Webend Yazılımcı Hikayeleri 22 Nisan’da

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Ankara ODTÜ’de, Web Backend Teknolojilerine odaklanarak 500+ kişilik katılım ile gerçekleştirilen Webend etkinliği bu yıl da İstanbul Bahçeşehir üniversitesinde Yazılımcı Hikayeleri konusuyla, daha önce tecrübe etmediğiniz bir etkinlik sunuyor.

Konuşmacılar tanıdık yüzlerden oluşsa da alışık olmadığınız tarzda anlatacakları hikayeleri ile, yazılım sektöründe ilerleyeceğiniz yola ışık tutacaklar. Yazılımcı olmak isteyenlerin, yazılımcıları tanımak isteyenleri kesinlikle kaçırmaması gereken etkinlik 22 Nisan Cumartesi günü, Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say salonunda tam gün olarak gerçekleştirilecek.

Organizasyon ekibinde yer alan Eres Biotech firmasından Emre YILMAZ Webend’in hikayesini ne,neden,nasıl sorularına odaklanarak anlatıp etkinliği başlatacak.

“PHP`nin yılmaz savunucusu” olarak tanıdığımız, Bulut Yazılım CEO`su Hüseyin Mert “PHP ile yaptık oldu!” başlıklı konuşmasında, dil fanatiklerini şamarlayıp üretmenin gücünden ve kendi ürettikleri projelerin serüvenlerinden bahsedecek.

Kendisinin deyimiyle artık modern(!) olmayan “Modern Javascript” kitabının yazarı Fatih Kadir Akın “Undefined is not a function” başlıklı konuşmasında yazılım dünyasında hype algısına dem vurup geliştirdiği açık kaynak projelerden ve kendi yazılım serüveninden her zamanki gibi eğlenceli şekilde bahsedecek.

VueJS videoları ile bir çok kişiye VueJS hakkında bilgiler vermiş Fatih Acet VueJS hakkında ve kendi yazılım yolculuğu hakkında eğlenceli bir konuşma yapacak.

Doğukan Güven Nomak sayesinde `amerikada menemen çok pahalı diyen adam` olarak zihnimize yerleşmiş olan Burak Yiğit Kaya “Nesne bekleniyor. Satır:1 Karakter:1” başlıklı konuşmasında javascript dünyasından, Disqus maceralarından ve kendi yazılımcılık hayatından bahsedecek.

Havalı isim furyasına inat, geliştirdiği Crystal framework’üne Kemal diye isim vererek “Sinatra” oluyosa “Kemal” de olur diyen Serdar Doğruyol “Senin adın da Kemal olsun” başlıklı konuşması ile açık kaynak dünyasından, crystal’den, kemal’den ve kendi yazılım serüveninden bahsedecek.

Özgür Yazılım A.Ş. firmasından Hakan Uygun geliştirdikleri açık kaynak kodlu ve özgür yazılım olan “Tekir Ön Muhasebe ve Ticari Otomasyon” yazılımından ve açık kaynak ve özgür yazılım dünyasından bahsedecek.

Umut Gökbayrak ise uzun zamandır sektörün içinde biri olarak kendi hikayesinden ve Türkiye’de yazılımcılık sektöründen bahsedecek.

Konuşmalar sırasında atölye sınıfında da birbirinden güzel etkinlikler olacak. Günün yarısında Django atölyesi için Kader Sucuk, Meryem Alay ve Şirin Saygılı katılımcılara mentörlük edecekler. Workshop için ayrıca kayıt alınmıyor olsa da katılmak isteyenlerin erkenden gelip girişte isimlerini kayıt masasına bırakmaları yeterli olacak.

Bu haber düzenlenirken 300 kişiden fazla kayıt almış olan etkinlik için henüz ana sponsor bulunmuş değil. Altın sponsor olarak Eres Biyoteknoloji (eresbiotech.com) ve gümüş sponsor olarak Webilim (webilim.com) şirketleri destek sağlıyorlar.

Yazılımcılar, yazılımcı olmak isteyenler, yazılımcıları tanımak isteyenler ve yazılımcı kafasını merak edenlere hitap eden bu etkinlik tamamen ücretsiz ve herkese açık olarak yapılıyor.

Etkinliğe kayıt olmak için web sayfası (webend.org) üzerindeki kayıt formuna adınızı ve eposta adresinizi bırakmanız yeterli olacaktır.

Etkinlik ayrıca http://s.acikkaynak.info/slackin/ adresinden kayıt olunabilen açık kaynak slack grubunun #webend kanalında tüm fikirleri alıp, tamamen topluluk yönlendirmeli olarak şekilleniyor. Siz de eğer etkinlik için bir öneriniz varsa kayıt olarak fikirlerinizi slack üzerinden iletebilirsiniz.

Görsel: Deposit Photos

Yorum yapın