Hayatımız USB oldu. (Usb fiş, Usb Priz, Usb Çakmak)

usb-fis-tr USB ürünleri hayatımızda hemen hemen her alana girdi.  Hatta abzürt  USB ürünleri bile piyasada boy göstermekte.  Usb kahve makinesinden tutunda usb çay ısıtıcılarına kadar hemen hemen her alanda birçok ürün mevcut.   Bilgisayarlarımızın üzerindeki 3-4 usb çıkışını birçoğumuz tamamını kullanıyor hatta üzerine USB çoklayıcı ürünler kullanıyoruz.

Peki bu kadar USB ürünü varken acaba USB üzerinden şarj olan cihazlarımızı bilgisayar olmadan şarj edebileceğimizi biliyor muydunuz?

USB ürünleri piyasada çoğaldıkça USB fiş ve prizleride piyasada boy göstermeye başladı.  Artık bilgisayarınıza ihtiyaç duymadan USB ürünlerinizi rahatlıkla şarja koyabilirsiniz.  Bu konuda en büyük sıkıntım telefonumun şarj edilmesi olmuştur.  Şarj cihazı yerine bir yere gittiğim zaman Universal USB kablomu yanımda taşıyorum.  Nokia N97 ile birlikte gelen usb kablosunu kullanmak şarj cihazından daha kolayıma geliyor.

Düşünsenize evimizdeki prizlerin USB çıkışlı olanları üretmeye başladı bile 🙂

usb-priz-en Zaten Cep telefonu üreticileri Universal şarj cihazını benimsemiş durumdalar.  Bu sayede Samsung telefonunuzun şarj cihazı ile Nokia telefonunuzu rahatlıkla şarj edebilmektesiniz.  (Geçenlerde denedim)

USB ürünleri arasında flash diskler gibi aletlerin yanı sıra şarja ihtiyaç duyan dijital fotoğraf makineleri, cep telefonları gibi şarja ihtiyaç duyan birçok ürün var.  Peki bu aletleri bilgisayar yokken nasıl şarj edeceğiz?

Hadi cep telefonlarımız için şarj cihazı var da dijital kamera gibi farklı ürünler için ne yapacağız ?  Aslında bunda çözüm bulundu.  İnternette 10-15 usd fiyatlara artık USB prizler bile satılmaya başlandı.  Evet doğru evdeki prizinizin birde USB çıkışı olduğunu düşünsenize ?

cakmak-usb Sadece bununlada kalmıyor ufak tefek elektrik prizine takılan çeviriciler sayesinde USB çıkışı alabilmektesiniz.  Hatta araç sahipleri için çakmak girişine takılan USB çıkışlı çeviricilerde mevcut.  Bakalım USB 3.0 çıkışı ile bu tip ürünlere nasıl çözümler getirilecek ?  Gerçi henüz AMD ve Intel cephesinden USB 3.0’a destek gelmemesine rağmen  USB 3.0 destekli ürünler piyasaya çıktılar bile…

“Hayatımız USB oldu. (Usb fiş, Usb Priz, Usb Çakmak)” üzerine 3 yorum

  1. yazıların için çok teşekkür ederim emeğine sağlık kardeşim
    ben 1 adet samsung s8003 jet telefon aldım fakat youtubedeki videoları izleyemiyorum
    siteye giriş yapabiliyorum fakat videoyu tıklayınca açılmıyor divx formatına varana kadar destekliyor peki neden izleyemiyorum lütfen bana yardımcı olurmusun

    Yanıtla
  2. Çok haklısın vallahi, hayatımız USB 🙂 Ama hoşuma gidiyor bu. USB çıkışlarını da oldum olası sevmişimdir:) Plug&Play;) en güzeli:)) Bu prizleri bi kaç sene sonra pazarlarda faln görücez kesin…

    Yanıtla

Yorum yapın