LG G3 İnceleme – Giriş

LG_G3 (3)LG G3, merak ettiğim cihazlardan bir tanesiydi. Yaklaşık bir ay kadar önce elime ulaştı ve incelemeye başladım. Daha önce LG G2’yi deneyimlemiş biri olarak G3 modelinden beklentilerimin üst düzeyde olduğunu ve büyük bir kısmını karşıladığını söyleyebilirim.

G2 modeli ile adından sıklıkla söz ettiren LG firması, G3 modelinde Quad HD ekran ve yüksek bir donanım ile karşımıza geliyor.

LG G3 karşımıza 2GB Ram ve 16GB dahili hafızaya sahip bir seçenek ve 3GB Ram, 32GB dahili hafızaya sahip olan diğer bir seçenek olarak iki modelle piyasaya sunuldu. Gerçekten de donanım olarak Android cihazlar arasında kendisinden sıklıkla bahsedilecek cihazlar olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Her iki versiyon da 128GB’a kadar artırılabilir microSD hafızaya sahip!

LG G3 tasarımına baktığımızda sade ve arka tarafı kavisli bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Ekran 5.5 inç olduğu için ekran kenarları mümkün olduğu kadar ince tutulmuş. Elinize aldığınız zaman ilk dikkatinizi çeken nokta G2 modelinde olduğu gibi açma kapama ve ses tuşlarının arkada konumlanmış olması…

İlk defa G2 veya G3 ile tanışanlar “aç kapa tuşu nerede?” sorusunu sormaya başlıyorlar. İlk başta zor gibi gelse de, arka taraftaki tuşları kullanmak gayet basit ve kolay, çabucak alışabiliyorsunuz.

Ekranın alt kısmında LG logosu için bir alan ayrılmış. Üst kısımda ise solda görüntülü görüşme kamerası, sensörler ve bildirim ışığı yer alıyor. Bildirim ışığımız bildirimlere göre farklı renklerde yanarak bildirim türünü bize gösterebiliyor.

LG_G3 (1)   LG_G3 (3)   LG_G3 (4)

Alt kenarda 3,5 mm kulaklık girişi, mikrofon deliği ve micro USB girişi görülüyor. Üst kenarda ise televizyon ve benzeri cihazları kumanda etmek için lazerlerin konumlandığını görüyoruz. Sağ ve sol kenarlarda herhangi bir fonksiyon bulunmuyor.

LG’nin G2 modelinden alıştığımız fiziksel tuşları G3 modelinde de arka kamera yanında konumlanarak bizlere sundu. Tuşları cihazı ilk olarak elinize aldığınızda bulamayabilirsiniz. Arka tarafı çevirdiğiniz zaman fark ediyorsunuz.

Elimizin içine rahatlıkla oturan yuvarlak tasarım rahat bir tutuş sağlıyor. Avuç içindeyken arka tuşları parmağımızla kullanabiliyoruz. Arka kısmı çevirdiğimiz zaman ise 13MP çözünürlüğünde arka kamerayı görüyoruz.

Ana kameramız 13MP değerinde ve kameranın sağ yan tarafta çekimlere netlik ve derinlik katması için lazer oto fokus konumlandırılmış. Düşük ışıklar için de çift ledli flaşımız sol yan kenarda bulunuyor.

LG_G3 (5)   LG_G3 (6)   LG_G3 (7)

Kameranın hemen altında ses tuşlarını ve orta kısımda açma / kapama tuşunu görüyoruz. Arka kısımda 80 desibele kadar ulaşan, 1 watt  gücünde hoparlör bulunuyor. Müzik tutkunu değilseniz ses kalitesi idare edebilir.

LG G3’ün arka yüzeyi avuca oturacak şekilde, oval olarak tasarlanmış. Ele rahatlıkla oturabildiği gibi fırçalanmış metal görünümü ile tasarımı tamamlıyor. Ancak arka kapak plastik bir yapıya sahip!

Yan kenardaki çukura tırnaklarınızı takarak çektiğinizde kapağı açabiliyorsunuz. İlk başta zor gelebilir. Korkmayın plastik kapağı açmak için birazcık esnetmek gerekli ve çekerek çıkarabiliyorsunuz.

Arka kapağı yan kenardaki çukurdan esneterek açtığımız zaman bizi 3.000 mAh’lik batarya karşılıyor. Batarya sökülebiliyor ve söküldüğü zaman Sim kart yuvası ile micro SD kart yuvasına ulaşabiliyorsunuz. Micro SD kart yuvamız sayesinde ek olarak 128GB’a kadar hafıza desteği sunulmuş.

LG_G3 (8)   LG_G3 (9)   LG_G3 (10)

Ekran Trendleri Büyüyor!

Tek elle kullanım, 5,5 inçlik ekrana göre zor! Ancak LG firmasının yazılımsal olarak klavye denetimi, bildirim ekranı tuşu ile bu durumu çözmeye çalıştığını görüyoruz.

LG firması da büyüyen trendlere gayet güzel bir şekilde ayak uydurmuş. Ekran kenarları da ince tutularak, yerden ve cihaz büyüklüğünden tasarruf ettiğini görüyoruz.  Kasa yapısı ve tasarımı bence G2 modeline göre daha sağlam ve kaliteli duruyor. G2 kullananlar cihazı biraz sıktıklarında çatır çutur sesi çıkarttığından şikayetçiydiler. G3 modelinde ise böyle bir ses duymuyoruz.

Ekranımız 5,5 inç büyüklüğünde ve 1440 x 2560 çözünürlük ileQuad HD destekliyor!

LG_G3 (11)   LG_G3 (12)   LG_G3 (13)

Quad HD, merak edilen ve LG G3’ü öne çıkaran özelliklerden bir tanesi! LG G3, bu sayede yüksek çözünürlüklü videolarda berrak ve temiz bir görüntü sağlıyor. Çözünürlük olarak 1080p destekleyen Quad HD ekranımız 534 ppi değeri ile de diğer cihazlarla karşılaştırıldığı zaman kalitesini rahatlıkla gösterebiliyor.

İç mekanlarda ve güneş altında rahatlıkla okunabiliyor. Doygun ve kaliteli renkleri ile dikkatinizi çekeceğine eminim. Corning Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip ekranımız darbe ve çizilmeye karşı dayanıklı. Aynı zamanda True HD IPS LCD teknolojisi ile karşımıza geliyor.

LG’nin Yeni Amiral Gemisi G3

LG G3, tasarımı ve ekranı yanı sıra, donanımı ile de kendinden söz ettirecek bir cihaz! LG G3, Qualcomm’un Snapdragon 801 işlemciye sahip. Snapdragon 800’ün daha gelişmiş bir versiyonu olarak karşımıza gelen çipset 4K video çekim gibi birçok noktada donanıma güç katıyor ve performansını üst seviyede tutuyor.

LG_G3 (14)   LG_G3 (15)   LG_G3 (16)

İşlemcimiz 2,5 GHz Krait 400 ve 4 çekirdekle karşımıza geliyor. İşlemciye 2GB ram takviyesi ile sıkı bir performans sağlanılıyor. Grafik tarafında ise Adreno 330 GPU kullanılmış durumda…

Bendeki model2 GB Ram ve 16GB hafızaya sahip, diğer model ise 3GB ram ve 32GB hafıza bizlere sunuluyor.  Her iki modelin hafızası da micro SD kart girişi sayesinde ek olarak 128GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Performans testlerinde özellikle de Antutu testinde çok iyi bir yer edindiğini görebilirsiniz. Bendeki 2GB’lık model, 33bin küsür puan alarak iyi bir skor elde etti! 3GB’lık modelde ise daha iyi bir skor elde edeceğini tahmin edebiliriz.

Üst düzey oyunları rahatlıkla çalıştırıyor ve ekranın büyük olması, berraklığı ve netliği sebebi ile oyunlardan gerçekten de keyif alabiliyorsunuz.

LG_G3 (17)   LG_G3 (18)   LG_G3 (24)

Ancak birkaç defa takılma ve teklemeye şahit oldum!

Arada kasılmalar olması beni biraz üzdü. Çok sık olmasa da, böyle bir donanımda tekleme yaşamak gerçekten de insanı hayal kırıklığına uğratıyor. LG firmasının bu konu üzerine düşünüp, kısa bir süre içerisinde yazılım güncellemesi getirerek çözüm bulacağını düşünüyorum.

Devamı bir sonraki yazımda…

“LG G3 İnceleme – Giriş” üzerine 3 yorum

  1. Ben aldım, 1 senedir kullanıyorum hicbir sıkıntısını görmedim. Mükemmel bi telefon hic ısınma yapmıyor ama almayı düşünüyorsanız kesinlikle 32 gb olani alin cunku zaten sistem bu hafizanin cogunu kapliyor yani 16 gb lık la doyuma ulasmazsiniz tesekkurler.

    Yanıtla
  2. 6 Ay önce aldım LG G3 32 GB lık versiyonunu ve hiçbir sıkıntı çekmedim.Gerçekten çok güzel bir telefon bazı yerlerde kasa çatlama sorunu oldugunu duydum bu tamamen seri numarasından kaynaklanıyor. 406k 407k ve 408k cihazları %70 civarı kasa çatlama problemi yaşıyor bu birazda kullanıcı şansı ama merak etmeyin ki LG Garanti kapsamına kabul ediyor ve iade talebiyle 0 ını kullanıcısına geri sunuyor. Kesinlikle kullanıcı hatası diye işi geçiştirmiyor ve buda bir telefon kullanıcısı olarak güzel bir şey. Telefon o büyütüldüğü kadar ısınmıyor kasmıyor ve sarjı o kadar kolay bitmiyor. Ekranı o kadar güzel ki ben %40 parlaklıkta gün ışıgında bile görebiliyorum buda büyük bir avantaj. Oyun ilk aldıgımda deneme amaçlı oynadım ısınıyor fakat o bahsedildiği kadar çok ısınmıyor resmen telefonun hakkını yiyiyorlar alıcıların kafası karışıyor ve belkide tam onlara göre olan telefonu almaktan vazgeçiyorlar. Şuan telefonu zorlayacak oyun oynamıyorum günlük hayatımda Sosyal Medya (Facebook,Twitter,İnstagram,Whatsapp,Swarm vb) şeyler kullanıyorum ve oyun olarak da Clash of Clans oynuyorum ve oyunu oynarken hiç bir sorun yaşamıyorum. Eğer alıcak olanlar varsa 200 Tl fazla verip 32 GB depolama alanı ve 3 GB ram lı modelini alsınlar ki kullanımınızda ve gelebilecek her türlü güncellemede ram sıkıntısı çekmeyin. Ben 6 Aylık bir LG G3 kullanıcısı olarak bu telefonuzu almak sizin için en doğru karar olacagını söylüyorum. Ben Alın derim.

    Yanıtla
  3. Bende ithal 507 k serisi delta garantili çok uygun fiyata aldım cihaz tasarım ve donanımıyla 2015 inde yıldızı olmaya aday.Android 5.0 ile bütün oyunlar rahat rahat oynanıyor donma kasma kesinlikle yok.Health sayfasını mutlaka kaldırın ve gereksiz google ve sistem yazılımlarını durdurun şarjınız 1 mesai gününü çıkartıyor z2 ye kıyasla daha hızlı şarj oluyor cihaz kalitesiyle kendini belli ediyor.Ekranı %90-80 mutlaka otomatikte kullanın.

    Yanıtla

Yorum yapın