Reeder A8i Tablet İnceleme

Reeder_A8i_tablet (4)Reeder markalı tablet incelemelerine devam ediyorum. Birkaç gün önce alt modellerden bir tanesi olan, Reeder A7iM modeli tableti incelemiştim. Şimdi ise bir basamak daha yukarıda olan ReederA8i ile karşınızdayım.

Reeder A8i, Intel işlemcili, 32GB kapasiteye sahip, şık bir tasarım ve küçük boyutlarda bir tablet olarak karşımıza geliyor.  Elimize aldığımız zaman gayet hafif olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda cihazın arka kısmında alüminyum bir yapı görülüyor.

Alüminyum yapıdaki cihazların her zaman gözümde bir artı kazandığını söylemek isterim. Aynı zamanda bu alüminyum arka kısım cihazın ekran kartı ve işlemcileri için soğutma vazifesi görüyor ve ısıyı eşit şekilde dağıtabiliyorlar. Bu sayede tablet aşırı ısınsa dahi elinizden bırakmak zorunda kalmıyorsunuz. Öyle sizi rahatsız edecek derecede bir sorunla da karşılaşmıyorsunuz.

Reeder A8i ince kenarlardan oluşan bir ekrana sahip. İncelediğim model 32GB kapasiteye sahip. Ekranın üst kısmında ön kamerayı görüyoruz. Standart Android tuşlarımız ise her zamanki gibi ekran üzerinde dokunmatik olarak konumlandırılmış. Ekran kenarlarının ince tutulması mümkün olduğunca küçülmesini sağlamış. Tek elle kavramak mümkün ancak 7 inçten biraz büyük olması ve geniş ekranı sebebi ile tek elle kullanamıyorsunuz.

Reeder A8i, 16GB ve 32GB kapasitelerle iki farklı model olarak satışa sunuldu…

Reeder_A8i_tablet (1)   Reeder_A8i_tablet (2)   Reeder_A8i_tablet (3)

Reeder A8i’ye sağ yan kenarına baktığımız zaman açma / kapama tuşunu ve ses tuşlarını görüyoruz. Aynı zamanda sağ kenarda yuvarlatılmış arka kısma MicroSD kart yuvası eklenmiş. MicroSD kart yuvası sayesinde 64GB’a kadar ek hafıza elde edebiliyoruz. Cihazımızın sol kenarında herhangi bir fonksiyon yok. Alt kısma baktığımızda ise küçük bir mikrofon deliği olduğunu görüyoruz.

Tabletimizin üst kenarında beyaz plastik bir kısım dikkatimizi çekiyor. Bu bölüm üzerinde Micro USB girişi konulmuş. Bu giriş sayesinde hem bilgisayara bağlayarak veri alışverişi yapabilir, hem de reeder A8i’yi şarj edebilirsiniz. Aynı zamanda yine bu bölüm üzerinde 3,5mm kulaklık girişi olduğunu görüyoruz.

Tabletimizin arka kısmını çevirdiğimizde cihaza ayrı bir hava katan metal yapıyı görmekteyiz. Hem sağlamlık hissi hem de soğutma sisteminde ısıyı dağıtmak için kullanılan bu bölüm üzerinde Reeder logosu ve Intel logoları dikkatimizi çekiyor. Arka kısmın hemen altında iki adet hoparlör çıkışı ise stereo ses sistemi olduğunu gösteriyor.

Reeder_A8i_tablet (4)   Reeder_A8i_tablet (5)   Reeder_A8i_tablet (6)

Dikkatinizi çekmek isterim. İki adet ve stereo ses çıkışı destekliyor!

Arka kısmın hemen üst sol köşesinde arka kameramız konumlanmış. Led flaşı olmayan arka ana kameramız 5.0 MP çözünürlüğünde ve orta seviyede fotoğraflar çekebiliyor. Çok yüksek bir kalite olmasa da standart bir kullanıcıyı tatmin edici fotoğraflar görmek mümkün! Ön kameramız ise 2.0MP çözünürlüğünde, alt model A7im‘ye göre ön ve arka kameraların daha da iyileştirildiği dikkatimi çekiyor.

Evet, tabletimiz Reeder A8i bir üst model olarak yine Intel işlemci ile karşımıza geliyor. Intel işlemcileri çok iyi görmesek dahi bu modelde beklenen performansı rahatlıkla verdiğini söyleyebilirim.

Özelliklede Asphalt, Fifa gibi oyunları çok iyi grafikler göremesek de rahatlıkla oynayabiliyoruz. Herhangi bir takılma ya da tekleme ile karşılaşmıyorsunuz.

Reeder_A8i_tablet (9)   Reeder_A8i_tablet (8)   Reeder_A8i_tablet (7)

Reeder A8i tablet incelememizin devamı bir sonraki yazımda…

“Reeder A8i Tablet İnceleme” üzerine 7 yorum

  1. Reeder ai8 32 gb tablet aldim sarj sorunu var %40 altina dustugunde tablet kapaniyo bu buyuk sorun bence cozumu var mi bilmiyorum varsa bilgirirseniz sevinirim

    Yanıtla
  2. Bendede aynı sorun var mustafa bendede 4ün felan altına düşünce şarja takıyorum birkaç dakika sonra tablet kapanıyor (ŞARJDAYKEN) ve yarım saat-1saat beklemem gerekiyor ve açıldığında tabletin şarjı yaklaşık %3 felan oluyor NOT: BENİM TABLETİM REEDER A8İQUAD

    Yanıtla
    • üstelik sadece 2 ay kullandım ve tableti fazla ısıtmadım ki zaten fazla ısınsa bile bir şey olmaması gerekiyor

      Yanıtla

Yorum yapın