WhatsApp’ın Bilgilerinizi Paylaşmasını Engelleyin

WhatsApp‘ın yayınlanan son güncellemesi beraberinde yeni bir kullanım sözleşmesi karşımıza çıkardı. İnternet üzerindeki haberleri de mutlaka okumuşsunuzdur.

Son dönemde Whatsapp sahini olan Facebook’a tüm bilgilerimizi satmayı planlıyor.  Whatsapp’ı bu aralar kullanırken karşınıza bir pencere çıkararak sözleşmeyi kabul etmeniz gerektiğini belirtiyor.

Kabul etmiş olsanız bile 30 gün içerisinde sözleşmeyi iptal edebilirsiniz. 

Eğer sözleşmeyi kabul ettiyseniz, telefon numaranız da dahil olmak üzere tüm kayıtlı bilgilerinizi Facebook ile paylaşmayı onaylamış oluyorsunuz.

WhatsApp’ı çalıştırdığınız ilk anda kullanım sözleşmesi karşınıza çıkıyor.

Hemen hemen birçok kişi bu sözleşmeyi “Onayla” yaparak kabul etmiştir. Kısacası markalar yakında Whatsapp üzerinden sizlere çatır çatır reklam  göndermeye başlayacak. Whatsapp’ın bir süre önce Facebook tarafından satın alındığını düşünürsek bu beklenmedik bir durum değil.

Eğer sözleşmeyi onayladıysanız, 30 gün içerisinde iptal etme hakkınız bulunuyor.

Yeni güncelleme sonrası Whatsapp uygulamasını açtığınız zaman karşınıza bir hizmet koşulları ve gizlilik politikası onay sayfası gelecek. Bu yazının üst kısmında bululan “okuyun” bağlantısına dokunuyoruz. Açılan pencerenin alt kısmında yer alan “Facebook’un bana daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunabilmesi için, Whatsapp hesap bilgilerimi Facebook’la paylaş. Bu ayarla, sohbetleriniz ve telefon numaranız Facebook üzerinde paylaşılmaz.” seçeneği  yanındaki onay kutucuğunu boşaltıyoruz. Sonrasında “Onayla” butonuna dokunarak işlemi tamamlamış olacaksınız.

Android

Android cihazlarda ise yeni güncelleme sonrasında hesap ayarlarında paylaşım kutusunu bularak bilgilerinizin paylaşımını engelleyebilirsiniz. Sözleşmeyi kabul etmiş olsanız bile, bu kutuyu 30 gün içerisine boşaltarak iptal edebilirsiniz.

Whatsapp uygulamasını açın ve Ayarlar menüsüne dokunun. Ayarlar menüsünde yer alan Hesap seçeneğininde en alt kısımda  “Hesap bilgilerimi paylaş” seçeneği yanında bulunan onayı kutusunu kaldırmanız yeterli olacaktır.

Windows Phone

Windows Phone kullanıcıları için de yeni güncelleme sonrasında bilgilerinizin paylaşımını kaldırabilirsiniz.  Windows Phone işletim sisteminde Whatsapp’ı açıp, “Ayarlar” menüsüne gelip, “Hesaplar” kısmına dokunuyoruz. Bu bölümde bulunan “bilgilerimi paylaş” kutusunu boşaltarak işlemi tamamlamış olacağız.

iPhone

iPhone cihaz sahipleri de aynı şekilde eğer sözleşmeyi kabul ettilerse bilgilerin paylaşılmasını iptal edebilirler.  Whatsapp’ı açtığınız zaman “Ayarlar” menüsüne dokunuyoruz. Ardından “Hesap” seçeneğine giriyoruz. Açılan kısımda en altta bulunan “Hesap bilgilerimi paylaş” kısmının aktif olduğunu göreceksiniz. Bu bölüme dokunarak kapatın.

Yine de Whatsapp’a teşekkür etmek lazım. Zorunlu bir şekle getirebilir ve bilgilerimizi zorla paylaşabilirdi. Şimdilik reklamları engelleme imkanımız var.

 

“WhatsApp’ın Bilgilerinizi Paylaşmasını Engelleyin” üzerine 4 yorum

  1. “Ayarlar” menüsüne dokunuyoruz. Ardından “Hesap” seçeneğine giriyoruz. Açılan kısımda en altta bulunan “Hesap bilgilerimi paylaş”
    ben onayladım ama
    bu bölüm şu an ben de yok

    Cevapla
  2. iPhone da hesap ayarlarına giriyorum fakat hesap bilgilerimi paylaş seçeneği bende yok. Günceleme geldi ve uygulamayı ilk açtığımda karşıma gelmişti.

    Cevapla

Yorum yapın

teakolik hamza şamlıoğlu blog logo

Wordpress altyapısını kullandığımız bu sistem, Sunucu Çözümleri firmasında yüksek performans sağlayan özel sunucularda barındırılmaktadır. Görüntülemek için en iyi Chrome tarayıcı, 1920x1080 çözünürlük ve Full HD Android telefonlarda çalışır. Ayrıca Sitedeki içeriği istediğiniz gibi çarpabilirsiniz. :)