Okunmayan posta iletisi uyarısı bu uyarıya hasta oldum yaa
Diyenlerin sesini duyar gibiyim. Windows XP Oturum açılışındaki X Okunmayan Posta İletisi Uyarısı sizlerinde karşısına muahakkak ki gelmiştir.

Peki nedir bu uyarı iletisi ?
Nasıl bu uyarı iletisinden kurtulabilirim ?
Maillerimin tamamını sildim ama hala uyarı veriyor ?
Gibi sorularınıza cevap vereceğim. Sizlerin gönderdiği maillerden de gördüğüm kadarıyla bu ileti canınızı fena halde sıkmış olmalı ki kurtulmak için bütün E-Maillerinizi silmeyi bile göze almış olanlar var
Aslında sorunun cevabı çok basit. MSN Messenger yada Windows Live Messenger ..
Ne alaka ÅŸimdi Messenger ile derseniz hemen anlatmaya baÅŸlayayım…
Okunmayan posta iletisi mesajı nedir ?
Messenger kullanıyorsunuz ve Messenger de kullandığınız hotmail hesabınıza mail geldi fakat hepsini okumadınız yada birkısmını açtınız okudunuz diÄŸerlerine bakmadan messenger’i ve Windows’u kapattığınız taktirde. Bilgisayarınızı her açışınızda Hotmail hesabınıza Messenger üzerinden ulaşıp tek tek bütün E-Mailleri okumadığınız taktirde sizi Windows XP sürekli olarak her oturum açışınızda uyaracaktır.
Windows işte illa gidip bütün E-Maillerinizi okuyun istiyor
Tabi bu işin espirisi aslınada okumadığınız E-Maillerinizi size hatırlatmak için Messenger programı Windows XP içerisindeki Kayıt Defteri dediğimiz REGEDIT üzerine kaç tane okunmayan E-Mailiniz varsa not ediyor ve Her oturum açışınızda karşınıza çıkartıyor.
Güzel ama bazen Can sıkıcı olabilecek bir hatırlatma mesajı diyebilirim.
Bütün E-Maillerimi okudum hepsini sildim ama hala bu uyarıdan kurtulamadım Neden ?
Diye soracak olursanız aslında cevabı çok basit. Windows eÄŸer sizin oturumunuzla baÅŸka bir Messenger ID si açtıysanız yani farklı bir E-Mail adresi ile Messenger’i açtıysanız malesef o açtığınız ikinci yada üçüncü messenger oturumundaki iletileride hafızasına kayıt ediyor.
Örnek verelim..
teakolik{@}hotmail.com olarak mesenger’i açtık 5 Okunmayan Posta iletisi vardı. Sonra Messenger Oturumunu kapattık ve teakolik_xxxx{@}hotmail.com olarak diÄŸer messenger’ı açtık ondada 10 tane okunmayan posta iletisi var.
Bilgisayarı yeniden baÅŸlattık bize uyarı veriyor Messenger’i açtık E-Maillerimizi görüntüledik ve teakolik{@}hotmail.com mailimizdeki tüm iletileri sildik.
Fakat yine her oturum açışımızda bizi 10 okunmayan posta iletisi var diye uyaracaktır. Çünkü sebebi kullanmış olduğunuz Windows XP Oturumunda birkaç farklı Messenger hesabını kullandık. Her seferinde bu E-Mail sayılarını Microsoft Windows aklına yazacaktır ve siz XXXXX hesabınızdaki iletileri silseniz dahi diğer XXXX hesabınızdaki iletileri size hatırlatacaktır.
Sonunda sürekli karşınıza çıkan bu uyarılar Artık canınızı sıkmaya baÅŸladı…
Heleki birde arkadaşınız gelip sizin bilgisayarınızda kendi E-Maillerini açtı ve hepsini okumadan kapattı gittiyse ? Ne yapacaksınız ?
Arkadaşınızı eve tekrar çağırıp Ya arkadaşım bize gelsene gel ÅŸu bilgisayarın başına geç Messenger’i aç E-Maillerini temizle yoksa bu bilgisayarı kıracağım ..!
Demezsiniz umarım
ÇÖZÜM :
Lafı uzatmadan çözüm yolunu sizlere anlatayım yoksa beni uçuracaksınız
NOT : Burada yapacak olduğumuz işlemler bilgisayarınızın kök yani ana dosyaları üzerindeki işlemlerdir. Yanlış yaparsanız bilgisayarınız açılmayabilir. Lütfen dikkatlice okuyun ve kontrol ederek yapın. Bilgisayarınızı çökertmeyiniz ..!
BAÅžLAT
ÇALIŞTIR
Açılan pencereye
regedit ( Küçük harflerle ) TAMAM ‘a basınız.
Karşınıza Kayıt Defteri Düzenleyicisi (Regedit) gelecektir. Açılan pencerede soldaki bölümden
HKEY_USERS
S-1-5-21-789336058-573735546-682003330-1003 ( Sizde bu 789336058-573735546-682003330-1003 sondaki rakamlar farklı olacaktır. )
Software
Microsoft
Windows
UnreadMail
Klasörüne kadar geliyoruz.
GeldiÄŸimiz deÄŸer tam olarak
HKEY_USERS \ S-1-5-21-789336058-573735546-682003330-1003 \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ UnreadMail
Bu değer içerisindeki S-1-5-21- herkesde aynıdır. Fakat 789336058-573735546-682003330-1003 rakamı farklı olabilir.
Eğer bu değerde bulamadım derseniz birde HKEY_CURRENT_USER \Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ UnreadMail değerini kontrol edin..!
Bu klasör içerisinde Microsoft Windows Oturum adı ile Farklı olarak kaç tane Messenger kullandıysanız hepsini tek tek bu değerin altında görebilirsiniz.
Örnek olarak resimde de görebileceÄŸiniz gibi bende birkaç tane farklı Messenger var…

Bunların hepsini Microsoft Windows XP tek tek hafızasına almış …
GELELİM Okunmayan Posta İletisi Uyarısından kurtulmaya. http://www.teakolik.com
Okunmayan Posta iletisi Uyarısı Kurtulmak :
Bu E-Mail adreslerini tıkladığınız zaman sağ taraftaki pencerede bazı değerler karşınıza gelecektir. Bu değerler arasında bulunan
MessageCount
Değerini Çift tıklıyoruz. Orda eğer SIFIR dan farklı bir rakam görüyorsanız 0 olarak yapın. Tek tek bütün hesaplardaki değerleri RAKAMLA 0 (sıfır) olarak yapıp TAMAM dediğinizde bütün E-Mail hesaplarındaki mailleri okumuş gibi sıfırlamış olaraksınız.

İkinci yöntem olarak;
Sol taraftaki E-Mail adresleri yazan Değerleri SAĞ tıklayıp sil yapıyoruz.
Böylelikle bu hesaplar sizin oturumunuzla hiç açılmamış olacak.

Hepsi bu kadar
ŞİMDİ BİLGİSAYARIMIZI KAPATIP YENİDEN AÇIYORUZ…!
Tertemiz ve Okunmayan Posta iletisi hatası vermeyen Oturumumuzu açıyoruz.

Hadi kolay gelsin http://www.teakolik.com
Tarih:Ekim 17th, 2007 - 14:25
bende sinir olanlardan biriydim bu görüntüye,hem de bendeki bayabi vardı 2500 küsürlü okunmamış meyılım vardı eski adresim de
o görünüyordu sürekli açılışta. formattan sonra görünmez oldular 
Tarih:Ekim 18th, 2007 - 16:13
[mim] kampanyaya destek lütfen.
http://www.henster.org/tetorle-mucadele-kahramanlarina-destek-kampanyasi/
Tarih:Ekim 18th, 2007 - 21:36
http://www.teakolik.com/terorle-mucadele-kahramanlarina-destek-kampanyasi/
olarak seni mimledim kardeÅŸim.
Tarih:Kasım 7th, 2007 - 20:23
eywallah kardeÅŸ cok saol
Tarih:Aralık 10th, 2007 - 02:38
Çok tşk ediyorum.
Çok iÅŸimi gördü…
Tarih:Aralık 10th, 2007 - 12:45
burkan ;
ayvaz ;
Elimizden geldiğince yardım etmeye devam edeceğiz.
Tarih:Mart 19th, 2008 - 01:35
süpersin
gercekten gıcık oluyordum
Tarih:Temmuz 10th, 2008 - 09:52
çok teşekkür ederim kurtuldum sayende
Tarih:Eylül 22nd, 2008 - 15:07
sagol arkadaşım bende bu dertten nasıl kurtulacagım diye derin derin düşünüyordum….SAÄžOL