Domainlerinize Boşuna Para Harcamayın..!

Birçok arkadaşımın her zaman elindeki domainler için ödeme sıkıntısı çektiğini ve birçoğunun onlarca domaine sahip olduğu için epeyli bir külfet altında kaldığını duymuşumdur.  Hemen hemen bu sorundan canı sıkılan arkadaşlarımın hepsine aynı şeyi söylerim.

Olay birkaç domain değil onlarca domaine sahip olan arkadaşların sıkıntısı.  Ortalama bir domain yıllık 10 USD olarak düşünürsek 3-5 domainin parasını kabaca hesap ettiğimizde 3X10=30 USD / yıllık gibi bir maliyet çıkacaktır. Fakat 15 tane domaine sahip olan bir kişi 15X10=150USD gibi bir maliyetle karşılaşmakta.  Tabi 30 ve 50 tane domaine sahip olan kişilerde var :)

50 tane domaininiz olduğunu düşünün ve bu dominleri kaybetmek istemiyorsanız her yıl 50X10USD=500USD ücret ödemek zorunda kalacaksınız.  500 dolar bazıları için büyük bir maliyet olabilir. Eğer ki bu domainleri saklıyor, kaybetmek istemiyor ve bu domainlerden bir gelir elde etmiyorsanız malesef ki size büyük külfet getirecektir.

Domainlerinize ödediğiniz paralar evlat acısı gibi koymasın..!

Her yıl hemen hemen aynı gün ödeme yaptığınız domainleriniz toplamda büyük bir külfet getirdiği için evlat acısı gibi koyduğuna eminim.  Friendfeed üzerinden yakından arkadaşlardan bir taneside Mücahit Yılmaz.  Aslında küçük ve basit bir çözümle  bu külfeti sırtınızdan rahatlıkla kaldırabilirsiniz.  Yapmanız gereken domainlerinizi bir hostinge yönlendirip bu alan adlarını değerlendirmek.

Şöyle bir çözüm sunmak isterim.

Her bir alan adınıza birer tane Wikipedia makalesi koysanız ve Google Adsense hesabınızı kullansanız domain kendi masrafını rahatlıkla karşılayacaktır.   Bir domain ücreti yaklaşık olarak yıllık 10USD civarındadır.  1 yılda bir ödeme yaptığımız için şöyle bir hesap yapabiliriz.

10USD / 365 Gün = 0,0274 USD  / Gün

Yani bir domain 1 günde 0,0274 USD size kazandırsa 1 yıl sonunda tüm masrafını çıkarmış olacak. Bir Adsense hesabı ile rahatlıkla günlük 0,0274USD kazanabilirsiniz :) Hatta aranızda daha fazla kazanacağını idda eden arkadaşlar bile çıkabilir :)   Bunun için yapmanız gereken birkaç Wikipedia makalesi alıp domaininize eklemek ve Adsense hesabınızı kullanmak….

50 tane domaininiz varsa 50 tane host almanıza gerekte yok.  1 tane Host alıp bu domainleri hosting üzerinde farklı klasörlere yönlendirerek dahi kullanabilirsiniz.  İçerik için kasmanızada gerek yok.  Wikipedia kocaman kütüphane… Eğer Wikipedia’dan birkaç makale almayı etik olarak görmüyorsanız blogumun Arşiv sayfasından birkaç makaleyi ödünç alın benden size küçük bir hediye olsun :)

Yönetici Notu :
#0
Lütfen yapacağınız yorumlarda kişi ve kurumlara hakaret etmeden, kişilik haklarına zarar vermeden görüşlerinizi bildiriniz. Oluşabilecek zararlarda ve gözden kaçabilecek durumlarda tüm sorumluluk yorumu yapan kişiye aittir. Gizlilik sayfamızda bu bilgiler açıkça belirtilmiştir.
  1. Yılmaz Barış
    Şubat 24th, 2010 08:21

    Eskiden orjinaldelikanli.com’u açarken bayağı bir domain aramıştım. İlk sitemdi özel olsun istemiştim.. çoğu istediğim domain alınmıştı ve birçoğu kullanılmıyordu da…

    Şimdi elimde 5 domain var… otomatci.net yilmazbaris.com kullanımda, orjinaldelikanli.com artık güncellenmiyor ama kullanımda ve tek gelir getiren site de o…

    altinfare.com ve networkistan.com’u ise yakın zamanda kullanmaya başlıcam..

    Başkalarının elinde tuttuğu domainlere para vermeyi hiç düşünmedim, vermemde… ya da öyle ultra özel bir domain olmazsa domain kapıp satma işini de yapmam.

  2. ibrahim
    Şubat 24th, 2010 12:51

    Hamza abi güzel anlatmışsın eline sağlık ama ben tam olarak anlamadım. Makaleyi Wikipedia’mı yayınlıcaz yoksa ordan bir makale alıp kendi sitemizdemi yayınlıcaz???

  3. Göksel
    Şubat 24th, 2010 12:59

    Peki benim şöyle bir sorum olacak, eğer benim google adsense hesabım yoksa hesap almak için ne yapabilirim ? Hesap almak için bir yazı yazılabilir mi hani etkili bir yolu varmıdır şeklinde belki yoktur ama merak ettim. :)

  4. TEAkolik
    Şubat 24th, 2010 13:01

    @ibrahim
    Tabiki Wikipedia’da yayınlamayacaksın. Anlatmak istediğim birkaç güzel yazı koy günde sana 0,02 usd kazandırır.

    @Göksel
    Google Adsense hesabına başvurabilirsin. Ayrıca diğer reklam firmalarınada başvurup kendine bir reklam şirketi bulman yeterli. Bir yada daha fazla fark etmez ki :)

  5. BilgiBankan
    Şubat 24th, 2010 20:39

    Gelin ben de şunu önereyim :) Domainleri blogger e yönlendirin hem hostin beleş hem de kazanç var nasıl :)

  6. TEAkolik
    Şubat 24th, 2010 22:46

    Çok daha güzel bir çözüm :)

  7. Furkan Gökçe
    Şubat 25th, 2010 10:30

    Yeni blog açtım. Kitap alacak para kazanır mıyım abi? Ne yaparsam kazanırım ki?
    Bu arada blog hakkında yorumlarını yazabilir misin? Yazı yok henüz ama olacak :)

  8. Golden
    Şubat 25th, 2010 17:36

    Benim bir tanıdık var adam yılda 1500 USD sırf domaine ödüyor :D

  9. Furkan Gökçe
    Şubat 25th, 2010 21:00

    @Golden
    Yuh be abicim. 100-200 neyse ama 1500$ ne?

  10. Erkan
    Şubat 26th, 2010 17:43

    Ustad son zamanlarda okudugum en iyi makaleydi. 5k domain butcesinin %90′ini bile karsilar bu mantik. Koca bi demlik benden :)

  11. TEAkolik
    Şubat 26th, 2010 18:32

    @Erkan
    Teşekkür ederim :)

  12. Davetiye
    Mart 3rd, 2010 11:44

    haklısınız da kullanılmayan domainleride elinde boşu boşuna tutmak hiç mantıklı gelmiyor. İyi domainler zaten kendini kurtarır dediğiniz şekilde

  13. tamer
    Mart 10th, 2011 12:53

    bunu uygulamaya geçirmeden önce adsense’in yayın politikalarına bir gözatmanızı öneririm.
    tek sayfalık (üstelik copy-paste içeriğe sahip) mini sitelere koyulan adsense reklamları google’ın reklam yayın politikasına aykırıdır, bu sebeple adsense hesabınızda kapatılacaktır.

    farklı reklam servislerinde kullanılabilir belki, onların genelde böyle kısıtlamaları yoktur.

    adsense için şu an reklam modeli olarak domain park seçeneği bulunmakta, dediğiniz yöntemi bu şekilde kurallara uygun bir şekilde yapabilirsiniz, tabi o zaman sadece domaine direkt trafikten park geliri olabilir, ki o da hayli düşük olacaktır. bu park yöntemiyle google aramalarında gözükemezsiniz.

  14. Murat
    Mart 11th, 2011 09:29

    Bu işlemi uyguladığınızda Google sizi arama sonuçları ve Adsense’den ebedi “BAN” layacaktır, ardından Bing’ten düşersiniz. Eğer Google’de başarı istiyorsanız içinizdeki şeytanı dizginleyeceksiniz, kilometrekarelerce alana sunucu sistemi ve algoritmaları kuran bir firma böyle copy-paste hilelerini ‘yemez’ .

Güvenlik Sorusu;



QR Code Business Card