Asus Eee Pad Slider İnceleme

Asus Eee Pad Slider’i sonunda incelemeye aldım. Asus’un Transformer tabletinden sonra boy gösteren Eee pad Slider ürünü yine bizlere farklı bir tablet deneyimi kazandırıyor. Hala dokunmatik klavye yerine fiziksel klavyeyi tercih edenlerdenseniz Eee Pad Slider ürünü sizler için farklı bir alternatif olabilir.

Qwerty klavyesi, Asus Transformer tablete göre farklı bir şekilde konumlandırılmış. Adından da anlayabileceğimiz gibi tablet bir nevi Transformer tarzında ortadan ikiye açılarak fiziksel klavyesini ortaya çıkarabilmekte. İlk gördüğümde “evet asıl Transformer bu işte” heyecanımı dile getirmiştim.

Öncelikle fiziksel görünümünden bahsetmek istiyorum. Cihazımızın üst kısmında görüntülü görüşme  için kullanılabilen 1,2 Mp’lik kameramızı görmekteyiz. Ekran dokunmatiği Asus Transformer ürününde olduğu gibi iyi bir şekilde karşımıza geliyor. Ekran olarak karşılaştırdığımızda  Transformer ürününden farkı ekran kenarlarının metalik bir şekilde tasarlanmış olması. Ekran köşeleri yuvarlak ve düz tasarımları ile dikkat çeken Transformer ürünü, Eee Pad Slider ürününde sol ve sağ yanları kıvrımlı ve köşeler biraz daha dik bir şekilde değiştiğini görmekteyiz.

Ekranımızın üst tarafında güç kablosu / USB girişi ve HDMI girişlerini görmekteyiz. Bu girişler sol üst kısıma konumlandırılmış. Orta kısımda ise Slider’in açılabilmesi için bir tırnak bölümü olduğunu görüyoruz. Slider’in sol tarafına baktığımızda ise bir reset tuşu olduğu dikkatimizi çekiyor.  Transformer üzerinde sağ tarafta bu buton minik bir iğne deliği olarak tasarlanmıştı. Bu butonun dışında üstte MicroSD kart yuvasını görmekteyiz. Hemen aşağıda ise ses açma tuşları ile açma/kapama tuşu konumlandırılmış.

      

Asus Eee Pad Slider’in alt kısmında ise hoparlör çıkışları yerleştirilmiş. Sağ yan tarafını çevirdiğimizde, USB girişini (Normal USB) ve kulaklık bağlamak için 3.5mm kulaklık çıkışını görmekteyiz.

Cihazımızın arka kısmına baktığımızda 5Mp’lik HD kamerası karşımıza geliyor. Arka yüzey cihazı tuttuğumuzda elimizden kaymayacak şekilde tasarlanmış. Transformer’de ise bu yüzey yine elimizden kaymaması için dokulu bir şekilde tasarlanmıştı.

      

Cihazın isminden de anlaşılacağı gibi kayar tasarımı dikkatleri çekmekte.  Cihazın üst kısmındaki tırnak sayesinde açılarak klavyesi ortaya çıkan Slider ürünü, yatay bir açı ile ekranın duruşunu sağlamakta hemen alt kısmından da fiziksel klavyemiz ortaya çıkarak uyumlu bir şekilde kullanılması düşünülmüş.  Asus Transformer ürünümde masa üstünde kullanırken bu şekilde konumlandıramadığım için ek bir kılıf siparişi vermiştim. Eee Pad Slider ürününde ise tabletin kullanımı mükemmelleştirilmiş bir şekilde karşımıza geliyor.

Bir sonraki yazımda incelemeye devam ediyorum…

Yorum yapın