Turkcell VINN Kurulumu ve İnternet Bağlantısı
Turkcell3G VINN modemimizin kapağını açtığımızda metal bir yuva göreceksiniz. Bu yuvayı yerinden çıkartıp içerisine SIM kartımızı takıyoruz. SIM kartımızı taktıktan sonra modemimizi bilgisayarımızın USB girişine bağlıyoruz.
Bilgisayarımız 2 adet donanım yükleyecektir. Bir tanesi Turkcell Connect CD sürücüsü diğeri ise flash disk. Kurulum otomatik olarak başlayacak. Eğer kurulum başlamazsa bilgisayarım içerisinde oluşan Turkcell Connect CD sürücüsünün içerisine girip Autorun.EXE dosyasını çalıştırmamız gerekiyor.
Kurulum adımlarını ileri yaparak tamamlıyoruz. Birkaç saniye süren kurulum bittikten sonra masaüstümüzde bir Turkcell Connect ikonu oluşacaktır. Bu ikonu çift tıklayıp Turkcell Connect programımızı çalıştırıyoruz. Program karşımıza geldiğinde birkaç bağlantı çeşidi göreceksiniz. Burada dikkat etmeniz gereken eğer mevcut hattınıza data paketi açtırdıysanız Turkcell Internet‘i seçmemiz gerektiği. Eğer bir VINN alarak data hattı alırsanız Turkcell 3G yi seçip bağlanmalısınız. Turkcell Internet’i seçip bağlan yapıyoruz. Bize bu işlem sırasında PIN kodumuz sorulacaktır. PIN kodumuzu girip bağlan tuşuna bastığımızda Turkcell 3G kapsama alanı dahilinde istediğimiz her yerde dizüstümüzden internete girebilir mobil olmanın keyfine varabilirsiniz.
Son olarak VINN modemden biraz bahsetmek istiyorum. VINN modemimizin yan tarafında bir plastik kapak göreceksiniz. Bu kapağı açtığımızda bir anten girişi ve birde hafıza kartı girişi dikkat çekiyor. Dilerseniz bir anten alarak bağlantı sinyalinizi artırabilirsiniz. Ayrıca biraz önce bahsettiğim gibi bilgisayarımda oluşan flash disk kısmını buraya takacağımız bir hafıza kartı sayesinde kullanabiliyoruz. Yani Turkcell VINN modem’i ayrıca bir depolama alanı olarak kullanabilmektesiniz.
Kurulum çok basit ve rahat. Tüm ayarlar otomatik olarak yapılıyor. Yapmanız gereken kurulum adımlarını ileri yaparak bitirmek ve bağlan tuşuna basmak…
Ayrıca sürekli USB kapağı kaybedenlerdenseniz Turkcell VINN modemin bir ip sayesinde kapağından ayrılmadığını söylemek isterim









teşekkürler
Cebimden ödeyebiliceğimi bilsem ilk işim şu aleti almak olucak içim gidiyor :’) Güzel bir anlatım olmuş. Favore linklerime ekledim
Hergün Okuyorum ve Sağdada Soldada Okuyorlar
Hep Kopyalıyorlar
http://baybedava.wordpress.com/2009/09/06/turkcell-vinn-kurulumu-ve-internet-baglantisi/ bu makalenide Clone lamışlar ve Hemde İlk Kez Orada Okudum
Teşekkürler. Peki Pardus’ta VINN modem kullanabilirmiyiz?
Ayrıca resimlerinizi damgalayın bence çünkü yabancıların Copy-cat olarak adlandırdıkları kopyala-yapıştır’cılar hız kesmiyorlar.
İnsan bir izin alır ya da “şurdan alıntı yaptım” yazar. Sanki kendisi emek vermiş gibi bloğuna koymuş. Bende @Ferhat gibi ilk orda okudum yazını.
http://baybedava.wordpress.com/2009/09/06/turkcell-vinn-kurulumu-ve-internet-baglantisi/
merhabalar ,
Makaleniz çok açıklayıcı ve net.
teşekkür ederim zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için.
Bir sorum olucak;
Şöyle ki bende vodafone marka usb modem aldım fakat vodafonedan memnun olmadığım için turkcell hattımda 3g kullanımını açtırdım.
vodafone marka usbden turkcell sim kartımı kullanarak baglanabilmem için vınn usb modemin içinde bulunan paket programı kurmam gerekiyor.
acaba bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ? modemin içindeki .exe paketini sizden nasıl alabilirim.
teşekkürler
merhaba ben kısa bir süre önce turkcell mobil modem aldım ancak dizüstü bilgisayarımla bir türlü hızlı bir şekilde internete giremiyorum.Halbuki ben 3G yi hızlı olduğu için tercih ettim.Sizce sorun neyden kaynaklanıyor.
@funda
3G daha hızlı olucağını düşünüyordum dizüstü bilgisayarımda kullanıyorum adsl daha hızlı ve kopma yapmıyordu birde youtube video açmıyor
ya bu vıınn kurulum oluo ama eksik dosya hatası verio internette araştırdım ama benden başka kimse bu sorunla karşılaşmamış bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler…
turkcell connecti açtığımızda 3 seçenek çıkıyo turkcell 3g oluyo ama fakat turkcell internete bağlan dediğimde uzak bilgisayara bağlanılamıyo dio sizce sorun ne olabilir?
takılan anten hakkında da biraz bilgi?
windows 7 kullanıyorum uzaktan erişim sağlanamdı hatası veriyor sorun için önerilerinizi bekliyorum ilgilenenlere şimdiden çok teşekkürler….
funda hanım ve gokdeniz beyle aynı sorunu ben de yaşıyorum. adsl çok daha hızlıydı.. bilgi verirseniz sevinirim..
@funda
sizn pc de bir sorun yok 3g istasyonları 2010 da tamamlanacak su an daha sistem oturmadıgı için yavas ve kopukluk oluyor yeterli 3g istasyonu olmadıgı için yapcak ,bise yok 2010 kadar beklicez:D
bende türkcell vınn kullanıorum ilk aldıgım 1 hafta cok iyiydi ama 2 gündür işkence çekiorum ne yapmak lazım ya,anlamadığım 1 hafta içinde ne oldu da bu kadar yavaşladı??
lanet olsun böyle internetmi olur.geri iade ediyorum kabul etmiyorlar.resmen tuzak