Hamza Şamlıoğlu Hakkında

E-Mail: teakolik @ teakolik.com Cep Tel: 555 2900 787
Yer Sağlayıcı: Sunucu Çözümleri Lokasyon: Türkiye 

Bilişim ve teknoloji dünyasına 1993‘de adım attım. İlk olarak siyah beyaz ekranlarda MS-DOS, QBasic ile kod yazmaya başlamıştım. Sonrasında ise Windows, Linux, OS X… İnternete ilk bağlandığım günü hiç unutmam, 14,4k hızındaki modemimle elin gavuruna merhaba diyordum…

Bol bol Çay içerim… 

Günlük 30 – 40 su bardağı kadar… Bu yüzden İnternet dünyasında  “TEAkolik” lakabını kullanıyorum. BBS ve IRCd dünyasından kalma bir lakaptır. Elbette ki o zamanlar gerçek ismimizi saklar, kullanmazdık. Hatta gerçek ismini kullanarak internette dolaşanlarla dalga bile geçtiğimiz günlerdi… Facebook sağ olsun, 2014 yılına geldiğimizde bu durumu tersine çevirdi…

Kısacası Çaykolik… 

Kartal Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra bir süre Elektrik Teknisyenliği ile uğraştım. Sonrasında Marmara Üniversitesi’nde Elektrik okudum ikinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım. Haliyle, bundan sonrası alaylı…

Donanım ve ağ üzerine de kendimi geliştirdim. Tarih milenyumu gösterdiğinde network ile uğraşıyor ve internet kafe yönetiyordum.

Milenyumda bir hosting şirketi kurup, IRCd ve Radyo hosting ile Web hosting satışları yaptım…

Hakkında Anıtkabir Hamza Şamlıoğlu

Hamza Şamlıoğlu Kimdir?

Farklı isimler altında 2000-2005 yılları arasında forumlarda ve ücretsiz servislerde blog yazdım. 2005 yılına geldiğimizde sabit bir isim bulup sürekli yani kalıcı olmayı tercih ettim. Bunun için de bir domain lazımdı ve lakabımı kullanarak TEAkolik.com adresimi açtım. O zaman bu zamandır bu platformda yazıyorum. Önceleri PHPNuke ile başlayan web sitesi hikayem, Joomla ve Mambo ile bir süre devam ettikten sonra WordPress tercihimde son buldu…

Elektronik aletlere karşı zaafım var. Elektronik cihazların içini açıp kurcalamaktan, prensiplerini öğrenmekten ve hatta yeniden programlamaktan zevk alırım. Zamanla teknolojik cihazların hastası oldum.

Linux ve türevlerine hastayım. Pardus, Centos, Kali, OS X ve Windows kullanıcısıyım. Windows işletim sistemlerini yaladım yuttum diyebilirim. Sırf meraktan kuruluş içi kalite tetkiki sertifikası ve ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi sertifikası aldım.

LAN ve WAN konularında profesyonel olmak için uğraş vermeye devam ediyorum. Donanım ve Microsoft ürünleri konusunda kendimi aştığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Fırsat buldukça soru soranlara yardımcı olmaya devam ediyorum…

On yılı aşkın IT uzmanlığından sonra, (birçok firmada IT uzmanı ve bilgi işlem sorumlusu olarak çalıştım) kendimi Sosyal Medya dünyasının içinde buldum. Zarakol İletişim Hizmetleri‘nde  4 yıl kadar Sosyal Medya Analiz ve Raporlama görevinde çalıştım.  Sonrasında Communication Partner‘de Dijital İletişim Direktörü olarak 4 yıl çalıştım. Dijital Medya ve Sosyal dünya işimin bir parçası olmaktan çıkıp, tamamen işim haline geldi.

Certified Ethical Hacker eğitimi, Sertifikalı Siber Tehdit İstihbarat Analisti Eğitimi, Ağ Güvenliği ve Siber Defans eğitimlerini aldım. CEH eğitimi benim için bir başlangıçtı sonrasında, sertifikalı siber tehdit istihbarat analisti, ağ güvenliği ve benzeri eğitimlerle devam ettim.

Sonrasında merak ettiğim bir alan olan CTIA ile devam ettim ve CTIA (Sertifikalı Tehdit İstihbarat Analisti) sertifikasını %88 başarı sağlayarak aldım. Siber güvenlik konusunda kendimi sürekli geliştiriyorum. Aslında bilgi güvenliği, güvenlik uzmanlığı benim için bir hobi, güvenlik uzmanı değilim ama bu konuda gerçek bir uzman kadar bilgili olabilmek için uğraş vermeye devam ediyorum.

Pendemi süresince evden çalışırken fırsat bu fırsat diyerek ağ güvenliği, firewall cihazları ve siem konularında sertifikasyon programlarına katıldım. Üç tane TCP IP kitabı bitirdim yine de bu konu ilgimi çekiyor ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Teknolojiye Hastayım!

Markalar veya ajansları bana ürünlerini gönderirler. Bu ürünleri test eder, yorumlar ve blogumda dile getiririm. Hatta birçok teknolojik ürüne Türkiye’de ilk dokunan kişilerden biri olmuşumdur. Blogumda fırsat buldukça teknolojik ürünler konusunda inceleme yazıları yazarım.

Siber Güvenlik

Siber güvenlik sektöründe profesyonel olarak adım atınca son 15 yıllık hobiyi dijital pazarlama ile harmanlayarak, 4,5 yıl BGA Bilgi Güvenliği firmasında çalıştım. Bir yanda bilgi güvenliği eğitimleri verirken diğer yanda şirketin dijital dönüşümü ve dijital pazarlaması görevlerini üstlenmiştim.

Ardından

Privia Security

Privia Security kendi işim ve 2019 yılında kuruldu. Ortaklarımla birlikte siber güvenlik dünyasında farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlayarak bu yolda adımlarımızı atmaya başladık Ekibimiz ise şimdiden 30 kişiyi geçti… Bilgi Güvenliği düne kadar benim için bir hobiydi 2020 yılı itibari ile işim oldu ve dijital pazarlama avantajını kullanarak devam ediyorum…

Birçok Markaya Danışmanlık Hizmeti Sundum…

Kırktan fazla üniversitede ve etkinlikte Sosyal Medya, Analizi, Sosyal Medya ve Bloglar, Sosyal Medya’da Güvenlik, Sosyal Medya Takibi, Bilgi Güvenliği, Giyilebilir Teknolojiler ve Mobil Teknolojiler konularında eğitimler ve seminerler verdim. Aktif olarak da bu eğitimlerimi sürdürmeye devam ediyorum. Aynı zamanda ülkemizdeki birçok kuruma gerek online gerekse de lokasyonlarında bilgi güvenliği farkındalık eğitimleri verdim.

DMOZ, TÜSODERUSMED ve benzeri birçok platformda editörlük, eğitmenlik ve gönüllü çalışmalarım bulunmaktadır. DMOZ (ODP)’de sekiz yıl gönüllü olarak editörlük görevi yaptım. Dmoz’un kapanması ile de elbette ki veda ettim. USMED’de bir yıl Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sekreter’lik görevini bir yıl kadar yürüttüm. TÜSODER’de Yönetim Kurulu üyesi ve Bilişim Kurulu Başkanlığını iki yıl devam ettirerek tüketicilere yardımcı olmaya çalıştım.

Yazılı, online ve görsel basında birçok röportajım ve makalem yayınlandı. Ayrıca birçok canlı yayına katılarak uzman olduğum alanlarda görüşlerimi dile getirdim.

Diğer bir yandan 2020 yılında DİA Dijital İletişim Atölyesi‘ni kurdum. Ortağımla birlikte birçok markaya dijital pr, sosyal medya, dönüşüm optimizasyonu ve dijital reklamlar konusunda hizmet sunuyoruz. Ekibimiz şimiden 10 kişiyi geçti….

IT, Siber Güvenlik, Dijital Pazarlama ve Dijital İletişim dünyasında alaylıyım. Okudum, öğrendim, öğrettim, öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyorum. Güzide üniversitelerimizde yüzden fazla konferansa konuşmacı olarak katıldım. Yine onlarca üniversitede yüzlerce ders verdim.

Sonunda kalıcı olmaya karar verdim ve 2020 itibari ile Okan Üniversitesi‘nde öğretim görevlisi olarak başladım. Yeni Medya bölümünde Sosyal Medya Analiz, Raporlama ve Bilgi Güvenliği dersleri veriyorum.

Şu anda Privia Security firmamızda CDO (Chief Digital Officer) olarak kendi işimi yapmaktayım. Elbette ki DİA Dijital İletişim Atölyesi‘nde markalara danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyorum.

Yaşım 42 ve bir prensesle evliyim. Rabbim nasip etti, bir kız bir oğlan, iki çocuk babası oldum.

İstatistikler

Bu blog üzerinde 15 yılı aşkın bir süredir hiç ara vermeden yazmaktayım. Her ay 300.000 binden fazla ziyaretçi geliyor ve yazılarımı okuyor… Şimdiye kadar 3.500‘den fazla yazı yazdım ve okuyucularım bu yazılara 33.000‘den fazla yorum yaptı…