Twitter’da Anket Devri Başlıyor?

Twitter’ın heyecanla paylaşmak istediği ve çok yakında karşımıza çıkacak yeni bir özelliğinden bahsetmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde herkes Twitter’da anket oluşturabilecek ve bu anketleri Tweet üzerinden paylaşabilecek.

Bir ara hatırlar mısınız bilmem ama Facebook üzerinde de anket kullanıyorduk. O kadar çok sevildi ki, paylaşımlarımızın birçoğunu anketler oluşturuyordu…

Twitter’da şu sıralar anketler konuşuluyor.

Dün bazı kullanıcılar için aktif edilen ve test aşamasındaki Twitter Pools birkaç güne kadar bizlerin kullanımına sunulacak.

Bu akşamki maçı kim kazanacak? 
Oyunuzu hangi partiye vereceksiniz?
Canım sıkıldı desem beni takibe alır mısınız?

Bir yeniliğin suyunu çıkartmadan rahat edemeyen bir millet olarak Twitter Anketlerinin de suyunu çıkaracağımıza eminim.

Anketler aslında doğru kullanıldığı zaman takipçi kitlenizin düşüncelerini,  herhangi bir konu hakkında komuoyunun tepkisini ve insanların nelerden hoşlandığını görmek için ideal bir özellik.

Hatta yalnızca anket paylaşacak hesaplar bile kurulabilir. 

Anket oluşturacaklar veya halihazırda anketçi olanlar için Twitter’daki devasa kitlenin fikirlerini öğrenmek ve insanların tam olarak ne düşündüğünü öğrenebilmek için Twitter Polls yeni bir yol olarak dikkat çekiyor.

Twiter daha önce anketlere katılabilmek için birkaç yol sunuyordu.

Soruları Tweet’ler halinde paylaşarak cevapları takip etmek, hashtag oylarının çetelesini tutmak veya takipçilerden oy olarak sayılmak üzere Tweet’leri favorileme veya Retweet etme ricasında bulunmak gibi metotlar bulunmaktaydı.

Biz Türkler genelde RT ve FAV kullanıyorduk.

Galatasaray – Benfica maçında Galatasaray diyenler RT, Benfica diyenler Fav’lasın…

Artık Twitter Pools var!

Artık oluşturma kutusundan, iki seçenekli ve istediğiniz şekilde oluşturulacak anketinizi yapabileceksiniz. Yalnız altını çizmek istiyorum. Yeni özellikte sadece iki cevap şıkkı koyabiliyorsunuz. Ayrıca anketiniz 24 saat boyunca ulaşılabilir olacak.

İstediğiniz herhangi bir anketi oylayabilirsiniz. Oylarınız herkesle paylaşılmayacak. Anket kapandığında oy veren herkese sonuçlara artık ulaşabileceklerini bildirmek amacıyla bildirim alacak.

Önümüzdeki birkaç günde bu yeni özellik Ios, Android ve masaüstü bilgisayarlarda twitter.com’dan ulaşılabilir olacak.

Hadi bakalım…

Yorum yapın