LG G3 İnceleme -2

LG_G3 (10)LG G3 deneyimlerimi yazmaya devam ediyorum. LG’nin kendine has özellikleri, bu akıllı telefonu rakiplerine göre daha iyi bir konuma çıkarıyor. Hatırlarsanız G2 modelinde ekrana çift tıklayarak uykudan uyandırabiliyorduk. Akıllı hareketleri sayesinde LG G3, keyif almamızı sağlıyor. Ekrana çift tıklama özelliğini G3 modelinde de görüyoruz. Aynı zamanda G3 modelinde Knock Code gibi birçok özellik dikkatimi çekti. Farklı ekran açılış kombinasyonu yanı sıra, Easy Home gibi özellikleri ile de ön plana çıkıyor.

Akıllı telefonumuz G3, kilit ekranında bizlere bazı özellikler sağlıyor. Ekran üstünde tarih ve saat bilgileri yanı sıra, LG’ye özel bir kılıfla en sık kullandığınız uygulamaları kilit ekranının üstünde daire şeklinde görebiliyoruz. Birçok işleve bu sayede kilit ekranında ulaşmak mümkün!

LG G3 Smart Notice

LG G3’ün bir başka özelliği de Smart Notice ekranı! Ana ekranımızda bulunan LG Smart Notice sayesinde cevapsız aramaları görebiliyoruz ve bize hatırlatma yapabiliyor. Aynı zamanda sizi sık arayan bir numara, rehbere kayıtlı değilse yine Smart Notice ekranından “rehbere eklensin mi?” gibi uyarılar verebiliyor.

Android cihazların en büyük sorunu pil ve performanstır!

Performans kazanmak için birçok yan uygulama kullanırız. LG G3 modelinde ise performansı artırmaya yönelik olarak bazı öneriler ve temizleme araçları da unutulmamış.

LG_G3 (26)   LG_G3 (11)  LG_G3 (24)

Arayüz

Ana ekran üzerinde parmağınızı sağa doğru kaydırdığınız zaman G ekranı ile karşılaşıyorsunuz. Bu ekran LG G3 için tasarlanmış farklı bir arayüz olarak karşımıza geliyor. Bu ekran üzerinde iki bölüm var.

LG Health ve Smart Tips

LG Healt ve Smart Tips olarak karşımıza gelen G ekranı da bayağı hoş olmuş! LG Healt sayesinde boy ve kilonuzu girerek ne kadar kilo fazlanız var görebiliyorsunuz. Aynı zamanda gün boyunca hareketlerinizi kayıt ederek, kaç kilometre yürüdünüz, kaç adım attınız hesap yaparak yakmış olduğunuz kaloriyi ve hedeflerinizi gösterebiliyor.

Smart Tips ekranında ise size arada ipuçları vererek G3’ün üstün özelliklerini tanıtan bir arabirim kullanılmış. Bu sayede cihazınızdaki özellikleri nasıl kullanacağınızı öğrenebiliyorsunuz.

LG_G3 (23)   LG_G3 (22)   LG_G3 (20)

Başta da söylediğim gibi cihaz 5,5 inç büyüklüğünde ve tek elle kullanım zor! 

Ancak LG G3 modelinde tek elle kullanım için sanal tuşlara bildirim ekranını ekleme imkanı sağlıyor. Aynı zamanda klavyesini sağa ya da sola yaslayarak daha rahat ve tek elle kullanım avantajı sunabiliyor.

Basit temiz bir arayüz! Ancak çok işlevli…

LG G3’ün bir başka özelliği de ekranı yukarıdan ikiye bölerek, iki farklı uygulamayı aynı anda ekranda gösterebiliyor. İki farklı uygulama aynı anda çalışırken ufak bir performans sorunu yaşamanız olası! Umarım kısa sürede böyle bir cihaz için, performans yaması çıkartırlar.

Kameralar!

LG G3, 13Mp ana kamera ve 2.1Mp çözünürlüğünde ön kamera ile karşımıza geliyor. Ön kamera çözünürlüğü biraz düşük de olsa, gün ışığında güzel selfie fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Arka kamera ile birlikte ön kamerayı da aktif hale getirerek, öz çekimlerde kendinizi eklemek mümkün.

Arka kameramız 13 MP çözünürlüğünde ve çift flaş ışığı ile destekleniyor. Aynı zamanda lazer oto fokus sistemi ile resimlere derinlik katılması sağlanmış. Ancak fotoğraf ve video performansından memnun kalmadığımı söylemeliyim.

LG_G3 (14)   LG_G3 (13)   LG_G3 (12)

Ana kamera ile 1080p ve 4K değerde videolar çekebilirsiniz. Gerçekten de muhteşem değerler! Ancak 4K video çekimlerinde 3-4 dakika sonra cihazın ısındığını ve 5 dakikadan fazla video çekemediğinizi hatırlatmam gerekiyor. Henüz 4K monitör ve televizyonlar yaygınlaşmadı. Pek kullanacağınızı düşünmüyorum. Ancak bu noktada LG firmasının biraz erken davrandı!

Telefonun fotoğraf kalitesi idare ediyor. Gün ışığında çok güzel, ancak bazı çekimlerde objelerin flu kaldığı ve beklentilerimi karşılayamadığını söylemem gerekiyor. Düşük ışıkta maalesef ki beğenmedim.

Video çekimlerinde de benzer sorunlar olduğunu gördüm. Bu noktada LG’nin sıkı bir güncelleme çıkartarak performansını artırması gerektiğinin altını çizmek gerekiyor.

LG G3 akıllı telefonumuzun arka kısmında yer alan hoparlör ortalama bir performans sağlıyor. Oyunlarda ve dışarıya ses verdiğinizde iyi bir ses kalitesi sunabilir. İyi bir kulaklık kullanırsanız, kulaklık kullanımında da  temiz ve net sesler de alabilirsiniz. Ancak müzik tutkunlarının pek de memnun kalacağını düşünmüyorum.

LG_G3 (25)   LG_G3 (24)   LG_G3 (7)

Peki ya pilimiz? 

Akıllı telefonlarda en çok pil tüketimi ekrandan kaynaklanır. Ekran büyüdükçe de tüketim artar. Birçok kullanıcı 5,5 inçlik bir ekranda pil konusunu düşünüyordur.

LG G3 üzerinde 3.000 mAh değerde bir batarya bulunuyor. Arka kapağı açıp batarya sökülebiliyor. G3, 1140 x 2560 çözünürlüğünde 5,5 inçlik bir ekrana sahip olunca yüksek bir batarya konumlandırmak gerekli. Bu noktada 3.000 mAh’lık batarya soru işareti yaratabiliyor. Kullandığımda ise mesai boyunca idare edebiliyor. Sık kullanımlarda ise, güç tasarrufu modunu aktif ederek, günü tamamlayabilirsiniz.

LG, G3 modelinde kullandığı 4K destekli 5,5 inçlik ekrana göre başarılı bir pil performası sağlamış.

G2 modelinde 5.2 inç ve 1080 x 1920 çözünürlüğünde bir ekrana sahiptik. G3 modelinde ise 5.5 inç ve 1440 x 2560 çözünürlükle bir ekran karşımıza geliyor. Ayrıca G2 modelinde Corning’in Gorilla Glass 2 varken, G3 modelinde Gorilla Glass 3 teknolojisi olduğunu görüyoruz.

Kısacası G2’den G3 modeline terfi etmek için iyi bir sebep sayılabilir. 

Elbette ki 2GB RAM ve 16GB hafıza G3 modelinde aynen karşımıza geldi. Ancak daha iyi bir performans için terfi etmek isteyenlere 3GB RAM ve 32GB hafızalı modelini tavsiye ederim. G2 modelimizde tek dezavantaj microSD kart girişinin olmamasıydı. G3’de ise ek micro SD hafıza seçeneğine sahibiz ve 128GB’a kadar artırabiliyoruz.

LG_G3 (4)   LG_G3 (3)   LG_G3 (6)

G2 ile G3 modelleri arasındaki bir diğer fark, Snapdragon 800 çipsetinin G3 modelinde Snapdragon 801 ile değiştirilmesi. Bu sayede 4K video çekme gibi performans gerektiren konularda başarı sağlanmış.

Sonuç olarak;

LG firması G3 modeli ile yine kendini konuşturan bir model ile karşımıza çıktı. Donanım gerçekten de muhteşem ve ekran konusunda LG ne kadar iyi bir ekran üreticisi olduğunu göğsünü gere gere bizlere gösterdi.  Ayrıca iki farklı model ile karşımıza çıkması bütçe konusunda düşünenler için bir avantaj olarak görülebilir.

4K için henüz çok erken, LG bu konuda bir ilk olmak için aceleci davranmış. Ekran kalitesi gerçekten de harika! Arayüz ve kullanım konusunda da başarılı olduğunu görüyoruz.  Ancak fotoğraf ve video çekiminde beni birazcık üzdü. Son kullanıcı için pek dikkat edilmese de ileri düzey kullanıcılar veya sık fotoğraf çekenler için tek dezavantaj kamera performansları olacaktır.

G3’ün NFC, Bluetooth 4.0, 802.11ac, LTE (4G) gibi seçenekleri ile  bir amiral gemisinde standart özellikler olarak karşımıza geliyor. Arka kamera ayrıca 120 fps, ağır çekim videolar çekebilme yeteneğine de sahip! Kameranın sesli komutlarla fotoğraf çekebilmesi ince düşünülmüş. Ancak kamerada HDR modu ve Flaş haricinde bir ayar bulunmuyor. Arka kapak biraz çabuk çizilebilir. Bu yüzden G3’ü bir kılıfla kullanmanızı tavsiye ederim.

Umarım kısa sürede LG, yoğun kullanımlardaki teklemeleri ve kamera performanslarını ufak bir güncelleme çıkartarak çözer…

“LG G3 İnceleme -2” üzerine 5 yorum

  1. LG G3 32gb aldım cıhaz arızalı cıktı hıc tavsıye etmıyorum lg olarak nasıl arızalı cıhaz satısı yapabılıyorsunuz onuda anlamadım.Yenı aldıgım cıhazı servıse bıraktım bır daha lg mı asla

    Yanıtla
  2. LG G3 gayet kaliteli bir cihaz benim z2 ile başıma gelenleri duysanız bi daha sony yazısının yanından dahi geçmezsiniz.Kısaca Z2 aldığım gün arızalandı, 2 hafta tamirde bekledi geldiğinde arızanın devam ettiğini şaşkınlıkla gördüm.Şu an G3 32 Gb kullanıyorum cihazı çok beğeniyorum gene alsam LG alırım.

    Yanıtla
  3. Iki gun once Lg G3 32 gb telefon performans ekran kalitesi vb ozellikleri kusursuz ama kamerayi begendigimi soyleyemem insallah bi guncelleme ile duzelir

    Yanıtla
  4. yardım edin lütfen ben lg g3 kullanıyorum anaekrana fotografimı koydugumda tamamı cıkmıyor nasıl yapabilirim

    Yanıtla

Yorum yapın