Scannow – Windows Dosya Koruması & Windows File Protection

Kategoriler: Genel, Güncel, Microsoft, Yazılım

Etiketler: , , ,

 

Tarih: 29 Aralık 2006 | Yazar: TEAkolik

Windows Xp nin gizli kalmış özelliklerinden birini sizlerle paylaşmak istedim. Windows XP ile gelen yenilikler yanıdan Win 9X serisinde olmayan yepyeni bir özellik aslında bu özellik her zaman yaşayabileceğiniz sorunlara karşı birebir antibiyotik etkisinde diyebilirim. Kullanacağımız komutun ismi SCANNOW yani Windows File Protection Windows dosya koruması da diyebiliriz.

Gelelim nasıl kullanacağımıza vestartrunscannow.JPG ne işe yaradığına…! İlk önce ne işe yaradığından biraz daha bahsedelim. Sisteminiz hata vermeye başladığında sisteminizde açılmama sorunu mavi ekranlar yada bilgisayar açıldığı zaman sürekli dosya bulunamad dosya eksik gibi hatalarla karşılaşmak istemiyorsanız. Windows File Protection kullanın derim.

BAŞLAT

ÇALIŞTIR

sfc /scannow yazıyoruz ve Enter e basıyoruz. Bunu yaptığımız zaman bilgisyarımız Windows XP İşletim sisteminde scannow.JPGbir sistem taraması gerçekleştirmeye başlıyor. Bu sistem taramasında bilgisayarınızdaki Bozuk DLL ve sistem dosyalarını kontrol ediyor. Eğer bozuk bir dosyaya denk gelirse yada bir dosyadan şüphelenirse sizden Windows XP CD sini CD/ROM Sürücünüze takmanızı isteyecektir. Ve bozuk olan dosyayı silerek yerine Windows XP CDROM’un daki orjinal düzgün olan dosyayı kopyalıyor. Böylelikle sistem dosyalarında tam bir inceleme gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Bunun sonucunda Windows’unuz çok daha verimli daha az hata ile karşılaşacak ve Windows’unuzun Ömrünü Uzatacaksınız. Windows un ömrünü uzatmak zaten yeterli olacaktır :)

NOT: Bu işlemi gerçekleştirmeden önce bir klasör açıp ARAÇLAR menüsünden KLASÖR SEÇENEKLERİNE geliyorsunuz GÖRÜNÜM sekmesindeki KORUNAN İŞLETİM SİSTEMİ DOSYALARINI GİZLE seçeneğini ve GİZLİ ve SİSTEM DOSYALARINI GÖSTERME seçeneklerini boşaltmamız gerekiyor.

FaceBook ile paylaş... Friendfeed ile paylaş... Twitter ile paylaş

Yönetici Notu :
#0
Lütfen yapacağınız yorumlarda kişi ve kurumlara hakaret etmeden, kişilik haklarına zarar vermeden düşüncelerinizi yazınız.
  1. ilker yildzi
    Mart 27th, 2007 08:23

    ben dene dim işe yarıyo çok teşekkütler

  2. CyberAC
    Mayıs 7th, 2007 11:49

    Evet Bende Denedim İşe Yaradı.!

  3. TEAkolik
    Mayıs 15th, 2007 12:37

    ilker yildzi ;
    CyberAC ;

    Microsoft saolsun :)

  4. EMRE
    Haziran 5th, 2007 18:29

    BUNU BİLİYORDUM ANCAK ÖNCEKİ YAPTIĞIMDAN UZUN BİR ZAMAN GEÇİNCE UNUTMUŞTUM.GOOGLE DA ARATTIM İLK SIRADA ÇIKTINIZ VE BENİM TEKRAR HATIRLAMAMA YARDIMCI OLDUNUZ TEŞEKKÜR EDERİM.

  5. Fx
    Ağustos 27th, 2009 00:11

    Ya Cd’siz Yapamıyor muyuzZ Cd Yokta :S

  6. TEAkolik
    Ağustos 27th, 2009 01:26

    Malesef CD olmadan dosyayı onaramayız!

  7. Murat
    Şubat 16th, 2010 12:08

    Bende de CD yok acaba nette falan bulamaz mıyız o sistem dosyalarını. Yani alternatif bir yolu yok mu bunun?

    Bu arada siteniz şahane. Tebrik ederim.

  8. Sercan
    Mart 4th, 2010 14:35

    Selam güzel paylaşım ama ben şöyle yaptım Hata geldi cd’yi taktım yeniden dene ettim düzelecek galiba hadi hayıRLısı .. ! :D :arrow: