WordPress Hata; Dosya indirme başarısız. Geçici dosya yaratılamıyor.
Güzel bir hatadır kendisi. Bazılarına kafayı bile yedirmiştir. Bazı arkadaşlar ise bu hata karşısında host bile değiştirmiştir. Çözümü aslında çok basit. Fakat gel gör ki Google üzerinde bir arama yaptığınızda malesef ki atıp tutan arkadaşlardan başka hiçbirşey görememektesiniz. Madem durum bundan ibaret bari ben yazayımda birilerine faydamız olur diye kelimeleri harddisk yüzeyine kazımak istedim.
Bu hata mesajından yakınan birkaç arkadaşım olmuştu. En son olarak Murat (Beyin Ereksiyonu) arkadaşım host değiştirdikten sonra eklenti güncellemelerini alırken otomatik güncelleme sırasında bu hata ile karşılaştığını söyledi.
Hatanın oluşma sebebi ;
Eklentiler güncellenirken internet sayfanız WordPress.org plugin klasörüne bağlanır ve veri çeker. Çektiği verileri Wp-Content/Upgrade klasörüne indirir. Burada indirdiği dosyayı açar ve eski eklentinin üzerine yazar. Eğer ki eklenti klasörünüze erişim kısıtlıysa dosya yazma izinlerinde problem varsa malesef ki
Dosya indirme başarısız. Geçici dosya yaratılamıyor.
Hatası ile karşılaşırsınız. Bu durumda sistem internetten çektiği dosyaları malesef ki FTP’nize yazamamaktadır. Bu yüzden güncelleme yaparken yada eklenti güncellerken bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Buna çözüm olarak internetteki arkadaşlar bol keseden sallayıp CHMOD ayarlarının 777 yada 750 olması gerektiğini savunmuşlar. Fakat eklenti klasörleri ve Wp-content/upgrade klasörü 755 Chmod iznine sahip olmasına rağmen yine aynı hata karşılarına çıkmaktadır. Çözümüne gelecek olursak yapmanız gereken sadece ufak bir tık…
Çözüm;
Plesk kontrol paneline girdiğinizde (genelde Plesk kullanılır) host butonuna tıkladığınızda host şifrenizi değiştirdiğiniz yerin hemen alt tarafında ufak bir kutucuk vardır.
Safe mode On
Bu bölümdeki kutucuğu kaldırıyoruz ve “Safe Mode Off “olarak kalıyor. Kayıt ettiğimizde eklentimiz çatır çatır kendini güncelleyecektir ve size hata vermeyecektir.
Hosting’in safe mode özelliği bazı işlemleri malesef ki kısıtlamaktadır. Özelliklede güvenlik nedeniyle birçok host firması safe modu kendine göre düzenler. Eğer kontrol panelinizde böyle bir ayar göremiyorsanız host firmanıza mail atarak “Safe Mode Off” yapılmasını istemeniz gerekiyor. Bazı host firmalarında bu kontrol (Güvenlik sebebiyle) tamamiyle firmaya ait yani siz böyle bir değiştirme yapamayabilirsiniz.
Ekleme : Semih Turna arkadaşımızda aynı sorunla karşılaşmış. Onun problemi ise WP’nin klasör yaratırken dosya yazma izni olmayan bir user ile klasör yaratmaya çalışmasından kaynaklanmakta. Winscp sistemi kullanan Semih Turna arkadaşımız klasörü silip manuel olarak oluşturduğunda sorun düzelmiş.
BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR