Google Chrome için Pagerank Plugin

Merhaba arkadaşlar;

 Tarayıcı olarak şuan Google Chrome kullanıyorum. Özelliklede sürekli hatalarının giderilmesi ve yenilenmesi hızla ilerleyişi tercih sebebim diyebilirim. Bence Microsoft‘un Internet Explorer‘i ve Mozilla’nın Firefox‘u bu yükselişi hayranlıkla izliyorlardır.

  Chome‘yi sevmeye başladım diyebilirim. Aslında birde Google araç çubuğunu Chrome‘nin içine gömmeyip de f.f ve i.e gibi extra bir araç çubuğu olarak yapsalardı, çok daha hoşuma gidecekti. Chrome kullananlar bilirler Google araç çubuğu olmadığı için Chrome içerisinde bir sayfanın Pagerank değerinide göremiyorsunuz malesef. Peki ne yani sürekli takip ettiğim pagerank değerlerini bir kenara mı iteyim ? Yoksa Pagerank sorgulama sayfalarında mı dolaşayım ?

  Yok yok bu işe bir çözüm bulmak lazım. Chrome kullanırken de i.e ve f.f gibi sayfaların pagerank değerlerini görmek isterim diye düşünmeye başladım. Google’yi açıp bir sorgulama yaptım varmı acaba Chrome içerisinde bir pagerank gösterici diye ? Birkaç sayfada gördüm ki Chrome fanları bu işi  java script yardımı ve ile çözmüşler aslında basit bir mantığı var. Bir pagerank sorgulama sistemini Java ile adapte edip araç çubuğuna yerleştirilebilir Peki ya neden olmasın dedim ?

Öncekile bana bir tana pagerank sorgulama scripti gerekiyordu. Scripti hazırladım fakat gördüm ki bazı scriptler makinanın 32 bit / 64 bit olmasından dolayı sapıtabiliyor hatta ve hatta yanlış değerler sunabiliyordu. Dün gece sabaha kadar Scriptimi tek tek satır satır internette dolaşarak okuyarak geliştirdim. Kendi hostumda doğru düzgün bir çalışan script haline getirdim. Güzel bir pazar sabahı bugün gözlerimi açar açmaz dün gece saat 4 e kadar uğraşıp sisteme adapte ettiğim Pagerank Sorgulama Scriptimin başına geçtim.

Aslında birkaç yerde takılmıştım. Ferruh üstadıma sordum. Ferruh ‘a maille ilettim saolsun bana birkaç farklı yöntemler tavsiye etti. Neyse en son olarak sabahleyin PHP içerisine HTML kodları gömmekle kasıyordum  ki  kafam tamamen gitmiş olsa gerek bir türlü HTML kodlarını PHP içerisinde çalıştıramadım. Sonunda biraz önce hallettim.

<?php

?>

Kodları içerisine

header(“Content-Type: text/plain; charset=utf-8″);

Koymuştum. Sırf bu kod yüzünden HTML kodlarımı PHP içerisinde okutamamıştım. Tabi satırın başına
\\
Koyunca sorun düzeldi. Birkaç saatimi yiyen bu satır beni biraz geciktirsede vazgeçiremedi.
PHP Pagerank Script ‘im doğru ve kararlı olarak çalışıyor hale geldi. Şimdi geriye bunu Chrome tarayıcısına adapte etmek kalıyordu.

   Kullanıcılar bunu Chrome tarayıcısına  nasıl ekleyebilirler ? Diye düşünmeye başladım. Tabiki Google Arama motoru imdadıma yetişti. Birkaç arama yaptıktan sonra Java Script ile Chrome’ye ekleyebileceğimi düşünmeye başladım.
Nasıl mı ?
Google Chrome tarayıcısında yerimlerim üzerinde sağ tıklayıp Sayfa ekle ye basıp aşağıdaki java kodunu linke ekleyip isminede TEAkolik PR yazarsak bu iş tamam olur işte..
javascript:void(window.open("http://www.teakolik.com/pagerank/teakolik.php?url="+escape(location.href), "TEAkolik.com","width=200,height=120,top=0,left=0,location=0"))
Bu kodu eklediğimiz zaman Java Script ile sayfayı tıkladığınızda açılan Popup pencere içerisinde Google Pagerank : 5 Olarak yazıyor. Script Google ‘ye bağlanıyor site hakkındaki istatistiği alıyor ve hesaplama yapıyor. Pagerank gerçek değeri ile karşımıza geliyor.  İşte Google Chrome için Pagerank …
Google Chrome tarayıcısına Pagerank eklemek için :
Bookmark ( yer imlerine ) sağ tıklıyoruz SAFA EKLE seçiyoruz. ADI kısmına “Pagerank” yazıyoruz URL kısmına
javascript:void(window.open("http://www.teakolik.com/pagerank/teakolik.php?url="+escape(location.href), "TEAkolik.com","width=200,height=120,top=0,left=0,location=0"))
Kodunu yapıştırıyoruz ve YER İMLERİ ÇUBUĞU’nu seçiyoruz. TAMAM butonuna bastığımız zaman PAGERANK Google Chrome tarayıcısında yerini alıyor. İstediğiniz sayfada bu butona basarak sayfanın Google Pagerank değerini görebilirsiniz.
Yapılacaklar :
  • İleride bu kısma resimlerini ekleyeceğim.
  • Atraksiyonu biraz daha geliştirip Alexa değerinide eklemeyi düşünüyorum.
  • Hatta değişik atraksiyonlarda da bulunabiliriz.
  • Katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar için KODLARI yayınlamayı düşünüyorum.
Bir hata rapor etmek isterseniz tea..@..lik.com adresimden iletişime geçebilirsiniz.

04.11.08

Ekleme :

  • RANK resimleri  eklendi.
  • Pencere boyutları ayarlandı.
  • TEAkolik.com linki eklendi.
  • Hesaplama kontrol edildi.  
YAPILACAKLAR :
  • Rank alt sayfalarda sıfır olarak göstermekte düzeltilecek. (Hata)
  • Bir plugin haline getirilecek.
  • Alexa değerleri eklenecek.
Hata yada geliştirme için önerilerinize açığım. tea..@..lik.com adresimden iletişime geçebilirsiniz. 

FaceBook ile paylaş... Friendfeed ile paylaş... Twitter ile paylaş

Yönetici Notu :
#0
Lütfen yapacağınız yorumlarda kişi ve kurumlara hakaret etmeden, kişilik haklarına zarar vermeden düşüncelerinizi yazınız.
  1. blogdar
    Mayıs 18th, 2009 19:01

    Şurada paylaştığım makale sayesinde artık bu iş için üretilen eklenti sayesinde bu işi otomatiğe bağlayabiliyoruz :) .

    http://www.blogdar.org/google-chrome-icin-pagerank-eklentisi

  2. NickHotine
    Haziran 10th, 2009 17:03

    Teşekkürler

  3. _KmL_
    Eylül 5th, 2009 01:54

    Eline sağlık:)

  4. :(((
    Eylül 21st, 2009 08:06

    Kardeş çalışmıyor!Google’nin bile PR’sini 0 gösteriyor.Hata var!

Yorum sayfalarımız