Nokia Lumia 620 İnceleme -1

Lumia_620_kutuNokia’nın Lumia ailesini deneyimlemeye devam ediyorum. Nokia Lumia 920 ve Lumia 820 incelemelerimden sonra Lumia 620 deneyimlerimi sizlere aktarmaya çalışacağım.

Microsoft bir yandan tablet piyasasında ben de varım! Derken, diğer bir yandan da cep telefonu piyasasında kendinden beklenileni başarı ile yerine getiriyor. Yeni nesil Windows Phone 8 işletim sistemi şimdiden kullanıcıların takdirini kazanmış gibi görünüyor. Özellikle de Nokia cephesindeki satışlar bunu kanıtlar düzeye geldi.

Nokia, eskiden yaptığı gibi piyasaya hakim olmak istiyor. Hatırlarsanız yıllar önce de en küçük ve alt seviye modellerinden tutun, en üst seviye pahalı modellerine kadar hemen hemen her kesime hitap ediyordu. Belki de bu stratejisi onu dünya lideri konumuna getirmişti. Şimdilerde ise aynı stratejiyi Lumia modellerinde hayata geçiriyor.

Lumia 920 ile en üst seviye kullanıcılara hitap eden Nokia, Lumia 820 ve Lumia 620 modelleri ile de orta ve giriş seviye tüketicilere de hitap etmekten geri kalmıyor.

Nokia’nın en son çıkardığı Windows Phone işletim sistemli ürünü olarak Lumia 620, piyasada yerini almaya başladı. Değişebilen renkli kapakları ile de ilgi odağı olabileceğini düşünüyorum.

Lumia_620_kutu_icerik   Lumia_620_kutu_icerigi   Nokia-Lumia-620

Şimdilik Turkcell mağazalarında satışa sunulan Nokia Lumia 620, 749TL’den piyasada görücüye çıkıyor ve en uygun fiyatlı Windows Phone 8 işletim sistemine sahip Lumia olarak karşımıza çıkıyor.

Nokia Lumia 620, fiyatı ile diğer modellerine göre,  giriş seviyesine hitap eden bir cihaz olsa da performansı ve özellikleri ile başarılı olacağını söyleyebilirim.

Lumia 920 ve 820’ye göre daha ufak boyutlarda olan Lumia 620, 127 gram ağırlığa ve 115x61x11mm’lik ölçülere sahip. Elinize tam olarak oturabiliyor ve kavrayabiliyorsunuz. Lumia 620 ekran kenar boşluklarına baktığımızda Lumia 920 ve 820 modellerine göre mümkün olduğunca  ufak tutulduğunu görüyoruz.  Yalnız kapağı içindeki kablosuz şarj, kulaklık gibi elemanlar sebebi ile biraz kalın yapıda. Bu yüzden 11mm’lik bir kalınlıkla ve biraz tombul oluyor.

Lumia_620_arka_kamera   Lumia_620_ArcS_Zippo_Camel   Lumia_620_Alt

Sağlam bir yapıya sahip olan Lumia 620’nin en önemli özelliği arka kapağının değiş, tokuş özelliği sayesinde farklı renklere bürünebilmesi görülebilir. Arka kapak tasarımına baktığımızda cihazı tam olarak çerçeveleyen bir yapı dikkatimi çekiyor. Bu sayede cihaz daha sağlam bir görünüş ve darbe gibi etkenlerde koruma sağlayabiliyor. Ekranı haricinde cihaz üzerinde oluşan çizik, darbe gibi bir zarar oluştuğunda arka kapağı değiştirerek yepyeni bir telefona sahip olabilirsiniz.

Lumia 820’de olduğu gibi Lumia 620 modelinde her ne kadar giriş seviyesine hitap eden bir cihaz olsa dahi, performansı ile  rakiplerinden bir adım öteye çıkıyor.

Nokia Lumia 620 özelliklerine şöyle bir baktığımız zaman 3.8 inç ekran, 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 5 megapiksel kamera ile dikkatinizi çekecektir. Aslında fiyat – performans ile rakiplerini kıyasladığımızda ideal bir cihaz olduğunu gösteriyor.

Lumia_620_Arka_Kapak_Acik_Yuva   Lumia_620_arka_kapak_acik   Lumia_620_arka_kapak

 

Lumia_620_Ust_kulaklik   Lumia_620_On_Gorunum   Lumia_620_Kalinlik

Ekranı 480×800 piksel çözünürlükte ve 246 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Ekranın üst kısmına bakıldığında solda 3G kamerası, sensörleri, ortada hoparlör ve sağda Nokia logosu görülüyor.  Ekranın alt kısmına baktığımızda ise standart Windows Phone tuşları olan  geri, Windows ve arama tuşlarını görüyoruz. Bu tuşlar her zamanki gibi dokunmatik olarak karşımıza geliyor.

Lumia 620’nin sol, üst ve sağ tarafı ağabeyleri 820 ve 920 modelleri ile aynı şekilde tasarlanmış. Sol kenarda herhangi bir tuş yok. Üstte 3.5mm kulaklık girişi görülüyor. Sağ yanda ise alıştığımız Lumia tasarımı olan ses tuşları, güç tuşu ve fotoğraf tuşları yer alıyor.

Lumia_620_yan_tuslar   Lumia_620_yan_durusu   Lumia_620_Ya

 

Lumia_620_Arka_Pil_Yuvasi   Lumia_620_Arka_Micro_Sim   Lumia_620_Arka_kapak_Hoparlor_Acik

Nokia Lumia 620′de TFT ekran teknolojisi kullanılmış. Nokia firması 820 modelinde olduğu gibi ekrana, ClearBlack teknolojisini de ekleyerek Lumia 620’nin ekran parlaklığını tatmin edici bir düzeyde tutuyor. Tabi ki benzer fiyatlardaki rakiplerine göre iyi bir artı sağlamakta. Gün ışığı altında ClearBlack özelliği sayesinde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Kapasitif dokunmatik TFT ekrana sahip Lumia 620’de VGA çözünürlük destekli bir ön kamera mevcut. Cihazımızın arka tarafına baktığımızda ise limon yeşili bir arka kapak dikkatimizi çekiyor. ( Bana incelemeye gelen model limoni, Allah’tan pembe değil 🙂 ) Bu kapak aynı zamanda mor, cam göbeği, sarı, pembe, turuncu ve beyaz gibi çeşitli renklerde kullanılabiliyor. Tak – çıkar özellikli bu kapağı ara sıra değiştirerek cihazınıza ayrı bir hava katabilirsiniz.

Lumia_620_mikro_USB   Lumia_620_Kalinlik   Lumia_620_arka_kapak_ici

Nokia-Lumia-620-2   Nokia-Lumia-620   Lumia_620_Zippo_Camel

Arka kapağı arka kamera üzerine parmağınızla bastırıp, üstten kendiniz doğru çekerek açabiliyorsunuz. Kapağı çıkardığımız zaman standart bir kapak olmadığını görüyoruz. Üzerinde kablosuz şarj ünitesi ve 3.5mm kulaklık soketinin entegre edildiği çift katmanlı bir kapak olarak karşımıza geliyor. Doğal olarak biraz tombul bir yapıya sahip.

Devamı bir sonraki Nokia Lumia 620 İnceleme -2 yazımda…

“Nokia Lumia 620 İnceleme -1” üzerine bir yorum

  1. 620 kullanıyorumda merak ettim bu kulaklık jakının yanında çok küçüm bir delik var o ne işe yarıyor ? Altta var zaten bir delik herhalde o mikrofon ama üstteki ne işe yarıyor bilmiyorum..

    Şimdiden Teşekkürler 🙂

    Yanıtla

Yorum yapın