Erke Dönergeci

Dün gece Nahnu.org de gördüm. Saolsun Nahnu Erke ile ilgili bir video bulmuş ve bizleride haberdar etti… Merak ettim video’yu heyecanla izledim.  Fakat…

Kafama takılanlar ;

1. Genelde Labaratuvarlarda dijital voltmetre kullanılmaz çünkü dijitallerde hata payı yüksektir. Analoglarda sıfırlama yapılabildiği için Analog Voltmetre kullanılır…

Fakat;  Bu tarihi eser bir Voltmetre daha ileri bir teknoloji voltmetreler var analog olarak ? Yada parasız mı bu şirket biraz kesenin ağzını açıp hata oranları sıfıra yakın bir dijital voltmetre alınabilirdi..

2. Voltmetreyi ilk çalıştırdığı zaman ki değerle erke dönergecini çalıştırdığı değerle aynı değeri gösteriyor… Yani voltmetreyi açtı sıfırlama yaptı sonrada volt ölçtü ulen sıfırlama yaptığı değerle aynı değeri gösterdi… Acaba mıknatıslanma mı oldu ? Hani daha önceden de ölçmüş olabilir felan?  iyide be kardeşim böyle bir icad için mıknatıslanmaya mağruz kalabilecek ve hatalı ölçüm yapacak bir voltmetre neden kullanırsınız ki ?

3. Adam diyor yaa ilk hareketi verdikten sonra sonsuza kadar bu hareket sürecektir diye …

Sürtünme diye birşey var kardeşim… Hadi o mili ve dairelerin birbirine sürtmesini geçtim… Hadi o ana taşıyıcı milin sürtünmesinide geçtim… Hava sürtünmesi yok mu ? Sürtünme ile kayıplar meydana gelir sonra bu kayıplar voltajın düşmesine sebep olur… Nasıl sonsuza gidebilir ki ?

4. Lazer ateşlendikten hemen sonra ışın yaymıyor ama dikkat ederseniz bu alet lazerden önce dönmeye başlıyor… İlk hareketi ne veriyor ?

Ulen elinle bir tur attır ittir ne bilim üfle a.q ama ilk hareketi bize bir göster nasıl yahu kendi kendine lazerden önce döndü ?

5. Bu kadar şey söyledim ama şunuda söylemek isterim…

6. Video da neden kesintiler var ?
7. Adam bir anda sanki panik yaparak neden kapatıyor ? Resmen panikledi…
8. Maddenin eylemsizlik yasaasına birçok bilim adamı hayır diyor olmaz diyor… Fakat … Yıllar önce TESLA nın yaptığı deneyler ? Onlara da birkaç sene önce yalan yanlış deniliyordu şimdi adamın günlükleri sayfa sayfa nasa tarafından incelenip deneyler yapılıyor…
9. Tesla ‘nın deneylerinden biriside şu…. Elektrik’in havadan iletimi… Aslında şuan ki teknoloji ile bu yapılıyor ÖR: Televizyon kumandaları fakat malesef ki düşük voltajlarla yapılabiliyor… Ama TESLA bunu yıllar önce KV larla yapabiliyormuş… Acaba neden olmasın ? Gerçi şuanki teknoloji malesef milvoltlarla yapabiliyor..

10. Acaba akım ne durumda neden ampermetre yok ? 1000V üretebilirsiniz ama 0,1 A 1000V bir işe yaramaz… Acaba Ampermetre neden yok ?

11. Osilaskop bu tür deneylerde büyük önem taşır neden osilaskopla bize elekrik dalgalarını göstermediler ?

Bu buluşa inanıyorum… Fakat bu videoya inanmıyorum….

DÜZELTME : 29 Temmuz 2008

Erke firması bir duyuru yayınlayarak videoyu yalanladı.

http://www.erketurk.com/kamuoyu_duyurusu_8.asp

Yetkililerin bu tip haberlere karşın basın açıklamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Zira böyle bir buluşa bu tip bir video ile zarar verebilirler.

“Erke Dönergeci” üzerine 3 yorum

  1. Hocam laboratuvar ortamı baya paspal görünüyor. O ne biçim voltmetre oyle :)Hakikaten dharma initiative videolarına benziyor 🙂 sanki 70 li yıllarda çekilmiş.

    Yanıtla
  2. Bu video hiç inandırıcı gelmedi bana ki hele lazerin açıldığı anda ortama bir gerilim müziği verdiler tamam zaten hikaye dedim. Buraya neden olamayacağını yazarım ama mesaj bölümünün haneleri yetmez sanırım. 🙂 100 tane sebep sayabilirim. En çarpıcı mantıksızlık ise, atalet nedeniyle oluşan kuvvetin ancak sürekli bir hareketle oluşturulabileceğidir. Yani mesela bu dairesel cismin, rotor diyelim; tek tarafına manyetik çekim uygulayan bir elektromıknatıs yerleştirilir ve rotor dönmeye başlar. Halka bir tur attıktan sonra hemen manyetizma kesilir ve cismin kendi ataletiyle 1 tur daha atması sağlanır işte o zaman atalet enerjisini değerlendirmiş olursun ki, bunun benzeri içten yanmalı motorlarda 1870′lerden beri uygulanıyor. Yani dört zamanlı bir içten yanmalı motorda 2 turda bir ateşelem olur ve tek turu piston kendi ataletiyle atar. Bunu da dengeleyici yani torkun sürekliliğini sağlayan volan vardır ve krank miline bağlı olduğundan sabit bir tork elde edilmeye çalışılır. Volanın çalışma mantığı ve biyelde kullanılan karşı ağırlıklar hepsi aynı mantıkla çalışır. Erke dönergecinde nasıl bir tetikleyici güç kullanacaklar gerçekten merak ediyorum. Yani öyle bir anlatılıyor ki, tek dokunuşla sonsuza dek çalışacakmış gibi. Erke’ye inananlara saygı duyuyorum ama bence deli saçmasından başka birşey değil… :S

    Yanıtla

Yorum yapın