Alcatel A3 İnceleme

Alcatel A3 fotoğrafları ile kısa bir incelemeden sonra, Alcatel A3 detaylı inceleme yazımı sizlerle paylaşıyorum. Alcatel A3, özel olarak ayarlanabilen parmak izi sensörü ile dikkatimi çekti.

Şimdi parmak izi sensörü şart dersem; insanlar “NSA parmak izlerimizi topluyor” şeklinde tepki veriyorlar. Neyse paranoyasını bir kenara bırakarak (NSA’in parmak izinize ihtiyacı yok, lazım olursa çıkartır) hassas verilerimizi korumak zorunda olduğumuzun bir kez daha altını çizerek devam edelim. Telefonumuzu korumak için koyduğumuz kilit veya şekil çözümleri bir noktadan sonra insanın canını sıkabiliyor. Bu noktada parmak izi sensörü imdadımıza yetişerek kolaylık sağlayabiliyor. Alcatel A3, üst düzey güvenlik sağlamak için giriş seviyesi cihazlar arasında parmak izi erişimi özelliğiyle ön plana çıkıyor. A3, yalnızca telefonun kilidini açmak için parmak izinizi tanımakla yetinmiyor, ayrıca özelleştirilebiliyor.

Parmak izi sensörü arka tarafta ana kameramızın hemen altında konumlandırılmış durumda. İlk olarak LG ve Huawei serilerinde gördüğümüz arka kısımda konumlandırılan parmak izi sensörü beş parmak izine kadar özelleştirerek farklı uygulamalara konumlandırabilirsiniz. Diğer bir yandan A3’ün parmak izi sensörüyle fotoğraf da çekebiliyorsunuz. Fotoğraf ayarlarını yaptıktan sonra Alcatel A3 ile ufak bir parmak dokunuşu yapmanız yeterli olacaktır. Giriş seviyesi bir Android cihazına göre parmak izi sensöründeki özelleştirmeler bir hayli ilgimi çektiğini söyleyebilirim.

Alcatel A3 farklı bir tasarımla giriş modeli bir akıllı telefon olarak karşımıza geldi.

Avucunuza rahatlıkla oturuyor ve 135 gram ağırlığı ile hafif bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Alcatel A3’ün çerçevesi, şık bir görüntü elde etmek için metalik çizgilerle çevrilmiş. Ekranın ön yüzünde kulaklık ve mikrofon kısımlarında ise plastik kapak şeklinde iki ince çizgi fark ediliyor. Ekran çerçeveleri yukarıdan ve aşağıdan ideal bir kalınlıkta konumlanırken, yanlarda mümkün olduğunca ince tutulmaya çalışılmış.

Sağ kenardaki güç ve ses tuşları tasarıma ayak uydurarak, gümüş çerçeveye yerleştirilmiş. Güç tuşu üzerine çapraz çizgiler konulmuş bu sayede ses tuşlarından ayrı tutulduğunu ve parmağınızla dokunduğunuzda fark edilmesini sağlıyor.

Cihazımızın arka kısmına baktığımızda üstte led flaşlı ana kameramızı, hemen altında yuvarlak gri zeminle parmak izi sensörünü ve Alcatel logosunu görüyoruz. Özçekim deneyiminizi oldukça önemseyen Alcatel, A3 modeli ön flaşı ile kameramıza bir artı ekleyerek parlak ve güzel fotoğraflar çekebilmenize imkan sağlıyor. Yüz Maskesi canlı filtreleme özelliğini kullanarak da eğlenceli fotoğraflar çekebilir ve Instagram üzerinde paylaşabilirsiniz.

A3, 4.5G LTE bağlantısı destekliyor. Cihazımız 1,5GB Ram ve dört çekirdekli bir işlemciye sahip. Bu sayede giriş seviyesi bir Android cihaza göre rahat bir kullanım sağlayacaktır. Ayrıca parmak izi sensörü ile birlikte Alcatel A3 üzerinde NFC desteği olduğunu da görüyoruz.

Alcatel A3, beyaz ve siyah renkli modelleri ile karşımıza geldi. Satışa ilk olarak 899 TL fiyat etiketiyle sunuldu. Uygun fiyatıyla dikkat çeken bir telefon olarak karşımıza gelen A3’ü bugün itibari ile 750 TL’ye kadar farklı mağazalarda indirimlerle sahip olabiliyorsunuz.

Alcatel A3’ün arka kapağını açabiliyorsunuz, fakat bataryayı değiştirmek mümkün değil. SIM kart slotu ile microSD kart yuvası da arka kapağın altında konumlanmış. Kapağı açtığımızda bu yuva girişlerine ulaşabiliyoruz. Plastik kapağın hemen altına bakarsanız NFC anteninin yapışık olduğunu görebilirsiniz.

Alcatel A3, Android 6.0 işletim sistemiyle sunuluyor. Umarım ki ileride Android 7 için bir güncelleme alabilir. Aksi takdirde 6.0 için biraz geç kalındığını söyleyebilirim. Yine de bu konuda Alcatel’e güveniyorum. Çünkü Alcatel A3 Android güvenlik yamalarını almaya devam ediyor. Bu sayede de hanesine bir eksi bir de artı puan kazandırıyor.

Arabirim oldukça sade, kullanışlı bir standart arayüzüne sahip. Yüklü gelen uygulamalar arasında ise BİP, Fizy gibi Turkcell uygulamaları dikkatimi çekti. Aynı zamanda Theme Store adında bir tema uygulaması da unutulmamış. Bu sayede standart arayüze biraz renk ve görsellik katabilirsiniz.

Arabirim kullanımı kolay ve basit. Takılmadan kullanabiliyorsunuz. Ancak uygulama yükledikçe ve zorladıkça tekleme ve takılmalara maruz kalabilirsiniz. Çünkü cihazımız 1,5GB Ram’e sahip ve RAM dolduğu zaman performansı düşecektir. Mümkün olan en az uygulama ile kullanılmasını tavsiye ederim. Sonuç olarak giriş seviyesi bir telefon olduğunu hatırlamak gerekiyor.

Artık anne ve babalarımız da akıllı telefon istiyorlar. Ancak tüm özelliklerini kullanmıyorlar. Onlar için giriş seviyesi Android modellerinin yeterli olabileceğini düşünerek Alcatel A3’den yana tercihimi kullanarak anneme bir tane sipariş ettim. Cihazın tasarımı ve fiyatı epeyli dikkatimi çekti.

Alcatel A3, 5 inç boyutunda bir ekranla karşımıza geliyor. Yukarıda da belirttiğim gibi kenar çerçeveleri mümkün olduğunca ince tutulmuş ve bu sayede tek elle rahatça kullanılabiliyor. 5 inçlik ekran, IPS panelde HD görüntü sağlıyor. Ekranımız 294 ppi piksel yoğunluğu ile ideal bir netlik sağlıyor. Parlaklık oranına baktığımız zaman orta/iyi seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Alcatel A3, 1,5 Ram kapasitesinin yanı sıra, işlemci olarak 4 çekirdekli MediaTek MT6737 işlemci ile karşımıza geliyor. Aynı zamanda 16 GB depolama alanı dikkatimizi çekiyor. Elbette ki 16GB size yeterli gelmeyecektir. Çünkü bu alanın yaklaşık 10 GB’ı işletim sistemi tarafından kullanılıyor. Geriye kalan alan ise maalesef ki yetersiz olacaktır. Bu nedenle Alcatel A3’ü almayı düşünüyorsanız yanında 32’lık bir micro SD kart da almanızı tavsiye ederim. Arka kapağın hemen altında micro SD kart yuvasını görebilirsiniz. Bu yuva sayesinde 32GB’a kadar micro SD kart desteği bize sağlayabiliyor.

Alcatel A3, düşük ışıklı ortamlar için kamerası LED flaşla güçlendirilmiş ve 13 MP lens ile donatılmış durumda. Giriş seviyesinde bir cihaz olduğunu düşünürsek kameranın yeterli seviyede olduğunu söylemek mümkün.  Ana kamera için farklı çekim modları unutulmamış. Panorama ve HDR’ın yanı sıra Kolaj ve Yüz Maskesi gibi eğlenceli seçenekler arabirimde sunulmuş durumda.

Arka kameranın teknik özelliklerine baktığımızda, f/2.0 diyafram açıklığı ve oto fokus desteği sunduğunu görüyoruz. Diğer bir yandan videolar için Elektronik Görüntü Sabitleme özelliğini unutulmamış.

Ana kameramız video modunda 1280×720 piksel video kaydı yapabiliyor. Ön kameraya bakacak olursak, 5 MP kamerayla bu sınıf için yeterli bi lens olarak karşımıza geliyor. Ön kamerada LED flaşın bulunmasının da telefona artı puan sağladığını rahatlıkla söyleyebilirim.  Pil konusunda ise standart bir kullanıcı için Alcatel A3’ün 2460 mAh kapasitesi günü kurtarabilir. Ancak akşam eve geldiğinizde şarjınızın %20’nin altına düştüğünü görebilirsiniz.

Sonuç Olarak Alcatel A3

Alcatel A3 sınıfında birçok rakibinden ayrılarak NFC desteği ve parmak izi okuyucu ile piyasaya sürüldü. NFC desteği sağlayan Alcatel A3 ile NFC destekli kulaklık ve benzeri cihazlara bağlanabilir ve paylaşım yapabilirsiniz. Giriş seviyesi diğer cihazlara göre de fiyatı gayet iyi bir durumda. Tasarımı hoş ve satın alınabilecek cihazlar arasında artı puanlar topluyor.

Teknik Özellikleri;

  • İşletim Sistemi Android 6.0
  • İşlemci MediaTek MT6735 / 4 Çekirdek, 1.25 GHz
  • Ekran IPS LCD, 5.0 inç
  • Ekran Çözünürlüğü 720 × 1280 px
  • Grafik İşlemci Mali-T720
  • RAM Kapasitesi 1.5 GB
  • Dahili Depolama 16 GB
  • Ek Depolama 32 GB’a kadar
  • Ön Kamera 5.0 MP
  • Arka Kamera 13 MP
  • NFC Desteği Bulunuyor
  • LTE (4G) Var
  • Bluetooth Var
  • FM Radyo Yok
  • Boyutlar 70 × 142 × 8.6 mm ve Ağırlık 135 gr.

“Alcatel A3 İnceleme” üzerine 4 yorum

  1. Alcatel’de Nokia gibi teknolojik gelişimde çok geç kaldı. Ortalık Samsung fırtınası var. İphone bile ilgimi çekmiyor. İphone kalite değil, keriz avıdır. Bunun nedeni, uçuk fiyattır. Samsung telefonların arka kamera konumunu değiştirse süper olur. Örneğin arka kamera sağ üstte yer alsa tutma kolaylığı süper olur. Özellikle engelliler için harika olur. İphone’de süper yalnız fiyatı kabarık. İphone’nin engelliler için duyma cihazı yapmaları çok süper olur.

    Yanıtla
  2. 25 gun once acatel a3 telefonu aldim guncelleme yaparken kapandi acilmadi hemen aldigim yere gittim servise gonderdi 23 gun oldu gelmedi servis anakart deyistirdi telefonun deyisimini istedim fakat bir saat bille kullanmadim telefonun deyismedi hem madi hem manavi olarak zordurumda kaldim uretiyiniz telefonla ovuneceyinize maduryeti giderin bunu her yerde anlaticam kimse bidaha bu markayi almasin

    Yanıtla

Yorum yapın