turkce. sonra LOGO nun desteği var arkasında, ya ben bazen goruyorum adamlar dıyor ki yabancıdan sasma sonra aynı kısılerın bambaska yorumları goruyorum ve sasırıyorum

    ya sen tanımadıgın bırıne arabanın evının kasanın anahtarını verır mısın.

    Ben yerliciyim isimı goruyorsa neden daha yuksek kalite dıye algı olusturulan yabancı urunlere daha cok para vereyım. bakın berqnet i biz 3’te 1 malıyetle aldık, isim vermeyeyım en yakın yabancı rakıbı 3000 dolar fıyat cekerken berqnet ucte bır fıyatına aldık sımdı yabancı rakıpte 5651 yok raporlama vs yok lisans yenıleme desen oda dolarla.

    Bızım bu yabancı = kalitedir algısı ve ezıklıgı gıtmedıgı surece bızden adam olmaz. ben 7 lokasyonumda 2 yıldır berqnet kullanıyorsam kımse gelıp bana maval okumasın lutfen

    ben tecrubulerımı paylasmaktan ve yerlıye destek vermekten cekınmem ve utanmam, daha detaylı bılgı ısteyen varsa gelsın bana linkedin uzerınden sorsun lınkedın profıilim herkese acık

    burada ya da baska forumlarda yabancı markaların calısanları gelıp algı olusturmaya calısmasın yerli ürünlerimizi kötülemesin her seyın farkındayız!!!!

    Yanıtla
  4. 5651 içinde barındıyor olması güzel yalnız open vpn içerisinde vardı diye biliyorum yazıda yok görünüyor

    Yanıtla

Yorum yapın