Driver İstek Bölümü müzde Gürkan ve davulcu emre:) nickli arkadaşlar CASPER Nirvana model bir notebook aldıklarını ve ses kartında sorun yaşadıklarından bahsettiler.
“Sevgili TEAkolik . öncelikle sizi tebrik ediyorum bu kadar insana bu kadar sabırla bunca konuda bilgiler verdiğiniz için..eksik olmayın
delirmek üzere olduğum konu ise..
Casper nirvana notebook um var..
O-S = xp home
cpu = intel core2 T7200 @ 2.00 GHz
ram = 1.00 GB
HD = 100 GB
(modelini tam bilmediğimden çıkartırsınız diye yazıyorum)
gözüken conexant HD audio adında lanet olası bir ses kartına sahibim..müzisyenim ve ses kayıt programlarıyla uğraşmamız gerekiyor..(qubase,logic,adobe audition vs..)
bu programları bilgisayarım kaldırdığı halde seslerde gecikme (latency) sorunu yaşıyorum..
((önemli==dahili microfondan yaptığımda kayıtta gecikme yok, fakat mixerden çıkıp ses kartının line-in ine girdiğimde gecikme sorunu ortaya çıkıyor.acaba bu yol damı sorun??))
(stüdyomuz var orada zaten herşey var fakat bazen kaba kayıtları el altında laptopla yapmak istiyoruz)
bu sorunu çözmem için ses kartımın sürücüsünü güncellememi söylediler.bende ki driver cd sinde ve casper ın sitesinde yer alan sürücü zaten bende yüklü
(Conexant 3.14.0.0–tarih==2/3/2006 )
ve internette laptopumla ilgili bir yorumu size aktarıyorum::
Tek falsosu ses kartı. Conexant HD audio. Ses çok sılız ve kötü, henüz adam akıllı bir driver olmadığından böyleymiş deniyor. Yanlış anlaşılmasın, bu ses kartı başka markalarda da var ve onlarda da durum böyle.
demişler saolsunlar bende bu sorun için orjinal CASPER Nirvana sürücülerini yayınlıyorum…
Casper Nirvana Sürücüleri
Harici Aygıtları indir;
Adsl Modem Sürücüleri
Oyun Konsolu Sürücüleri
WebCam Sürücüleri
Masaüstü Bilgisayar Sürücüleri indir;
Umarım işinizi görürde Nirvana ‘nıza ulaşırasınız 🙂
arkadaşlar bu casper m762su notobook driverleri dimi
Ya Bunu paylaşan arkadaşa çok teşekkür ediyorum ama ındırılmıyor nedense
%1 de kalıyor hata verıyor ındıremedım bır turlu sorun nedır?? yardmcı olursan cok ama cok sevınecegım… WLan.rar ı ındıremıyorum
Söylemeyide unuttdm bnm pc ım normalde vistaydı aldıgımda ben xp yabdm…bunun bir sakıncası varmıdır.
@Aykut
bağlantı hızına bağlı o problem ;=)
. : emeğine sağlık : .
sağolasın
çok teşekkürler emeğin için.
bıktım bu laptopdan sürekli kitleniyor ne yapayım
merhaba ben nirvana T2370 dual cpu 1.73 ghz kullanıcısıyım bilgisyaarı win7 ye yükselttim ancak ekran bir süre sonra 3 e bölünmeye başladı bunun driverlarla alakası olduğunu söylediler driverları nerden nasıl indirebilirim
merhabalar ben Casper Nirvana CN-BMT 4300B aldım ama ekran kartı yukleyemıyorum nasıl ekran kartını bulup yuklerim internettende bulamadım nasıl bulurum senin attıgın nVIDIA attıgın ekran kartı benım aldıgım casper bılgısayara olurmu bu markaya olurmu Casper Nirvana CN-BMT 4300B
merhabalar ben Casper Nirvana CN-BMT 4300B aldım ama ekran kartı yukleyemıyorum nasıl ekran kartını bulup yuklerim internettende bulamadım nasıl bulurum senin attıgın nVIDIA attıgın ekran kartı benım aldıgım casper bılgısayara olurmu bu markaya olurmu Casper Nirvana CN-BMT 4300B
eger ram in 4gb veya uzerınde ıse xp yukleyınce 3gb den yu7karısını kullanamazsın !!
casper nırvana CPM-P735-9F15 eyeshot web cam drıverı yuleyemıyorum yardımcı olan olursa allah razı olsun 2 gundur ugrasıyorum 🙁
laptop aldık 3 ay sesisi çıktı ama ne olduysa durduk yere sesi gitti lütfen acil cewap atarmısınız 🙁
dostum bu drıverler her casper nırvana modeli için uyumlumu?
Teşekkürler.Umarım benim laptop ta çalışır… 😉
benim diz üstü yeni aldığim bir leptok var.ben xp yükledim ama wirelees yükleyemedim modeli casper nirvana modeli w76sun bana bu proğramı nereden bulacagım hakkında bilgi verebilirmisiniz
ben casper labtop kullanıyorum arka plan resmını deiştiremiyorum yardımcı olursanız sevınırım
Biz de casper nirvana kullanıyoruz.Ama öğrendiğime göre modelleri farklı farklıymış.Ben modelini nasıl öğrenirim.Bilgisi olan var mı?Casperin resmi sitesinde casper nirvana için yayınladığı hiçbir driver çalışmıyor.Uyumluluk hatası err 51 diye bir hata veriyor
@fatih
Amcap yüklersen bilgisayarımda video aygıtı görünür ordan resim alabilirsin,web camın video çekme özelliği varsa videoda alabilirsin.Veya w.moviemakerı kullanabilirsin
Arkadaşlar nirvananın bir çok farklı modeli var. Yani casper nirvana adı altında bir çok farklı model sürdü piyasaya. Örneğin şu an elimdeki, mediamarkt’ın promosyonlu olarak sattığı casper nirvana w76s modeli. Casper resmi sitesinde v.s. bu modelin tam olarak driverlarının bulunmadığı söyleniyor. Ancak ben ftp://213.194.123.227/Notebook/15.6%20Casper%20W763S/ adresinden indirdiğim driverları deneyeceğim. Sanıyorum bu model için bu driverlar kullanılabilir. Bir aksilik çıkarsa tekrar yazarım yorum olarak.
@murat
aynen bende değiştiremiyorum…delireceğim
Bu paylasımı yaptığınız için cok tesekkür ederim tam benim pc iiçn uugun driverler, bir isteğim olacak bu modellere uygun win7 driverlerı pasyasabilir misniz mümkünse?
linkler kırık?
selam driverleri indiremiyorum linkler olmuş yenilerseniz sevinirim iyi günler bana özel olarak bilgilendirme msjı gönderirseniz sevinirim.
merhaba,casper nirvana t6400b kullanıyorum,4gb ram 2ghz işlemci hızına sahip,orjinal işletim sistemi vista olarak geldi,daha önceden de xp kullanıdıgım için bilgisayara xp kurdum fakat driverlerin tümünde sorun yaşıyorum,asıl sorun şu,xp kurduktan yaklaşık bir haftalık kullanımdan sonra bilgisayarda inanılmaz derecede yavaşlama oluyor ve sürekli hata bildirimi çıkıyor,xp işletim sistemini belki 20 kere kurup denedim fakat sorun çözülmedi.Bu konuda ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.
arkadasım kullanıcı adı ve şifre istio onuda soyleseniz
casper nirvana windows 7 leptabım var xp ye çevirdim fakat wireless driverini bulamıyorum nasıl bulurum bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum tşk.
Tebrikler casper nirvana sürücüsü aradım ve site beni ftp ye yönlendirdi aradığım üç sürücüyüde kolaylıkla indirdim. yalnız 4. seferde parola sormaya başladı.. neyse işte download sitesi böyle olmalı insanı ahmak ahmak dolandırıp durmamalı. ilgililere teşekkür ediyorum.
bu kadar yorum arasında benimkini görür msnz bilmem ama inşallah görürsünüz.casper nirvanam var black ops bi de pes11 yükledim ikisinde de ekran kartıyla ilgili bişey dedi bilen bi arkadaşıma sordum driver yükleticeksin dedi. çok tesadüfe gördüm burayı bi sorayım dedim. bi de arka planı değiştirmeye çalışıyorum bulamadım sanırım sadece bi tane. bilgisayardan pek anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.