Nokia Lumia 820 Ön İnceleme -1

Lumia_820_kutu_acilimiUzun süredir beklediğim müthiş cihaz Nokia Lumia 920‘den sonra şimdi de Lumia 820 ile karşınızdayım.  Lumia 820 modeli aşık olduğum Lumia 920’nin bir alt modeli olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle de orta sınıf için veya Lumia 920’ye bütçesi yetmeyenler için ideal bir alternatif olabilir.  Son 1 aydır Android’li cihazımı bir kenara bırakıp, tüm işlevlerimi Lumia 920 üzerinden yapıyorum. Beklentilerimi fazlası ile karşıladığını söyleyebilirim.

Kutu içeriği;

Aynen Nokia Lumia 920’de olduğu gibi Lumia 820 farklı renklerle karşımıza çıkıyor. Lumia 920’den en önemli farkı ise, arka kapağının değiştirilebilir olması. Farklı renklerdeki arka kapağını Lumia 820’nin üst kısmından sökerek çıkartabilir ve birkaç saniyede bambaşka bir renge dönüştürebilirsiniz.

Kutuyu açtığımda önce telefon, ardından da hemen alt kısmında, kullanım klavuzları ve kutu bölmelerinde şarj cihazı, kulaklık, adaptör yer alıyor.

Lumia_820_yan_tus   Lumia_820_yan_alt   Lumia_820_ust

Tasarımı;

Lumia 920’de üç farklı renk seçeneği bulunuyordu. Nokia Lumia 820’de ise değiştirilebilir kapak sayesinde sarı, kırmızı, siyah, mavi, beyaz gibi birçok farklı renge sahip olabiliyoruz. Elimize rahatlıkla oturabiliyor. Köşeleri yuvarlatılmış hoş bir tasarıma sahip. Ağabeyi Lumia 920’ye göre daha ufak ve daha hafif olarak geliyor.

Değiştirilebilir arka kapağı plastikten imal edilmiş. Bu kapaklar cihaza farklı renkler sunmanın yanı sıra, kablosuz şarj özelliğini de desteklemekte.

Boyutları 123,8mm x 68,5mm x 9,9mm olarak karşımıza çıkıyor. Ağırlığı ise 160 gram ve ele alındığı zaman fark edilebiliyor.  Lumia 920’den daha hafif ve neredeyse Galaxy S3 kadar olduğunu söyleyebiliriz.  Yapısı tek elle kullanıma müsait, tek elle kullanırken ekranın üst ve alt kısımlarına ulaşabiliyorsunuz. Elinize aldığınızda ise rahatlıkla kavrayabiliyorsunuz.

Lumia_820_usb   Lumia_820_sim   Lumia_820_pil_arka

Ekranın üst sağ kenarında sensörümüz, görüntülü görüşme kamerasını ve hoparlör çıkışını görüyoruz. Hemen yanında ise Nokia logosu yer alıyor. Ekranımızın en altında ise dokunmatik tuşlarımız geri, home ve arama tuşu konumlandırılmış. Ekran yüzeyi Lumia 920’de olduğu gibi adeta elinizin altında size dokunma hissini tattırıyor.

Lumia 820’nin kenarları üst alt ve yanlardan yuvarlatılmış hatlara sahip. Sağ kenarına baktığımızda aynen Lumia 920’deki gibi fotoğraf çekme tuşu, ortada açma / kapama tuşu ve üstte ses açma / kapama tuşları olarak sıralanmış.

Lumia 820’nin alt kısmında mini USB girişi ve dış ses hoparlör çıkışı görülmekte. Her zamanki gibi 3,5mm kulaklık çıkışımız Lumia 820’nin üst kısmında yer almakta.

Lumia_820_pil   Lumia_820_on_kamera   Lumia_820_kutu_icerigi

Lumia 820 arkasında ise Carl Zeiss merceğine sahip çift ledli kameramız yatay olarak konumlandırılmış.  Lumia 920’ye göre bu cihaz üzerindeki tasarım farklılıkları göze fazlası ile dikkat çekiyor.

Arka kapağı açmak için Lumia 820’nin sağ üst kısmındaki Nokia Logosunun bulunduğu köşeden tırnağımızla çekmemiz gerekiyor. Elinizi korkak alıştırmayın biraz yüklediğiniz zaman kapak üst köşeden ayrılmakta. Aynı şekilde diğer köşeyi de çektiğinizde kapak tamamen ayrılarak elinize gelebiliyor. Kapağı açtığınız zaman Lumia 820’nin pili de yuvasından kurtularak elinize gelmekte.

Dikkat Düşürmeyin!

Pil arka kapak üzerindeki bir band sayesinde yuvasına oturtulmuş. Pilin alt kısmında bir tırnak yuvası olmasına rağmen üst kısmında herhangi bir tutucu olmadığı için, arka kapağı çıkardığınızda hemen yuvasından kurtulabiliyor. Bu yüzden arka kapağı açarken, ekran altta kalacak şekilde açmanızı öneririm. Pil elinizden kayıp yere düşebilir.

Lumia_820_kutu_acilimi   Lumia_820_kutu   Lumia_820_kulaklik

Evet Pil Sökülebiliyor…

Nokia Lumia 920’ye göre Lumia 820 modelinde pil sökülebilir olarak üretilmiş.  Arka kapak ayrıldığı için rahatlıkla pil kısmını görebiliyoruz. Pilimizi yuvasından söktükten sonra, Sim kart yuvasını ve micro SD kart yuvasını görmekteyiz. Micro SD kart yuvası ile hafızamızı 32GB’a kadar artırabilmekteyiz. Sim kart yuvası ise Nokia 920’de olduğu gibi micro sim ve normal sim kart sahiplerinin kartlarını kestirmesi ya da değiştirmesi gerekiyor.

Arka kapak üzerinde hem kablosuz şarj antenini hem de NFC antenini görmekteyiz. Kapağı Lumia 820’nin alt kısmını tutturarak, bastırıp kapatabiliyoruz. Aynı zamanda ağabeyi Lumia 920 gibi kablosuz şarj özelliğini destekliyor.

Ekranımız;

Nokia Lumia 820 üzerinde 4,3 inçlik Amoled ClearBlack teknolojisine sahip bir ekran bulunuyor.  Ekran darbelere karşı dayanıklı, aynı zamanda parmağınızın yüzeyde hafifçe kaymasını sağlayan bir yapısı var. Lumia 820′nin 4,3 inçlik ekranı 800 x 480 piksel çözünürlük sunuyor. Fakat PureView teknolojisine sahip değil.  Ağabeyi gibi de Gorilla Glass olmadığının altını çizelim!

Lumia_820_arka-kamera   Lumia_820_arka_kapak   Nokia-Lumia-820-hero-1

Kamera;

Arka kapak üzerinde çift ledli 8Mp’lik kamerayı görmekteyiz. Metal bir şeritle çerçevelenmiş kameramız her zamanki gibi Carl Zeiss merceği ile karşımıza çıkıyor.

Lumia 820, ağabeyine göre daha uygun bir fiyatla piyasaya sürülüyor. 1249TL ile satışa sunulan Lumia 820, bir alt seviyede konumlandırılmakta. Çift çekirdekli 1.5 GHz işlemcisi ve 1GB RAM belleğiyle Lumia 820 güçlü bir donanıma sahip her ne kadar Lumia 920’nin altında görülse de donanımı gerçekten de fazlası ile yeterli olacaktır.

Bir sonraki yazımda genel olarak Nokia Lumia 820 deneyimlerimi yazacağım…

 

Yorum yapın