Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı Nedir ? Keneler hakkında…

Kırım-Kongo Hemorajik Ateş virüsü tarafından neden olunan hemorajik ateş hastalığı ilk defa 1944 ve 1945 yılı yaz aylarında Batı Kırım steplerinde görülmüştür. Sovyet askerleri arasında sıkça rastlanmıştır. Hastalığa Kırım Hemorajik Ateşi ismi koyulmuştur.
Kongo virüsü ise 1956 yılında Zaire’de ateşli bir hastadan tespit edilmiştir. 1969 yılında ise Kongo virüs ve Kırım Hemorajik Ateş virüslerinin biyolojik olarak benzer virüs olduğu gösterilmiştir. Yani akraba virüs de diyebiliriz yada daha sonradan iki virüsün genetik olarak birleşimi …
Kırım-Kongo Hemorajik Ateşi virüsü insanlara Hyalomma cinsi keneler ile bulaşıyor. Hayvanlardan insanlara keneler ile bulaşan bir enfeksiyondur. İnsanlar virüsü ya enfekte kenelerin ısırması ile, ya da viremik hayvanların kesilmesi sırasında hayvana ait kan ve dokulara temas ile almaktadır. Kenelerin ve keneler kan emdiğinde bulaşmayı sağlayacak kanında virüs bulunan hayvanların bol olması salgın için önemli bir faktördür.
Ve ülkemizde bu salgın başladı hemde ölümcül bir salgın şimdiden 4 kişi hayatını kaybetti. ve bundan sonrada sanırız devam edecek özelliklede piknik yerlerinde çıplak ayakla dolaşanlardan ….
BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR